ΕΛΛΑΔΑ

Πορτοσάλτε κατά Κανάκη και Ράδιο Αρβύλα: «Είναι σαν τον λογοκριτή της χούντας

Πορτοσάλτε κατά Κανάκη και Ράδιο Αρβύλα: «Είναι σαν τον λογοκριτή της χούντας
GLOMEX

Ο Άρης Πορτοσάλτε απάντησε σε όσα του καταλόγισε ο Αντώνης Κανάκης και τα έβαλε μαζί του και με τους «Ράδιο Αρβύλα»

Σάλο έχουν προκαλέσει σε δημοσιογράφους και σε κόσμο οι δηλώσεις του Άρη Πορτοσάλτε στην ΕΡΤ για θυσία των θυμάτων στην ανείπωτη τραγωδία στα Τέμπη.

Πολλοί δημοσιογράφοι και χρήστες στα social media αφόπλισαν κατά του Πορτοσάλτε με τον Αντώνη Κανάκη να εκφράζεται έντονα μέσα από την εκπομπή του «Ράδιο Αρβύλα» και να «χειροκροτείται» για την αντίδρασή του.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης απάντησε με μια μακροσκελή ανάρτηση στο Facebook, ενώ μέσα από την πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ΣΚΑΪ τοποθετήθηκε και ο ίδιος ο Πορτοσάλτε κατηγορώντας τόσο τον Κανάκη όσο και την εκπομπή.

«Βλέπω ότι οι σατιρικές εκπομπές – επειδή δεν υπάρχει Λαζόπουλος τώρα, προσπαθούν κάποιοι να πάρουν τη θέση του… Προφανώς όλοι οι άνθρωποι μπορούν να πουν τη γνώμη τους στην Ελλάδα. Δεν χρειάζεται να την πουν πάνω σε ψέματα. Πες δεν γουστάρω τον Μητσοτάκη. Πολύ απλό…», ανέφερε αρχικά ο δημοσιογράφος.

«Δεν χρειάζεται οι σατιρικές εκπομπές να γίνονται προπαγανδιστές μίσους και στοχοποίησης. Οι δημοσιογράφοι κάνουμε μια δουλειά. Κάποιοι κάνουν τη δουλειά του ρεπόρτερ, μαζεύουν τα στοιχεία, κάποιοι από εμάς τολμούμε να πούμε τη γνώμη μας. Αυτή δεν χρειάζεται να την αγοράσει κάποιος.», συνέχισε.

«Η γνώμη δεν μπορεί να ποινικοποιείται και δεν μπορεί να στοχοποιείται. Αυτή τη στιγμή όλο αυτό που βλέπω σε κάποια σατιρική εκπομπή είναι σαν τον λογοκριτή της χούντας. Είναι κήρυγμα μίσους αυτό. Δεν θα μας βγάλει σε καλό αυτή η ιστορία…», είπε μετά ο Άρης Πορτοσάλτε.

Αντώνης Κανάκης για Πορτοσάλτε: «Βούλωσέ το, μην το λες»

Ο Αντώνης Κανάκης μέσα από τη σατιρική εκπομπή του ANT1, «Ράδιο Αρβύλα», απασφάλισε κατά του δημοσιογράφου, λέγοντάς του να σταματήσει να μιλάει και χρησιμοποιώντας έντονη φρασεολογία.

«Αυτό που είναι χυδαίο είναι ότι τολμάς να κάνεις αυτούς τους συμψηφισμούς αυτήν την ώρα (σ.σ. για το Μάτι), ξεκινάς να λες ότι δεν είναι της στιγμής, αλλά το λες. Αν δεν είναι της στιγμής, βούλωσέ το, μην το λες…»

Παρακάτω σε ένα δεύτερο απόσπασμα συνέχισε ο Αντώνης Κανάκης: «Επικοινωνούν αυτοί οι άνθρωποι με τον εγκέφαλό τους; Δηλαδή γ…ώ τις γραβάτες σας, τα σακάκια σας, τα πτυχία σας, τις θέσεις σας, τη μούρη που πουλάτε οι δημοσιογράφοι οι έγκριτοι και σκ…ά στα μούτρα σας. Καταλάβατε; Για αυτό δεν θέλουμε να βγαίνουμε».