MEDIA

Γιάννης Κρητικός: Η λύρα και η υποκριτική - «Ο Πότης είναι μέρος της ζωής μου»

Γιάννης Κρητικός: Η λύρα και η υποκριτική - «Ο Πότης είναι μέρος της ζωής μου»
Glomex

Ο Γιάννης Κρητικός, ο «Πότης» από τη Γη της Ελιάς μίλησε για την ενασχόλησή του με την υποκριτική, την Κρήτη αλλά και τη λύρα

Για την συμμετοχή του στη «Γη της Ελιάς» και τον ρόλο του «Πότη» μίλησε ο Γιάννης Κρητικός καθώς και για την αγάπη του για την λύρα, που υπάρχει στη ζωή του από όταν ήταν τριών ετών σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή της Ελένης Μενεγάκη.

Για τον ρόλο του στη Γη της Ελιάς είπε: «Για μένα ο Πότης τα τελευταία 2 χρόνια είναι μέρος της ζωής μου. Αν το καλοσκεφτώ είμαι περισσότερες ώρες της ημέρας ”Πότης” πάρα Γιάννης. Δεν είμαι κουτσομπόλης στην προσωπική μου ζωή. Η οικογένεια του Πότη είναι οι συμπολίτες του, οπότε το κουτσομπολιό τού βγαίνει μέσα από αγάπη, όχι από κακία».

Σε ό,τι αφορά την Κρήτη και τη λύρα μίλησε για την επιθυμία του από πολύ μικρός να ασχοληθεί με αυτήν: «Η Κρήτη είναι ένας τόπος που τιμά την παράδοση και από παιδάκι άκουγα λύρα, λαούτο, μαντολίνο. Είχα από εκεί το ερέθισμα. Από πολύ μικρός έλεγα στους γονείς μου ότι ήθελα να μου πάρουν λύρα. Μου την πήραν παραμονές Χριστουγέννων και με περίσσιο θράσος βγήκα την επόμενη μέρα και είπα τα Κάλαντα».

Σχετικά με την ενασχόλησή του με την υποκριτική ο Γιάννης Κρητικός προχώρησε σε μία αποκάλυψη: «Η πρόταση για την υποκριτική ήρθε μετά τη νίκη μου στο Your Face Sounds Familiar (YFSF) το 2016. Ακόμα δεν το πιστεύω, απλά το ζω. Δεν αφήνω τις ευκαιρίες που μου δίνονται να πάνε χαμένες. Το περίσσιο θράσος είναι ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά μου».

Κλείνοντας ανέφερε: «Το βασικότερο στη ζωή είναι να αγαπάς και να αγαπιέσαι. Ο γάμος και τα παιδιά είναι κάτι που όλοι όσοι έχουν μεγαλώσει όπως εγώ, το αναζητούν».