MEDIA

Eurovision 2023: Όσα θα δούμε στον Α’ Ημιτελικό – Στη μάχη τα δύο μεγάλα φαβορί

Eurovision 2023: Όσα θα δούμε στον Α’ Ημιτελικό – Στη μάχη τα δύο μεγάλα φαβορί
AP

Σε λίγη ώρα θα ξεκινήσει ο Α’ Ημιτελικός της Eurovision

H αντίστροφη μέτρηση για τον Α’ Ημιτελικό της Eurovision ξεκίνησε, αφού απόψε στις 22.00 θα μεταδοθεί από την ΕΡΤ1. Σε απευθείας σύνδεση με το Liverpool Arena, οι Έλληνες Eurofans θα έχουν την ευκαιρία να δουν τις 15 πρώτες χώρες να ανεβαίνουν στο stage και να δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό.

Νορβηγία, Μάλτα, Σερβία, Λετονία, Πορτογαλία, Ιρλανδία, Κροατία, Ελβετία, Ισραήλ, Μολδαβία, Σουηδία, Αζερμπαϊτζάν, Τσεχία, Ολλανδία, Φινλανδία, θα προσπαθήσουν να κερδίσουν τη μάχη και να πάρουν το πολυπόθητο εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό του Σαββάτου. Μόνο δέκα θα τα καταφέρουν.

Υπενθυμίζεται ότι από φέτος θα ισχύσουν αλλαγές στον τρόπο ψηφοφορίας στον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision, καθώς αποκλειστικά και μόνο οι θεατές, θα καθορίσουν τα τραγούδια που προκρίνονται από τους δύο Ημιτελικούς στον μεγάλο τελικό, ενώ δίνεται για πρώτη φορά η δυνατότητα ψήφου σε θεατές από χώρες που δεν συμμετέχουν στον διαγωνισμό («Rest Of The World»).

Ποιες συμμετοχές, όμως, φαίνεται ότι έχουν το προβάδισμα για να προκριθούν; Σύμφωνα με τα γραφεία στοιχημάτων του εξωτερικού, η Σουηδία είναι το απόλυτο φαβορί της βραδιάς. Η Loreen, που έχει ξανακερδίσει τον διαγωνισμό το 2012 με το «Euphoria», επιστρέφει με το τραγούδι «Tattoo» και αναμένεται να ξεσηκώσει τα πλήθη. Σύμφωνα με τις αποδόσεις, η Φινλανδία είναι η χώρα που θα την «κοντράρει» στα ίσα με τον Käärijä και το «Cha, Cha, Cha». Η εν λόγω συμμετοχή ανεβαίνει συνεχώς και, όπως φαίνεται, θα διεκδικήσει επίσης την πρωτιά του μεγάλου τελικού.

Νορβηγία, Ισραήλ, Τσεχία, Μολδαβία, Σερβία, Ελβετία, Κροατία και Πορτογαλία, ολοκληρώνουν τη λίστα με τις χώρες που -σύμφωνα πάντα με τα προγνωστικά- θα συνεχίσουν το ταξίδι τους.

Οι εκπλήξεις του Α’ Ημιτελικού της Eurovision

Τον αποψινό Ημιτελικό «ανοίγει» με τους ήχους του το «Electic Dreams», μια μεγάλη επιτυχία των 80’s από τους Human League οι οποίοι κατάγονται από το Λίβερπουλ. Στη συνέχεια τη σκυτάλη θα πάρει η Julia Sanina – μία εκ των παρουσιαστών – η οποία θα ερμηνεύσει τη μεγάλη της επιτυχία «Mayak». Σύμφωνα με το OgaeGreece, στο διάλειμμα, όσοι κρατικοί σταθμοί δεν προχωρήσουν σε διαφημιστικό διάλειμμα, θα προβάλουν τη συνεργασία των Alyosha – Rebecca Ferguson στο κομμάτι «Ordinary world» των Duran Duran καθώς και τη παγκοσμίου φήμης super star Rita Ora η οποία αφού ερμηνεύσει ένα medley των μεγαλύτερων επιτυχιών της θα παρουσιάσει το νέο της single «Praising You».