MEDIA

Τηλεθέαση: Οι σειρές του MEGA και το «Voice» έδωσαν σκληρή μάχη

Τηλεθέαση: Οι σειρές του MEGA και το «Voice» έδωσαν σκληρή μάχη

Η βραδινή ζώνη της Κυριακής είχε πολλές επιλογές για τους τηλεθεατές. Σειρές και σόου κυριάρχησαν, με το πρόγραμμα του MEGA να κερδίζει την εμπιστοσύνη του κοινού.

Σύμφωνα με τις μετρήσεις της Nielsen, χθες, «Η Γη της Ελιάς» σημείωσε 25,4% στο σύνολο και 18% στους τηλεθεατές 18-54. Το «Μαύρο Ρόδο», που πήρε lead in από την προαναφερθείσα σειρά, έκανε 23,2% και 18,5% αντίστοιχα. Και τα βράδια της Κυριακής, τα στελέχη του καναλιού έχουν επενδύσει στη μυθοπλασία με το πρόσημο να είναι θετικό.

Το μουσικό σόου «Voice» του ΣΚΑΪ, με τους τέσσερις κριτές (Έλενα Παπαρίζου, Σάκη Ρουβά, Κωνσταντίνο Αργυρό, Πάνο Μουζουράκη) να δίνουν ρεσιτάλ με τις ατάκες τους, έκανε 18,5% στο σύνολο και 17,4% στο δυναμικό κοινό.

Η σειρά του ALPHA, «Μην αρχίζεις τη μουρμούρα», που κράτησε συντροφιά από τις 20.00 έως τις 21.00, έκανε 13,9% στο σύνολο και 14,6% στο δυναμικό κοινό αποδεικνύοντας ότι όλα αυτά τα χρόνια έχει καταφέρει να δημιουργήσει το δικό της πιστό κοινό.

Τα υπόλοιπα προγράμματα κυμάνθηκαν σε μονοψήφια νούμερα. Έτσι, στο γενικό σύνολο το παιχνίδι-ταξιδιωτικό φορμάτ «Asia Express» του STAR έκανε 7,8%, η σειρά του OPEN «Κόκκινο Ποτάμι» 6,3%, το σίριαλ της ΕΡΤ1 «Μια νύχτα του Αυγούστου» 5,9% και το «After Dark» του OPEN 4,8%.

Όσον αφορά το δυναμικό κοινό, το «Asia Express» έκανε 10%, το «Κόκκινο Ποτάμι» 6,9%, η σειρά «Μια νύχτα του Αυγούστου» 5,3% και το «After Dark» με τον Θέμη Γεωργαντά 4,4%.

Όπως αποτυπώνεται από τα ποσοστά τηλεθέασης, και τα βράδια της Κυριακής, η μυθοπλασία ξεχωρίζει. Στον σκληρό αυτό ανταγωνισμό το «Voice», ένα από τα πρότζεκτ που τις προηγούμενες χρονιές σάρωνε, στέκεται με το κεφάλι ψηλά ενώ θα έχει ενδιαφέρον τι ποσοστά θα σημειώσει στα lives που θα ακολουθήσουν. Οι υπόλοιποι «παίκτες» της τηλεοπτικής μάχης δυσκολεύονται και σίγουρα δεν σημειώνουν τα νούμερα που οι ιθύνοντες των καναλιών θα ήθελαν.