MEDIA

Eurovision 2023: Ισραήλ, Σουηδία και Φινλανδία αποθεώθηκαν στον Α’ Ημιτελικό

Eurovision 2023: Ισραήλ, Σουηδία και Φινλανδία αποθεώθηκαν στον Α’ Ημιτελικό

Ο Α’ Ημιτελικός της Eurovision μονοπωλεί το ενδιαφέρον, όπως και κάποιες από τις συμμετοχές

Στις 22.00 ώρα Ελλάδος, η Μαρία Κοζάκου και η Τζένη Μελιτά για λογαριασμό της ΕΡΤ1 καλωσόρισαν τους Έλληνας τηλεθεατές στον Α’ Ημιτελικό της 67ης διοργάνωσης της Eurovision. Η Βρετανή τραγουδίστρια Αλέσα Ντίξον, η Βρετανή ηθοποιός Χάνα Γουάντινγκχεμ και η Ουκρανή τραγουδίστρια Γιούλια Σάνινα, υποδέχτηκαν τους παρευρισκομένους στο Liverpool Arena.

H έναρξη είχε το στίγμα της Ουκρανίας, η οποία -αν και κέρδισε πέρσι- δεν κατάφερε να διοργανώσει τον διαγωνισμό λόγω του πολέμου. Το ουκρανικό συγκρότημα The Hardkiss θέλησε να περάσει το μήνυμα της ενότητας συνυφασμένο με το σλόγκαν της φετινής διοργάνωσης «United by Music».

Στις 22.12 ξεκίνησε το διαγωνιστικό κομμάτι με τη Νορβηγία. Μάλτα, Σερβία, Λετονία, Πορτογαλία, Ιρλανδία, Κροατία, Ελβετία, Ισραήλ, Μολδαβία, Σουηδία, Αζερμπαϊτζάν, Τσεχία, Ολλανδία, Φινλανδία, ακολούθησαν.

Την αρένα ξεσήκωσε η Loreen με το τραγούδι «Tattoo», το ίδιο όμως έκανε η Φινλανδία με τον Käärijä και το «Cha, Cha, Cha». Πρόκειται για τα δύο μεγάλα φαβορί που για πολλούς θα κονταροχτυπηθούν και για την πρωτιά στον τελικό.

Το Ισραήλ και η Noa Kirel με το τραγούδι «Unicorn» άναψαν φωτιές. Η star θεωρείται από τις πιο εκρηκτικές παρουσίες, με την καλλονή να αποθεώνεται από τα social media.

Να σημειωθεί ότι μόνο δέκα από τις δεκαπέντε χώρες θα πάρουν το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό του Σαββάτου.

Οι αλλαγές στην ψηφοφορία

Υπενθυμίζεται ότι από φέτος θα ισχύσουν αλλαγές στον τρόπο ψηφοφορίας στον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision, καθώς αποκλειστικά και μόνο οι θεατές, θα καθορίσουν τα τραγούδια που προκρίνονται από τους δύο Ημιτελικούς στον μεγάλο τελικό, ενώ δίνεται για πρώτη φορά η δυνατότητα ψήφου σε θεατές από χώρες που δεν συμμετέχουν στον διαγωνισμό («Rest Of The World»).