MEDIA

Ηθοποιοί απέρριψαν μεγάλους ρόλους στην TV και -μάλλον- το μετάνιωσαν

Τηλεόραση

Από τη Βάνα Μπάρμπα στην Κάτια Δανδουλάκη και τον Γρηγόρη Βαλτινό

Στη σκληρή αρένα της TV, σίγουρα, δεν μπορείς να προβλέψεις τις επιτυχίες και τους ρόλους που θα γράψουν ιστορία. Υπάρχουν, όμως, με απόλυτη βεβαιότητα, ηθοποιοί που έχουν μετανιώσει βαθιά για τα «όχι» που είπαν σε παραγωγές μυθοπλασίας και ήρωες που ακόμη συζητιούνται.

Η Βάνα Μπάρμπα, πριν από λίγες ώρες, μίλησε στην εκπομπή «Super Κατερίνα» και παραδέχτηκε ότι είχε δεχτεί πρόταση για τον ρόλο της Μυρσίνης που τελικά ενσάρκωσε μοναδικά η Κατερίνα Διδασκάλου. «Έχω δεχτεί πολλές προτάσεις, τις έχω απορρίψει ίσως επειδή φοβάμαι, ίσως να είμαι εγκλωβισμένη στην εικόνα μου. Δεν νομίζω ότι η τηλεόραση τιμά συναδέλφους μου έτσι όπως τους δείχνει, παρότι έχουμε τις πιο ωραίες ελληνικές σειρές τα τελευταία τρία χρόνια. Έχω μεγαλώσει σίγουρα, δεν αισθάνομαι τη σιγουριά της τότε εποχής, δεν είναι ότι μου έχουν προτείνει και κάποιον ιδιαίτερο ρόλο. Δεν είναι δυνατόν στα 55 μου χρόνια να μου προτείνουν να κάνω τη μοιραία γυναίκα που χωρίζει. Δεν υπάρχει λίγη φαντασία. Θα έκανα τη μάνα, θα έκανα μια Ελληνίδα που φοράει τσεμπέρι», δήλωσε και παραδέχτηκε ότι της είχε γίνει πρόταση από τη σειρά εποχής.

Για τον ίδιο ρόλο «όχι» ακούστηκε κι από τα χείλη της Κατερίνα Λέχου η οποία, μιλώντας στην εκπομπή της Φαίης Σκορδά, εξήγησε το λόγο που αρνήθηκε να είναι στο καστ: «Η τηλεόραση, δυστυχώς, φέτος δεν χώραγε πουθενά. Είχα προτάσεις και η μία ήταν για τις Άγριες Μέλισσες. Αλλά δεν μπορούσα, τους το είπα και ήταν ειλικρινές αυτό που είπα. Δεν στεναχωριέμαι γιατί στη ζωή αυτή κάτι χάνουμε, κάτι κερδίζουμε».

Πρόταση είχαν κάνει και στη Λένα Δροσάκη για την ίδια σειρά. «Η συνεργασία στις Άγριες Μέλισσες δεν έγινε γιατί είχα άλλες επαγγελματικές υποχρεώσεις, την περιοδεία με το “Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας”. Θα έκανα τον ρόλο της Ασημίνας», είπε κατά το παρελθόν η ταλαντούχα ηθοποιός.

Μία αποκάλυψη που έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον αφορά στη Μίρκα Παπακωνσταντίνου. Η μεγάλη κυρία του θεάτρου και της τηλεόρασης είπε, κατά το παρελθόν, «όχι» στις «Τρεις Χάριτες» των Μιχάλη Ρέππα και Θανάση Παπαθανασίου και τώρα πια ξέρει πως έκανε λάθος. «Ήμασταν πολύ φίλες με την Άννα Παναγιωτοπούλου και τη Μίνα Αδαμάκη. Για εμάς είχαν γραφτεί οι Τρεις Χάριτες, αλλά την τελευταία στιγμή είπα όχι. Κάτι έκανα και δεν μπορούσα να το αποφύγω. Ασφαλώς και μετάνιωσα που είπα όχι. Τα όχι που λέω είναι ανασφάλεια και εγωισμός με τα χρόνια», έχει παραδεχτεί.

Η Κάτια Δανδουλάκη είναι άμεσα συνδεδεμένη με τεράστιες επιτυχίες στη μικρή οθόνη. Αυτό, όμως, που πολλοί δεν γνωρίζουν είναι ότι ο ρόλος της Ντάλιας στο «Παρά Πέντε» είχε γραφτεί για εκείνη. «Δεν τον είχε γράψει για μένα ο Γιώργος Καπουτζίδης αυτόν τον ρόλο, τον είχε γράψει για την Κάτια Δανδουλάκη. Αυτή θα ήταν η Ντάλια. Είχε όμως κλείσει σε ένα άλλο σίριαλ και για καλή μου τύχη δεν μπόρεσε να το κάνει. Θέλω να πω ότι ήταν γραμμένο για μια γυναίκα τελείως διαφορετική και όταν το πήρα εγώ το έφερα στα μέτρα μου. Δηλαδή όλη αυτή η εμφάνιση με το μαλλί ήταν μια δική μου ιδέα και πήγε για μένα, γιατί μετά έγραφε για μένα, μετά από το δεύτερο επεισόδιο», έχει πει η Σμαράγδα Καρύδη που τελικά πήρε την μοναδική αυτή ηρωίδα.

Το 2019, στην κάμερα της εκπομπής «Καλύτερα δε γίνεται» και την δημοσιογράφο Φωτεινή Πετρογιάννη, παραχώρησε συνέντευξη ο γνωστός σεναριογράφος Δημήτρης Αποστόλου που έχει βάλει -μεταξύ άλλων- την υπογραφή του στη σειρά «Δύο Ξένοι».

«Ο ρόλος της Μαρίνας Κουντουράτου είχε προταθεί αρχικά στην Ελένη Κούρκουλα, αλλά δεν ήθελε να τον κάνει. Είδαμε την Εβελίνα Παπούλια στο σίριαλ Ασυνήθεις ύποπτοι κι έτσι της προτείναμε τον ρόλο», είπε χαρακτηριστικά. «Τον ρόλο του Κωνσταντίνου Μαρκορά θα τον έπαιζε ο Γρηγόρης Βαλτινός, αλλά είχε αφιερωθεί στον Βιολιστή στη στέγη, που είναι για εμένα το πιο εμβληματικό πράγμα που έχει κάνει», είχε προσθέσει ο δημιουργός.

Μία από τις πιο επιτυχημένες σειρές στην ιστορία της ελληνικής τηλεόρασης ήταν το «Ντόλτσε Βίτα». Στο ρόλο του Αντώνη Καλούδη γνωρίσαμε τον Θανάση Ευθυμιάδη. ‘Ωστόσο, για άλλον ηθοποιό προοριζόταν αρχικά ο ρόλος. Πρόκειται για τον ταλαντούχο ηθοποιό, Κώστα Κρομμύδα, που όπως αποκάλυψε στην εκπομπή «Πρωινό», είχε δεχτεί πρόταση από τον Αλέξανδρο Ρήγα να πρωταγωνιστήσει στη σειρά του MEGA. «Ήμουν στο τρίτο έτος της σχολής και ο Χρήστος Χατζηπαναγιώτης με πρότεινε στον Αλέξανδρο Ρήγα για να παίξω τον βασικό ρόλο στο Ντόλτσε Βίτα, αυτόν που έκανε μετέπειτα ο Θανάσης Ευθυμιάδης. Εγώ τότε, παρότι έκανα δοκιμαστικό και με ήθελαν για τον ρόλο, είχα ψωνιστεί με το θέατρο τότε και έλεγα δεν θα κάνω ποτέ τηλεόραση στη ζωή μου -ήμουν στο Εθνικό Θέατρο και είχα και έναν μικρό ρόλο στην Επίδαυρο- και είπα όχι», είπε ο ηθοποιός.