MEDIA

Eurovision 2023: Το εξώδικο στην ΕΡΤ και η αμφισβήτηση του αποτελέσματος

Eurovision 2023: Το εξώδικο στην ΕΡΤ και η αμφισβήτηση του αποτελέσματος

Eurovision 2023: Μία εκ των υποψήφιων εκπροσώπων της Ελλάδας, Μελίσσα Μαντζούκη, έστειλε εξώδικο στη δημόσια τηλεόραση

Ο Βίκτωρ Βερνίκος με το «What They Say» μπορεί να είναι ο φετινός εκπρόσωπος της χώρας μας στην Eurovision, ωστόσο υπάρχουν αντιδράσεις. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η τρίτη υποψήφια στον ελληνικό τελικό, Μελίσσα Μαντζούκη, μέσω του δικηγόρου της Χρήστου Ζωτίδη, έστειλε εξώδικο στην ΕΡΤ.

Σε αυτό ζητά να ενημερωθεί αναλυτικά για το πώς ψήφισαν τα επτά μέλη της κριτικής επιτροπής ανάμεσα στα τρία τραγούδια, αλλά και για τον τρόπο υπολογισμού του τελικού αποτελέσματος. Ακόμα, ζητάει τη βαθμολογία που έδωσε κάθε μέλος της κριτικής επιτροπής στο κάθε τραγούδι σε κάθε φάση της όλης διαδικασίας και ειδικά στην τελική φάση, αλλά και επικυρωμένα αντίγραφα των πρακτικών καταμέτρησης ψήφων Κοινού και κριτικής επιτροπής.

Όπως ανέφερε η εκπομπή «Super Κατερίνα», ο δικηγόρος της τραγουδίστριας αμφισβητεί και επίσημα το αποτέλεσμα. «Δεν μιλάμε για απλή αδικία. Η διαδικασία έπρεπε να τηρηθεί και εδώ κατάφωρα δεν τηρήθηκε. Η ελάχιστη βαθμολογία που θα μπορούσε να λάβει από την κριτική επιτροπή ήταν οι 560 βαθμοί, εάν λάμβανε από όλους τους κριτές την ελάχιστη βαθμολογία και όχι 440 που τελικά έλαβε. Πέρα από ηθικό, είναι και νομικό το θέμα», επεσήμανε ο δικηγόρος της Melissa στη «Super Κατερίνα».

Τα στελέχη της ΕΡΤ ακόμα κρατούν «κλειστά τα χαρτιά τους». Βεβαίως, τις επόμενες ώρες αναμένουμε τις αντιδράσεις τους ή κάποια επίσημη ανακοίνωση που θα βάζει τα πράγματα στη θέση τους.

Να σημειωθεί ότι το τραγούδι της Ελλάδας επιλέχθηκε συνδυαστικά, με συντελεστή βαρύτητας 50,6% στην ψήφο της Επιτροπής Κοινού, έναντι 49,4% της ψήφου της Επιτροπής της ΕΡΤ. Η εφταμελής Επιτροπή της ΕΡΤ, με πρόεδρο τον Δημήτρη Παπαδημητρίου, απαρτίζεται από τους Πέτρο Αδάμ, Λεωνίδα Αντωνόπουλο, Φώτη Απέργη, Μαρία Κοζάκου, Κωνσταντίνο Μπουρούνη και Γιάννη Πετρίδη.

Για πρώτη φορά φέτος, η τελική απόφαση πάρθηκε από δύο επιτροπές, ακριβώς όπως θα προκύψει το νικητήριο τραγούδι στον τελικό της Εurovision 2023, ύστερα από την πρόσφατη αλλαγή στους κανόνες ψηφοφορίας.