MEDIA

Μένιος Σακελλαρόπουλος: «Το 2015 έχασα το φως μου για 19 μέρες»

Μένιος Σακελλαρόπουλος: «Το 2015 έχασα το φως μου για 19 μέρες»
Glomex

Ο γνωστός αθλητικογράφος και συγγραφέας μίλησε για την εμπειρία του, όταν το 2015 έχασε το φως του για 19 ημέρες 

Στην καθημερινή εκπομπή «Πρωίαν σε είδον την μεσημβρίαν» βρέθηκε καλεσμένος ο γνωστός αθλητικογράφος και συγγραφέας Μένιος Σακελλαρόπουλος, ο οποίος μίλησε για την σοκαριστική εμπειρία που βίωσε το 2015, όταν, λόγω ενός μικροβίου, έχασε το φως του για 19 ημέρες.

«Το 2015 είχα μία περιπέτεια με την όρασή μου. Ήμουν στο απόλυτο σκοτάδι. Έχασα το φως μου για 19 μέρες», λέει ο Μένιος Σακελλαρόπουλος.

«Ένα τρομαχτικό μικρόβιο μου δημιούργησε τύφλωση. Θεωρούσα δεδομένο ότι είναι μόνιμο και πίστευα ότι ο γιατρός που μου έλεγε να κάνω υπομονή, μου έλεγε ψέματα. Ήμουν πλήρως ανήμπορος και με βοηθούσε ο άγγελός μου, η σύζυγός μου, με την οποία κοντεύουμε 30 χρόνια μαζί και αυτό κάτι λέει», σημειώνει.

Για το πώς κατάφερε να δει ξανά αναφέρει: «Με τρομαχτική αγωγή, μου έβαζαν κάτι σαν ασβέστη δυο τρεις φορές την ημέρα, φάρμακα, ενέσεις, κολλύρια».

Όπως εξηγεί, εκείνη την περίοδο εμπνεύστηκε το βιβλίο του «Δεκατρία κεριά στο σκοτάδι». «Έβαλα κάποιον να έχει χάσει την όρασή του από δυστύχημα. Για να το γράψω είχα την εμπειρία μου αλλά πήγα και στον οίκο τυφλών και έκανα την εκπαίδευση των τυφλών. Ήταν συγκλονιστικό».

«Στην Ελλάδα δεν σεβόμαστε καθόλου τους τυφλούς ανθρώπους, δεν καταλαβαίνουμε τίποτα», τονίζει ο δημοσιογράφος κλείνοντας.

Διαβάστε επίσης:

Εκλογές 2023: Τι ετοιμάζουν τα κανάλια για την προεκλογική περίοδο – Ειδικές εκπομπές στον αέρα

Ανδρέας Μικρούτσικος: Άγριο ξέσπασμα για τα «θαύματα» της εκκλησίας

Θεσσαλονίκη: Θύμα απάτης γνωστός youtuber - Πώς του απέσπασαν 4.000 ευρώ