MEDIA

Survivor: Οι παίκτες που έχουν κινηθεί νομικά ενάντια στην παραγωγή

Survivor: Οι παίκτες που έχουν κινηθεί νομικά ενάντια στην παραγωγή

Οι περιπτώσεις δεν είναι πολλές, αλλά σίγουρα είχαν ενδιαφέρον!

Το «Survivor All Star» είναι δεδομένο ότι θα αφήσει εποχή στον κόσμο της TV και θα έχει δικό του κεφάλαιο στην ιστορία των ριάλιτι. Η μία ανατροπή διαδέχεται την άλλη, με την τελευταία να αφορά στο εξώδικο που έστειλε η Ασημίνα Χατζηανδρέου στην παραγωγή της Acun Medya.

Η παίκτρια, που αποβλήθηκε γιατί «κατηγορήθηκε» από τον Νίκο Μπάρτζη ότι πιάστηκε στο δάσος με κινητό, βρίσκεται στην Ελλάδα εδώ και λίγες εβδομάδες χωρίς όμως να έχει μιλήσει σε εκπομπή του ΣΚΑΪ. Τα δείγματα προμήνυαν ότι δεν έχει πει την τελευταία της κουβέντα κι έτσι, το πρωί της Πέμπτης, «έσκασε» η βόμβα. «Ουδέποτε μέχρι και σήμερα ανέλαβα το πρωτότυπο υπογεγραμμένο σε κάθε σελίδα έγγραφο της μεταξύ μας ισχύουσας συμφωνίας. Εξαιτίας του πραγματικού αυτού γεγονότος, δηλαδή της μη περιέλευσης εις χείρας μου του μεταξύ μας υπογεγραμμένου συμφωνητικού, αδυνατώ να προχωρήσω σε ενέργειες, για να προστατεύσω τα νόμιμα δικαιώματα και συμφέροντά μου, τα οποία έχουν παραβιαστεί κατάφορα εκ μέρους σας και με έχουν άγει σε ιδιαιτέρως δυσμενή θέση, σε σημείο βλαπτικό πλέον και για την υγεία μου», ανέφερε μεταξύ άλλων το νομικό έγγραφο. Σε άλλο σημείο, η παίκτρια καταγγέλλει ότι -παρά τη θέλησή της- παρέμεινε έγκλειστη σε δωμάτιο ξενοδοχείου μαζί με έναν υπάλληλο της Acun για δέκα ημέρες. Μάλιστα, της χορηγούσαν καθημερινά τρία ηρεμιστικά χάπια, τα οποία χρειαζόταν για να αντιμετωπίσει τη δύσκολη ψυχική κατάσταση που βρισκόταν. Η δικηγόρος της κ. Καπερνάρου ανέφερε στην εκπομπή «Super Κατερίνα» τις δύσκολες στιγμές της παίκτριας και τα όσα διεκδικεί από την τουρκική παραγωγή. «Ένιωθε άγχος, δεν της επέτρεπαν να επικοινωνήσει με τα μέλη της οικογένειάς της, για να τους ενημερώσει ότι είναι καλά. Η τελευταία τους εικόνα που είχαν από αυτήν ήταν η ίδια να αποχωρεί ταραγμένη από το Συμβούλιο», κατήγγειλε η δικηγόρος.

Πριν από κάποιους μήνες, το φως της δημοσιότητας είχε δει η αγωγή της Σοφίας Μαργαρίτη στην Acun Medya. Η μηχανικός αυτοκινήτων, μητέρα δύο παιδιών, που συμμετείχε στο παιχνίδι το 2021, τραυματίστηκε στο ριάλιτι επιβίωσης και αργότερα υποβλήθηκε σε αλλεπάλληλα χειρουργεία και εξετάσεις, με υψηλό οικονομικό κόστος. Όπως κατήγγειλε επανειλημμένα η τέως παίκτρια του «Survivor 2021», όλο αυτό το διάστημα οι εκκλήσεις της για βοήθεια έμειναν αναπάντητες από την παραγωγή της εκπομπής με συνέπεια να αναγκαστεί να πάρει την δικαστική οδό. Μιλώντας στην εκπομπή «Mega Καλημέρα» ο δικηγόρος της Απόστολος Λύτρας, επιβεβαίωσε ότι έχει κατατεθεί αγωγή κατά της παραγωγού εταιρείας. «Θέλω να σας εξηγήσω τι γίνεται με αυτό το παιχνίδι γιατί ο κόσμος δεν το γνωρίζει. Πηγαίνοντας εκεί κάποιος, ας τους πούμε παίκτες, τον βάζουν να υπογράψει μία σύμβαση η οποία είναι άκρως καταχρηστική σε όλους τους όρους, ότι δηλαδή η παραγωγή δεν φέρει ευθύνη για τίποτα. Είτε πάει κάποιος εκεί λοιπόν και πεθάνει από ασιτία ή τραυματιστεί ή γίνει λάθος διάγνωση, η παραγωγή δεν έχει καμία ευθύνη, αυτό τους βάζουν να υπογράψουν. Το υπογράφουν μεν αλλά είναι καταχρηστικό. Ο νόμος υπερτερεί της υπογραφής. Εκμεταλλεύονται την οικονομική ανάγκη που έχουν οι παίκτες», είχε πει συνεχίζοντας: «Η εντολέας μου, ερχόμενη στην Ελλάδα, της έκαναν διαφορετική διάγνωση. Στο ριάλιτι ακούμε την λέξη paramedico, που δεν είναι γιατρός. Μετά την ανάγκασαν να συνεχίζει. Η γυναίκα δεν μπορεί να περπατήσει από αυτό που έπαθε. Συνεχίζει να κάνει επεμβάσεις και να επισκέπτεται γιατρούς», εξήγησε. Μάλιστα, πρόσθεσε ότι η Σοφία Μαργαρίτη διεκδικεί για την ηθική βλάβη που έχει υποστεί 200.000 ευρώ.

Για την εμπειρία του στο «Survivor» και το μοντάζ που έκανε η παραγωγή και αλλοίωσε την εικόνα του, έχει μιλήσει ο Βαλάντης ο οποίος βεβαίως έμεινε στα λόγια και δεν προέβη σε αγωγή. «Τα παιδιά μου πρέπει να στενοχωρήθηκαν πάρα πολύ. Όταν γύρισα στην Ελλάδα κι είδα το απάνθρωπο μοντάζ που έκαναν, μόνο ηθικούς εγκληματίες τους θεωρώ. Δεν περίμενα να φερθούν τόσο απάνθρωπα κι αν μπορούσα θα τους είχα καταστρέψει τελείως το παιχνίδι. Δεν μπορώ να στραφώ νομικά εναντίον της παραγωγής», είχε δηλώσει στο «Mega Καλημέρα».

Διαβάστε επίσης:

Survivor All Star: Στους Κόκκινους το έπαθλο φαγητού, «νεύρα» στους Μπλε - Ο παίκτης που αποχωρεί

Survivor All Star: Χαμός στους πάγκους, «αρπάχτηκαν» οι Κόκκινοι με τον Τάκη - «Μην βρίζεις!»

Survivor All Star - Παναγιώτης για Μπόγδανο και Γκότση: «Δε θέλουν να κερδίζω»