MEDIA

Εξασθενεί το αντιμνημονιακό μπλοκ!

Εξασθενεί το αντιμνημονιακό μπλοκ!

Δημοσκόπηση της Alco για το Newsbomb.gr παρουσίασε η εκπομπή «Αποκαλύπτω», που παρουσιάζει ο Κώστας Χαρδαβέλλας

Διανύοντας την αντίστροφη μέτρηση για τις εκλογές της 17ης Ιουνίου, όπως αποκάλυψε η δημοσκόπηση της ALCO που έγινε για λογαριασμό του newsbomb.gr, αυτήν την στιγμή στην Ελλάδα έχουν δημιουργηθεί δύο πόλοι οι οποίοι και θα πρωταγωνιστήσουν στις εκλογές: ο Α. Σαμαράς και ο Α. Τσίπρας.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης, που παρουσίασε ο κ. Γ. Χριστοφορίδης, Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής στη DPG Digital Media, το 36% των ερωτηθέντων θεωρεί ιδανικό επαναδιαπραγματευτή του μνημονίου τον αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας, ενώ το 44% θεωρεί «χρήσιμο» τον Α. Τσίπρα ως απειλή για τους ξένους ηγέτες, ένα είδους αντίβαρο στην κυβέρνηση.

Το δεύτερο σημαντικό στοιχείο, που ανέδειξε ο κ. Γ. Χριστοφορίδης και το οποίο προέκυψε από την ανάλυση της δημοσκόπησης, είναι η «εξασθένηση» του αντιμνημονιακού και η ενίσχυση του μνημονιακού μπλοκ στο πρόσωπο του κ. Α. Σαμαρά.

Δεν είμαι προδότης

Ο υποψήφιος με τη Νέας Δημοκρατίας, κ. Θ. Πλεύρης τόνισε ότι «αν πεις απλά ότι καταγγέλλεις το μνημόνιο, αυτό σημαίνει ότι επιστρέφεις και τα θετικά που έχεις ήδη λάβει από την συμφωνία που έκανες». Όσο για την αποχώρηση του από το ΛΑΟΣ και την ενσωμάτωση του στη ΝΔ, τόνισε πως δεν θεωρεί τον εαυτό του προδότη.

Ναι στην επαναδιαπραγμάτευση

Η κ. Τάνια Ιακωβίδου, επίσης, από τη ΝΔ, ισχυρίστηκε πως «όλα είναι ζήτημα διαπραγμάτευσης και πολιτικής ηγεσίας». Κυρίαρχο για την ίδια είναι το θέμα διαμόρφωσης συνθηκών ανάπτυξης και της δημιουργίας κοινωνικής συνοχής.

«Οι ευρωπαίοι ηγέτες είναι αποφασισμένοι να γυρίσουν το ρολόι και να πέσουν χρήματα στην Ελλάδα», υποστήριξε και προσέθεσε: «Τους ενδιαφέρει να πάμε καλά διότι αλλιώς το ντόμινο θα συμπαρασύρει και άλλες χώρες».

Ιδιαίτερη αναφορά σε αδιάθετα κονδύλια της Ευρωπαϊκής Ένωσης που προορίζονται για την χώρα μας και τα οποία η Ελλάδα δεν τα έχει ακόμη απορροφήσει, έκανε ο Χάρης Λαζαρόπουλος.

mesaDSC954

Ποια χώρα ζει με δανεικά;

Ο κ. Π. Κοντογιαννίδης, υποψήφιος βουλευτής των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» στη Βʼ Αθηνών, υποστήριξε πως «μία χώρα δεν αναπτύσσεται με δανεικά» και χαρακτήρισε το δίλημμα της «επόμενης μέρας» σε περίπτωση καταγγελίας του μνημονίου, ως μία ανεπιτυχή άποψη εκφοβισμού του κόσμου. Αναφέρθηκε δε, στην ιδεολογική ρίζα του μνημονίου, η οποία ξεκινά το 1952 από την Γερμανία. «Δε μπορείς να πεις ότι στις 18 Ιουνίου πατάς ένα κουμπί και γίνεται χαμός. Πρέπει να βλέπουμε την προοπτική», είπε ο κ. Κοντογιαννίδης.

Ο Καρατζαφέρης δεν είναι βολικός πολιτικός

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ, κ. Κώστας Αϊβαλιώτης, στην ερώτηση του Κ. Χαρδαβέλλα για το ποιο ήταν τελικά το λάθος του κ. Γ. Καρατζαφέρη, παρέπεμψε στις «μη σωστές επιλογές» των ατόμων που είχε βάλει υπουργούς.

«Εγώ δεν προδίδω, δεν φεύγω δίπλα από τον Καρατζαφέρη, κερδίσουμε ή χάσουμε», τόνισε ο κ. Αϊβαλιώτης και αναφέρθηκε στις σημαντικές πρωτοβουλίες του προέδρου του ΛΑΟΣ για τον ορυκτό πλούτο της χώρας, τα πετρέλαια του Αιγαίου και τους λαθρομετανάστες. Ο κ. Αϊβαλιώτης χαρακτήρισε τον κ. Γ. Καρατζαφέρη «μη βολικό πολιτικό» και ανέφερε πως «είπε πράγματα που δεν ήταν αρεστά στις πρεσβείες».

Σταματήστε τις κοκορομαχίες!

Παρέμβαση μέσω Skype από την Ιταλία έκανε ο πρώην πρόεδρος της ελληνικής κοινότητας EMILIA ROMAGNA και περιέγραψε τις τρομακτικές στιγμές που ζουν οι κάτοικοι της Emilia από τον πρόσφατο σεισμό.

Συμμετέχοντας στο θέμα της εκπομπής υποστήριξε ότι αυτό που ζητούν οι Έλληνες της Ιταλίας από τους πολιτικούς είναι «να σταματήσουν τις κοκορομαχίες και να βρουν μια λύση που θα κρατήσει την Ελλάδα στο ευρώ, διαφορετικά η κατάσταση θα είναι πολύ επώδυνη».

Διαβάστε επίσης:

Στ. Μάνος: Οι τσαμπουκάδες δεν περνάνε πια!

Εκλογές Ιουνίου: «Ιδανικός» ο Σαμαράς, «χρήσιμος» ο Τσίπρας

Δημοσκόπηση: Γιατί είναι χρήσιμος ο Τσίπρας

Δημοσκόπηση: Εμπιστεύονται τον Σαμαρά για επαναδιαπραγμάτευση

Δείτε τα βίντεο που ακολουθούν