MEDIA

Τα «μαγειρέματα» της TV – Οι εκπομπές μαγειρικής και τα νέα πρότζεκτ

Τα «μαγειρέματα» της TV – Οι εκπομπές μαγειρικής και τα νέα πρότζεκτ
Άκης Πετρετζίκης

Όλες οι νέες εκπομπές μαγειρικής που έρχονται στις οθόνες μας

Για πολλά χρόνια, οι μαγειρικές εκπομπές πρωταγωνιστούσαν στη μικρή οθόνη και κρατούσαν ένα μεγάλο μέρος από τον προγραμματισμό των καναλιών. Φέτος μπορεί να μην είναι τόσες, όμως έχουν το δικό τους κοινό ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχουν και τα φορμάτ που αναμένουμε.

Ο μεγάλος νικητής σε αυτό το κομμάτι είναι ο Άκης Πετρετζίκης. O πρώτος Έλληνας MasterChef έχει αποδείξει ότι το δικό του άστρο λάμπει στην TV και, εκτός από επιτυχημένος επιχειρηματίας, είναι ίσως και ο πιο επιτυχημένος παρουσιαστής μαγειρικής εκπομπής. Κάθε Σαββατοκύριακο, στον ALPHA, μέσα από το «Kitchen Lab» παίρνουμε τις καλύτερες ιδέες για σνακ, γλυκά, κυρίως πιάτα. Συνταγές που συνδυάζουν παράδοση με τα όσα θέλουμε και τρεντάρουν σήμερα, δια χειρός Άκη, αποθεώνονται από τους τηλεθεατές. Ο σεφ έχει πάντα ως στόχο να μοιραστεί τις πιο λαχταριστές και ευφάνταστες ιδέες και να δημιουργήσει τις πιο ξεχωριστές γεύσεις.

Το επόμενο διάστημα, ο Άκης Πετρετζίκης ετοιμάζει και τον νέο κύκλο του «Akis' Food Tour». Όπως πρόσφατα αποκάλυψε στην εκπομπή της Ναταλίας Γερμανού, ο σεφ θα αρχίσει να παρουσιάζει τις πιο όμορφες αλλά και τις πιο γευστικές γωνιές της Ελλάδας. Έχοντας ως οδηγό την τοπική γαστρονομία και με πυξίδα τα προϊόντα της κάθε περιοχής, στήνει τον πάγκο του στα πιο απίθανα μέρη και μαγειρεύει με τα πιο ασυνήθιστα υλικά. Σε κάθε του στάση δοκιμάζει θησαυρούς της ελληνικής κουζίνας, γνωρίζει παραγωγούς που διατηρούν παραδοσιακές πρακτικές και κρατούν ζωντανή την ιστορία κάθε περιοχής αλλά και ανθρώπους που αναδεικνύουν τον διατροφικό πλούτο της χώρας.

Ραντεβού… με την «ΠΟΠ Μαγειρική» δίνει, μέσα από την ΕΡΤ2 κάθε Σαββατοκύριακο, ο Ανδρέας Λαγός. Ο ταλαντούχος σεφ από την αγαπημένη του κουζίνα έρχεται να μοιράσει γενναιόδωρα στους τηλεθεατές τα μυστικά και την αγάπη του για την δημιουργική μαγειρική. Η μεγάλη ποικιλία των προϊόντων Π.Ο.Π και Π.Γ.Ε καθώς και τα ονομαστά προϊόντα κάθε περιοχής, αποτελούν όπως πάντα, τις πρώτες ύλες που στα χέρια του θα απογειωθούν γευστικά. Στην παρέα του αγαπημένοι καλλιτέχνες και δημοφιλείς προσωπικότητες, αναλαμβάνουν ρόλο βοηθών.

Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος επιστρέφει

Ο γνωστός σεφ θα παρουσιάζει την νέα μαγειρική εκπομπή «Γειτονιές στο πιάτο», η οποία θα έρχεται κάθε Κυριακή στις 17.45 στο ΣΚΑΪ κάνοντας πρεμιέρα την Κυριακή 20 Νοεμβρίου. Μικρές και μεγάλες γειτονιές της πόλης, μαγαζιά που έχουν μια ιστορία να πουν και πολλές γεύσεις να μας γνωρίσουν, θα βρίσκονται στο επίκεντρο της εκπομπής. Ταβέρνες, μεζεδοπωλεία, ζαχαροπλαστεία, μπακάλικα, αρτοποιεία και εστιατόρια, γίνονται γαστρονομικές στάσεις μέσα από τις οποίες ο Δημήτρης Σκαρμούτσος θα μας αφηγείται την ιστορία της κάθε γειτονιάς.

«MasterChef» στις επάλξεις

Τα γυρίσματα του ριάλιτι μαγειρικής ξεκινούν και το αγαπημένο πρότζεκτ θα βγει στον αέρα το δεύτερο μισό της σεζόν. Λεωνίδας Κουτσόπουλος, Πάνος Ιωαννίδης, Σωτήρης Κοντιζάς αναλαμβάνουν δράση και πάλι και στόχο έχουν να ανακαλύψουν το νέο μαγειρικό ταλέντο. Η τριάδα «φωτιά» της μικρής οθόνης έχει βρει τον τρόπο να κρατά αμείωτο το ενδιαφέρον και το μόνο σίγουρο είναι ότι το «MasterChef» θα συζητηθεί πολύ.

Διαβάστε επίσης:

My Style Rocks: Αυτά τα ονόματα κριτών «έπεσαν» στο τραπέζι

The Voice: Αυτή θα είναι η παρουσιάστρια του μουσικού σόου

Σοφία Παυλίδου: «Μου είπε θα σου @@@ ό,τι έχεις και δεν έχεις»