ΕΛΛΑΔΑ

Αλέξανδρος Νικολαΐδης: Παρέδωσε μαθήματα ζωής με τον θάνατό του

Αλέξανδρος Νικολαΐδης
Σήμερα, 17 Οκτωβρίου, ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης θα γινόταν 43 ετών.
Φωτογραφία αρχείου / InTime

Αλέξανδρος Νικολαΐδης: «Έφυγε» μόλις τρεις μέρες πριν τα γενέθλιά του ο σπουδαίος αθλητής και άνθρωπος…

Συγκίνηση σκόρπισε σε όλη την Ελλάδα ο θάνατος του Αλέξανδρου Νικολαΐδη, ενώ τα μηνύματα που ο ίδιος φρόντισε να περάσει από τη στιγμή που έφυγε από τη ζωή έδωσαν «τροφή για σκέψη».

Ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης, σε ένα ακόμα περίεργο παιχνίδι της μοίρας, «έφυγε» στις 14 Οκτωβρίου. Μόλις τρεις ημέρες πριν από τα γενέθλιά του. Ο σπουδαίος αθλητής, πρωταθλητής και Ολυμπιονίκης είχε γεννηθεί στις 17 Οκτωβρίου 1979. Σήμερα, θα γινόταν 43 ετών…

Το σπουδαίο μήνυμα που έστειλε μετά θάνατον

Ο Νικολαΐδης αποφάσισε να βάλει σε δημοπρασία τα δύο Ολυμπιακά αργυρά του μετάλλια και το ποσό που θα συγκεντρωθεί να δοθεί σε δομές για τα παιδιά που θα επιλέξει η οικογένειά του.

«Αν σωθεί έστω ένα παιδί, θα αξίζει κάθε κλωτσιά που έχω φάει στο κεφάλι, κάθε κάταγμα στα πόδια μου. Αυτό είναι το αποτύπωμα που θέλω να αφήσω στην κοινωνία, αυτή είναι η κληρονομιά που θέλω να μείνει στα παιδιά μου», έγραφε μεταξύ άλλων το μήνυμα που δημοσιεύτηκε στις σελίδες που διατηρούσε στα social media και είχε μεριμνήσει να ενημερώσει μετά τον θάνατό του.

Με χειροκροτήματα ο τελευταίος αποχαιρετισμός

Θρήνος, πόνος και οδύνη. Αυτά τα συναισθήματα κατέκλυσαν το Σάββατο (15/10) συγγενείς, φίλους και κοντινούς ανθρώπους του αδικοχαμένου Αλέξανδρου Νικολαΐδη, οι οποίοι είπαν το τελευταίο αντίο στον Ολυμπιονίκη με τη «χρυσή» καρδιά.

Πλήθος κόσμου βρέθηκε στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Τιμίου Προδρόμου Νεαπόλεως Θεσσαλονίκης για να παραστεί στην κηδεία του Αλέξανδρου Νικολαΐδη και να τιμήσει την μνήμη του Ολυμπιονίκη, ο οποίος έχασε τη μάχη με σπάνια μορφή καρκίνου στα 43 του χρόνια.

Χαρακτηριστικές είναι οι εικόνες δίπλα από το φέρετρο. Συγγενείς, φίλοι και κοντινοί άνθρωποι του εκλιπόντος φώναζαν «αθάνατος» και χειροκροτούσαν συγκινημένοι.

Μέρος των εσόδων από τα μετάλλια στην Κρήτη

Tελευταία επιθυμία του Αλέξανδρου Νικολαΐδη –όπως την εξέφρασε ο ίδιος μέσα από το συγκλονιστικό μήνυμά του– ήταν τα δύο αργυρά ολυμπιακά μετάλλια που είχε κερδίσει στους Ολυμπιακούς αγώνες να βγουν σε δημοπρασία και το ποσό που θα συγκεντρωθεί να δοθεί σε δομές για τα παιδιά που θα επιλέξει η οικογένειά του.

Την Κυριακή (16/10), η σύζυγός του, Δώρα, ανακοίνωσε ότι μέρος των εσόδων που θα συγκεντρωθούν από την δημοπρασία θα δοθεί για την αρωγή των πλημμυροπαθών της χθεσινής φονικής κακοκαιρίας στην Κρήτη.

Η οικογένεια με αυτόν τον τρόπο θέλει να βρεθεί έστω και συμβολικά στο πλευρό των συγγενών των 2 θυμάτων της κακοκαιρίας και όλων των ανθρώπων στην περιοχή που περνούν την δική τους δοκιμασία.

Η ξεχωριστή σχέση με τον Αλέξη Τσίπρα και η συμβολική κίνηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ

Μια από τις Ολυμπιακές του δάδες είχε κάνει δώρο στον Αλέξη Τσίπρα ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης για να τον ευχαριστήσει για την στήριξή του.

Όπως έκανε γνωστό η οικογένεια του Αλέξανδρου, ο Αλέξης Τσίπρας επέστρεψε τη δάδα μετά την κηδεία για να μπει και αυτή σε δημοπρασία.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, μάλιστα, το Σάββατο βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη για την κηδεία του Αλέξανδρου Νικολαΐδη και εκφώνησε έναν συγκινητικό επικήδειο.

Οι συγκινητικές αναρτήσεις της συζύγου του Αλέξανδρου Νικολαΐδη

Ράγισε καρδιές το «αντίο» της συζύγου του Αλέξανδρου Νικολαϊδη. Η δημοσιογράφος Δώρα Τσαμπάζη επέλεξε να αποχαιρετήσει τον αγαπημένο της με ένα απόσπασμα από το «Μονόγραμμα» του Οδυσσέα Ελύτη.

«Ποιός μιλεί στα νερά και ποιός κλαίει – ακούς; Ποιός γυρεύει τον άλλο, ποιός φωνάζει – ακούς; Είμ’ εγώ που φωνάζω κι είμ’ εγώ που κλαίω, μ’ ακούς. Σ΄αγαπώ, σ’ αγαπώ, μ’ ακούς», ανέφερε η ανάρτηση που δημοσίευσε σε ιστορία στο Instagram.

Το βράδυ της Παρασκευής η σύζυγος του η Δώρα, κοινοποίησε στο Instagram story που έγραφε: «Κανένα βήμα μου δεν έγινε άσκοπα. Συναντηθήκαμε», που αποτελεί στίχο της Κορίνας Καλούδη από τη συλλογή: «Έπρεπε να κλέψω» και συγκίνησε τους ακολουθούς της.

Λίγο μετά το τελευταίο αντίο στον Αλέξανδρο Νικολαΐδη στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Τιμίου Προδρόμου Νεαπόλεως Θεσσαλονίκης που πραγματοποιήθηκε η κηδεία του Ολυμπιονίκη σε κλίμα οδύνης, η Δώρα Τσαμπάζη έστειλε ένα ακόμα συγκινητικό μήνυμα.

Ο συγκινητικός αποχαιρετισμός με τον ποντιακό χορό Σέρα

Χορευτές και χιλιάδες συγκεντρωμένοι στο Κλειστό Γυμναστήριο της Λευκόβρυσης, που συμμετείχαν στο 16ο Πανελλαδικό Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών που οργάνωσε το βράδυ του Σαββάτου στην Κοζάνη η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος, κράτησαν ενός λεπτού σιγή και με τον χορό «Σέρα» αποχαιρέτησαν τον Ολυμπιονίκη Αλέξανδρο Νικολαΐδη την Κυριακή.