MEDIA

Eurovision 2023: Αλλάζει ο τρόπος επιλογής του ελληνικού τραγουδιού

Eurovision 2023: Αλλάζει ο τρόπος επιλογής του ελληνικού τραγουδιού
Aλλάζει ο τρόπος επιλογής του ελληνικού τραγουδιού για τη Eurovision.
AP / Φωτογραφία αρχείου

Η επόμενη Eurovision δεν θα μοιάζει με τις προηγούμενες, αφού εκτός από τις αλλαγές που ανακοίνωσε η EBU για τον διαγωνισμό τραγουδιού, θα αλλάξει και ο τρόπος επιλογής της ελληνικής αποστολής.

Το απόγευμα της Παρασκευής 2 Δεκεμβρίου, ο πρόεδρος της ΕΡΤ, Κωνσταντίνος Ζούλας βρέθηκε καλεσμένος στο «Στούντιο 4» και αποκάλυψε ότι αλλάζει ο τρόπος επιλογής του ελληνικού τραγουδιού για τη Eurovision, καθώς λόγο θα έχει στο εξής και το κοινό.

Μία επιτροπή αποτελούμενη από πολίτες (ο αριθμός τον οποίων θα οριστικοποιηθεί αργότερα) θα είναι υπεύθυνη μαζί με την 7μελή επιτροπή της ΕΡΤ για την επιλογή της συμμετοχής στον μουσικό διαγωνισμό.

«Είμαστε προ της λήψεως μίας αποφάσεως που νομίζω είναι στη σωστή κατεύθυνση. Η ΕΡΤ έχει μία επταμελή επιτροπή που κάνει το πρώτο ξεκαθάρισμα των τραγουδιών, όπως και πέρυσι. Είμαστε να μετέχει και το κοινό στη διαδικασία της επιλογής για πρώτη φορά», είπε.

Και πρόσθεσε: «Σκεφτόμαστε να κάνουμε μία ανοιχτή πρόσκληση ενδιαφέροντος συμμετοχής τηλεθεατών, να φτιάξουμε μία διευρυμένη επιτροπή πολιτών που θα έρθουν στο στούντιο εδώ, θα φορέσουν ακουστικά, θα ακούσουν τα τραγούδια, θα ψηφίσουν και η ψήφος τους θα μετρήσει όσο έβαλε και η EBU. Θα ψηφίσει μόνο το κοινό στους προημιτελικούς, στον τελικό η συμμετοχή της επιτροπής 49,4% και 50,6% και του κοινού. Αυτό θα κάνουμε και εμείς».

Σχετικές ειδήσεις

Eurovision 2023: Αυτή είναι η τεράστια αλλαγή στην ψηφοφορία των χωρών

Φώτης Σεργουλόπουλος: Θα ξαναπαρουσίαζα τη Eurovision αν το ήθελα

Έλενα Παπαρίζου: Αποθεώθηκε στη συναυλία στη Eurovision