MEDIA

Εκλογές 2023: Τι ετοιμάζουν τα κανάλια για την προεκλογική περίοδο – Ειδικές εκπομπές στον αέρα

Εκλογές 2023: Τι ετοιμάζουν τα κανάλια για την προεκλογική περίοδο – Ειδικές εκπομπές στον αέρα

Οι ιθύνοντες των καναλιών μπαίνουν σε προεκλογική περίοδο και έχουν στα σκαριά ενημερωτικές εκπομπές ενόψει των εκλογών της 21ης Μαΐου

Η αντίστροφη μέτρηση για τις εκλογές τής 21ης Μαΐου ξεκινά και, μαζί με τους βουλευτές και τις πολιτικές παρατάξεις, τα κανάλια ρίχνονται στη μάχη.

Το MEGA παρακολουθεί τις πολιτικές εξελίξεις, αναδεικνύει τα ζητήματα που θα κριθούν στις κάλπες και ανοίγει τον διάλογο μεταξύ των υποψηφίων. Από την Πέμπτη 20 Απριλίου μέχρι και την Πέμπτη 18 Μαΐου, θα μεταδίδει μία σειρά έκτακτων ενημερωτικών εκπομπών με τίτλο «Ο δρόμος προς την κάλπη». Στην παρουσίαση εναλλάσσονται οι Ράνια Τζίμα, Δώρα Αναγνωστοπούλου, Νίκη Λυμπεράκη. Συζητήσεις και αναλύσεις για την επικείμενη κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση. Οι θέσεις των κομμάτων και οι αντιπαραθέσεις τους. Η επόμενη μέρα. Την πρώτη εκπομπή, που θα μεταδοθεί την Πέμπτη 20 Απριλίου στις 23.20, παρουσιάζει η Νίκη Λυμπεράκη.

Στο μέτωπο του ΣΚΑΪ, δράση θα αναλάβουν τόσο η Σία Κοσιώνη ως η παρουσιάστρια του κεντρικού δελτίου όσο και ο Αλέξης Παπαχελάς, ο Άρης Πορτοσάλτε και ο Παύλος Τσίμας. Το κανάλι του Φαλήρου, με μία έμπειρη δημοσιογραφική ομάδα, θα φιλοξενεί υποψηφίους σε ειδικές εκπομπές που προγραμματίζονται αλλά και στο δελτίο ειδήσεων.

Ο ΑΝΤ1 ήδη έχει βγει στον αέρα η εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου «Πρόσωπο με πρόσωπο», όπου πρόσωπα της πολιτικής, πρόσωπα της πρώτης γραμμής, από την οικονομία και την κοινωνία, πρόσωπα της επικαιρότητας, διασταυρώνουν τα ξίφη και τα επιχειρήματά τους.

Στον ALPHA, αντίστοιχα, υπάρχει η εκπομπή «Αυτοψία στην πολιτική» με τον Αντώνη Σρόιτερ.

Όσον αφορά σε ΕΡΤ1 και OPEN; Και τα δύο κανάλια θα προσπαθήσουν με τη σειρά τους να κερδίσουν το στοίχημα της ενημέρωσης αξιοποιώντας τους δημοσιογράφους που βρίσκονται στο δυναμικό τους αλλά και νέες προσθήκες που θα έχουν τον ρόλο σχολιαστών.

Στο STAR η Μάρα Ζαχαρέα, ο Σπύρος Λάμπρου και ο Γιώργος Ευγενίδης θα κρατήσουν τα ηνία της ενημέρωσης τόσο στην προεκλογική περίοδο όσο και τη βραδιά των εκλογών.