MEDIA

Ο Κρις Σταμούλης στο Newsbomb.gr: «Ο Βασάλος παίζει στρατηγικά και ο κόσμος δεν το καταλαβαίνει»

Ο Κρις Σταμούλης στο Newsbomb.gr: «Ο Βασάλος παίζει στρατηγικά και ο κόσμος δεν το καταλαβαίνει»

Ο πρώην παίκτης του «Survivor All Star» μιλά για όλα…

Ανήκει στους πρωταγωνιστές του «Survivor All Star», που απασχόλησε και συζητήθηκε. Πλέον, έχοντας επιστρέψει στην Ελλάδα και έχοντας κλείσει το «κεφάλαιο» του ριάλιτι επιβίωσης, ο Κρις Σταμούλης ανοίγει τα χαρτιά του και μιλά για όλα στο Newsbomb.gr.

Πώς είναι η ζωή μετά το «Survivor All Star»;

Η ζωή μου αμέσως μετά το All Star κυλάει με ήρεμους ρυθμούς, γιατί είμαι σε μια φάση «αποκατάστασης», σωματικής και ψυχικής. Το χρειάζεσαι μόλις βγεις από ένα τέτοιο παιχνίδι, που βιώνεις τα πάντα σε ακραίο βαθμό. Προσπαθείς να προσαρμοστείς. Το μόνο κακό είναι πως για κάποιο χρονικό διάστημα μετά το παιχνίδι, η καθημερινότητα φαίνεται ανιαρή, γιατί δεν υπάρχει αυτή η ένταση και τα έντονα συναισθήματα που βίωνες στο παιχνίδι 24/7. Η ζωή μου, πάντως, όπως δεν άλλαξε μετά το «Survivor» του 2021, έτσι δεν άλλαξε και μετά το All Star. Δηλαδή δεν συμβαίνει αυτό που έχουν οι περισσότεροι στο μυαλό τους, ότι δηλαδή πας «Survivor» και μετά γυρνάνε όλα τούμπα. Καμία σχέση…Η μόνη αλλαγή που παρατηρείς είναι η αναγνωρισιμότητα από τον κόσμο και οι νέες επαγγελματικές προοπτικές που μπορεί να προκύψουν. Κατά τ'άλλα η ζωή συνεχίζεται.

Σε άλλαξε αυτή η εμπειρία;

Το σίγουρο είναι πως αλλάζεις εσύ σε προσωπικό επίπεδο μετά από αυτή την ανεπανάληπτη εμπειρία. Μέσα στο παιχνίδι μαθαίνεις καλύτερα τον εαυτό σου και γενικότερα τους ανθρώπους. Το «Survivor» είναι μεγάλο σχολείο και πιστεύω αυτή η εμπειρία θα με συνοδεύει για πάντα. Προσωπικά επηρέασε την ζωή μου θετικά και είμαι ευγνώμων που το έζησα.

Είσαι από τα πρόσωπα που έχουν δεχτεί τηλεοπτικές προτάσεις; Θα σε ενδιέφερε να βρεθείς σε κάποια εκπομπή ή είσαι αφιερωμένος στη συγγραφή των βιβλίων σου;

Έχω δεχτεί τηλεοπτικές προτάσεις και στο παρελθόν και τώρα, αλλά δεν υπήρξε κάποια που να μου κεντρίσει το ενδιαφέρον. Αν κάτι δεν μου αρέσει 100%, δεν συμμετέχω. Θα μπορούσα να συνδυάσω την τηλεόραση με την συγγραφή βιβλίων. Σίγουρα χρειάζεται χρόνο και αφοσίωση η συγγραφή, αλλά όταν έχεις παράλληλα και άλλες ασχολίες εμπλουτίζεται και γίνεται καλύτερη. Εξάλλου δεν είμαι full time συγγραφέας, είναι κάτι που το κάνω έξτρα. Επομένως αν μου γινόταν κάποια τηλεοπτική πρόταση που να μου ταιριάζει, ίσως την αποδεχόμουν. Όπως αποδέχτηκα και την συμμετοχή μου στο «Survivor All Star» χωρίς δεύτερη σκέψη. Το θέμα είναι να υπάρξει κάποιο πρότζεκτ που να με ενδιαφέρει, κάτι που πιστεύω λείπει από την ελληνική τηλεόραση.

Πιστεύεις ότι είναι ένα παιχνίδι που μπορεί να δώσει ευκαιρίες;

Είναι ένα παιχνίδι που μπορεί να σε απογειώσει ή να σε χαντακώσει. Αυτό εξαρτάται από την παρουσία σου μέσα στο παιχνίδι και πως θα το διαχειριστείς μετά. Για παράδειγμα υπάρχουν παίκτες που έχουν φτιάξει καριέρα μέσα από το «Survivor» και άλλοι που χάλασε η εικόνα τους και ζημιώθηκαν. Η μεγαλύτερη ευκαιρία που σου δίνει το παιχνίδι είναι η αναγνωρισιμότητα, έστω και πρόσκαιρη, κάτι που μπορεί να αποτελέσει ένα μεγάλο επαγγελματικό ατού.

Επαγγελματικά ετοιμάζεις κάτι αυτόν τον καιρό;

Σε συνδυασμό με το προηγούμενο βιβλίο μου που είναι ένας διατροφικός οδηγός απώλειας λίπους, αποφάσισα να φτιάξω και έναν προπονητικό οδηγό. Έτσι πριν μπω στο All Star έφτιαξα κάτι πολύ πρωτοποριακό για τα ελληνικά δεδομένα. Ένα ψηφιακό πρόγραμμα προπόνησης που περιέχει βίντεο με ασκήσεις με σκοπό να βοηθήσει τον κόσμο να αποκτήσει ένα γυμνασμένο και όμορφο σώμα. Ο τίτλος του είναι «Ultimate Body Transformation» και θα κυκλοφορήσει σύντομα από τις εκδόσεις Σάλτο.

Ο κόσμος που σε συναντά στον δρόμο, τι σε ρωτάει;

Πάνω κάτω οι περισσότεροι μου κάνουν τις ίδιες ερωτήσεις. Ερωτήσεις που έχουν να κάνουν κυρίως με την διαβίωση και σκηνικά που μπορεί να συμβαίνουν πίσω από τις κάμερες: με τι πλενόμαστε, αν έχουμε σαμπουάν, αν έχουμε τουαλέτες, αν πράγματι πεινάμε και αν κάνουμε σεξ. Αυτή η τελευταία ερώτηση παίζει πολύ φέτος. Μια ακόμη ερώτηση που μου κάνουν μέχρι και σήμερα παρόλο που πέρασε καιρός, είναι που είχαμε εξαφανιστεί με τον Αλέξη Παπά στο «Survivor» του 2021.

Βλέποντας την κατάσταση αυτή τη στιγμή στο παιχνίδι, σκέφτεσαι ότι έφυγες την καλύτερη στιγμή;

Δεν έφυγα την καλύτερη στιγμή γιατί έμεινα μόλις ένα μήνα και ήθελα να καθίσω περισσότερο. Με λίγα λόγια δεν το χόρτασα όσο θα ήθελα, αλλά δεν ήταν και στο χέρι μου.

Γιατί πιστεύεις ότι φέτος υπάρχει τόσο έντονο το στοιχείο του ριάλιτι;

Το «Survivor» πέρα από το στοιχείο της επιβίωσης και των αγωνισμάτων είναι και ένα ριάλιτι σόου. Επομένως είναι φυσικό να κυριαρχεί και το κομμάτι του ριάλιτι. Απλά φέτος επειδή όλοι οι παίκτες είναι διαβασμένοι, το ριάλιτι είναι πολύ πιο έντονο. Απ΄ ότι φαίνεται και ο κόσμος προτιμάει να βλέπει ίντριγκες, τσακωμούς και έρωτες παρά μονάχα αγωνίσματα.

Πώς σου φάνηκε το σκηνικό με Ασημίνα και Δαλάκα;

Στην Αρχαία Σπάρτη, κατά την διάρκεια της εκπαίδευσης των νέων, επιτρεπόταν η κλοπή αρκεί να μην σε έπιαναν επ’ αυτοφώρω, γιατί διαφορετικά οι συνέπειες ήταν σκληρές. Εφόσον είχε συμφωνηθεί από όλους τους παίκτες και την παραγωγή να μην χρησιμοποιήσει κανένας κινητό και τα κορίτσια πιάστηκαν να παραβιάζουν τον συγκεκριμένο κανόνα, η αποβολή τους νομίζω πως ήταν μονόδρομος.

Εκτός από την Καρολίνα και το Μάριο, τελικά υπάρχουν κι άλλα ειδύλλια;

Δεν πιστεύω πως υπάρχει κάποιο άλλο ειδύλλιο μεταξύ παικτών. Διαβάζω βέβαια σε δημοσιεύματα πως αυτή τη στιγμή υπάρχει ένα ακόμα ζευγάρι. Λες να είναι πάλι ο Μάριος με κάποια; (γέλια)!

Ποιος είναι ο πιο καλά διαβασμένος παίκτης; Με τη μεγαλύτερη στρατηγική;

Στο All Star όλοι οι παίχτες είναι πολύ καλά διαβασμένοι και λειτουργούν μόνο με στρατηγική. Ας μην ξεχνάμε πως όλοι το ζουν για δεύτερη φορά επομένως, ξέρεις καλύτερα πως να κινηθείς. Τα χρήματα επίσης είναι πολύ καλά και όλοι προσπαθούν να κρατηθούν στο παιχνίδι με νύχια και με δόντια. Αρκετοί που γνωρίζονται από έξω έχουν οργανωθεί πριν καν την έναρξη του παιχνιδιού και έχουν καταστρώσει σχέδια για το πώς θα προχωρήσουν μέχρι το τέλος. Φέτος είναι απίστευτο το πώς στήνονται οι ψηφοφορίες στα Συμβούλια από τις κλίκες. Το «Game of thrones» δεν είναι τίποτα μπροστά στο φετινό «Survivor».

Δηλαδή τι συνέβη στους Μπλε που τους ζούσες;

Αρκετά στρατηγικός παίκτης είναι ο Γκότσης και σε συνεργασία με την κλίκα του καθορίζει σε μεγάλο βαθμό τις ψηφοφορίες των Μπλε. Για αυτό δεν θα δείτε σχεδόν ποτέ παίχτη από την συγκεκριμένη κλίκα να βγαίνει υποψήφιος. Για παράδειγμα η Εύη και η Ρία είναι πάντα στο απυρόβλητο, παρόλο που δεν είναι καλές παίκτριες, ακριβώς γιατί προστατεύονται από την συγκεκριμένη κλίκα. Κάποιος που παίζει στρατηγικά και ο κόσμος δεν το καταλαβαίνει είναι ο Βασάλος.

Είναι χρόνια στην τηλεόραση και ξέρει καλά πως πρέπει να κινηθεί στο παιχνίδι για να έχει την υποστήριξη του κόσμου. Το στιλάκι: «κάνω χιούμορ, τα παίρνω όλα στην πλάκα και δείχνω "αδιαφορία" για το παιχνίδι» είναι μια στρατηγική. Ο Βασάλος ξέρει ότι με αυτόν τον τρόπο θα είναι συμπαθής στο κοινό, γιατί ο κόσμος θέλει και κάποιον που μέσα σε όλη την τρέλα και τους τσακωμούς αντιμετωπίζει τα πράγματα πιο χαλαρά. Δεν τον είδα όμως και τόσο χαλαρό όταν βγήκε υποψήφιος. Λειτουργεί όμως έτσι γιατί γνωρίζει πως είναι δημοφιλής και ξέρει πως οι περισσότεροι στην Μπλε ομάδα φοβούνται να τον ψηφίσουν. Όταν δεν είσαι τηλεπερσόνα και δεν έχεις τόσο μεγάλο κοινό έξω, είναι πολύ δύσκολο να λειτουργήσεις χαλαρά και με αυτόν τον τρόπο.

Αντίστοιχα, ποιος είναι ο πιο αυθεντικός παίκτης;

Ο Νίκος Μπάρτζης.

Ποιος θεωρείς ότι θα είναι ο νικητής και ποιοι ότι θα προχωρήσουν πολύ στο παιχνίδι;

Είναι δύσκολο να προβλέψεις νικητή. Πιστεύω πως θα προχωρήσουν αρκετά η Σταυρούλα,ο Πιλίδης,ο Κατσούλης, ο Μπάρτζης. Θέλω πάντως να το πάρει κάποιος που έχει πραγματικά ανάγκη τα χρήματα. Δεν θα ήθελα νικητή κάποιον που είναι ήδη διάσημος και τα έχει όλα στρωμένα ή κάποιον που ήταν νικητής σε προηγούμενο «Survivor».

Ποια είναι η γνώμη σου για την Ελευθερία; Ήσασταν στον ίδιο κύκλο και θαρρώ ότι την γνωρίζεις καλά…

Η Ελευθερία είναι καλή κοπέλα. Φέτος την βλέπω ανεβασμένη τόσο αγωνιστικά

όσο και στο κομμάτι του ριάλιτι. Επειδή όμως είναι ευαίσθητη αυτό έχει σαν αποτέλεσμα πολλές φορές να την χειραγωγούν, όπως έκανε φέτος ο Μάριος μαζί της.