MEDIA

Maestro: Τι ετοιμάζει ο Χριστοφόρος Παπακαλιάτης για τη δεύτερη σεζόν

Χριστόφορος Παπακαλιάτης

Ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης μοιράζεται στιγμιότυπα από τις προετοιμασίες της δεύτερης σεζόν του «Maestro» ενώ μιλά και αποκαλύπτει λεπτομέρειες που εξάπτουν ακόμη περισσότερο το ενδιαφέρον και τη φαντασία μας

Ήταν 15 Δεκεμβρίου 2022 όταν το «Maestro» του MEGA καθήλωνε με το τελευταίο του επεισόδιο. Σήμερα, τέσσερις μήνες σχεδόν μετά, δεν έχουμε πάψει να ασχολούμαστε στιγμή με τη μεγάλη επιτυχία του Χριστόφορου Παπακαλιάτη.

Από τη μία το ταξίδι της παραγωγής και των δημιουργών στο Netflix και η μεγάλη αγκαλιά που έχει ανοίξει το παγκόσμιο κοινό για την πρώτη ελληνική σειρά της πλατφόρμας, από την άλλη η έναρξη των γυρισμάτων του δεύτερου κύκλου που θα προβληθεί στη μικρή οθόνη στις αρχές του 2024.

Ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης, ο εμπνευστής και η ψυχή της παραγωγής μυθοπλασίας, πιο εξωστρεφής από ποτέ και ευτυχισμένος με τα όσα βιώνει, μοιράζεται στιγμιότυπα από τις προετοιμασίες της δεύτερης σεζόν ενώ μιλά και αποκαλύπτει λεπτομέρειες που εξάπτουν ακόμη περισσότερο το ενδιαφέρον και τη φαντασία μας.

Όπως έχει γίνει γνωστό, όλοι οι ήρωες θα συνεχίσουν. Ακόμη και ο Χαράλαμπος θα απασχολήσει με κάποιο τρόπο και σκηνοθετικό-σεναριακό εύρημα και αυτό σημαίνει ότι οι τηλεθεατές θα απολαύσουν τις εκπληκτικές ερμηνείες του Γιάννη Τσορτέκη. «Ο Χαράλαμπος θα επιστρέψει με κάποιο τρόπο στον δεύτερο κύκλο. Δεν μπορώ να σας πω πώς», έχει πει ο ίδιος ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης.

Βέβαιο θεωρείται ότι θα δούμε κι άλλους ηθοποιούς να εισβάλλουν για να φέρουν αέρα ανανέωσης στο «Maestro», ενώ αν κρίνουμε από τον τίτλο του πρώτου επεισοδίου της δεύτερης σεζόν που είναι «Μητέρα» θα επικεντρώνεται στον χαρακτήρα της Στεφανίας Γουλιώτη που περιμένει μωρό. Επίσης, σύμφωνα με τα spoilers, η Κλέλια Ανδριολάτου θα «κυνηγήσει» το πεπρωμένο και τον Ορέστη στην Αθήνα με το love story τους να απασχολεί πολύ.

Πρωταγωνιστικό ρόλο, φυσικά, θα έχει και η Μαρία Καβογιάννη που μετά τη δολοφονία του Χαράλαμπου θα δει τη ζωή της να αλλάζει.

Οι σκηνές θα γυριστούν σε Αθήνα και Παξούς, ένα νησί που όλοι οι συντελεστές αγάπησαν. Το επόμενο διάστημα, το team θα μεταφερθεί εκεί για να γίνουν γυρίσματα ενώ θα συνεχιστούν μετά το καλοκαίρι όπου δεν θα υπάρχει κόσμος.

Όταν ο Χριστόφορος μιλούσε για τις οικονομικές απολαβές

Ένα από τα θέματα, μάλιστα, που απασχόλησαν πολύ ήταν και τα χρήματα που έλαβε για την παγκόσμια επιτυχία της παραγωγής. Ο ίδιος, μέσα από συνέντευξη που παραχώρησε στο περιοδικό Gala, θέλησε να ξεκαθαρίσει το τι συμβαίνει και να βάλει τέλος στα όσα έχουν ακουστεί.

Ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης αποκάλυψε ότι δεν πήρε κάποια έξτρα αμοιβή από την πώληση του «Maestro» στο Netflix, εκεί όπου προβάλλεται με τον διεθνή τίτλο «Maestro in Blue». «Έφερε τα χρήματα με τα οποία το Mega θα κάνει break-even. To “Maestro” για τα δεδομένα της δικής μας αγοράς είναι μια πολύ ακριβή παραγωγή που ακόμα και με τη στήριξη του ΕΚΟΜΕ δεν θα μπορούσε να βγει οικονομικά. Και είναι προς τιμήν του Mega και του προέδρου του, ο οποίος έδωσε το πράσινο φως για να παραχωρηθεί το budget που απαιτούσε η σειρά. Αργότερα ήρθε το Netflix και το κανάλι κατάφερε να κάνει απόσβεση», είπε χαρακτηριστικά.

Σε ερώτηση του δημοσιογράφου, μάλιστα, για το αν έχει εισπράξει κάτι από αυτή τη συμφωνία με το Netflix, ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης είπε: «Όχι, βέβαια. Μα δεν περίσσεψαν χρήματα, όλα πήγαν σε κόστη παραγωγής, ημέρες γυρισμάτων και μισθούς. Εγώ πληρώθηκα από το Mega. Και ξέρεις γιατί σου τα ξεκαθαρίζω όλα αυτά; Γιατί εγώ προσωπικά σε αυτή τη δουλειά, όπως και στις προηγούμενες, βγήκα εκεί έξω και χτύπησα πόρτες και ζητούσα χάρες από ανθρώπους, να μας στηρίξουν χωρίς οικονομικό αντάλλαγμα. Δεν θέλω να δημιουργηθεί η εντύπωση ότι το Netflix έδωσε τα τρελά εκατομμύρια, γιατί κάτι τέτοιο είναι άδικο και δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα».