MEDIA

Eurovision 2023: Οι 26 χώρες του τελικού και ο αποκλεισμός της Ελλάδας – Τα σχόλια στο Twitter

Eurovision 2023: Οι 26 χώρες του τελικού και ο αποκλεισμός της Ελλάδας – Τα σχόλια στο Twitter

Η Ελλάδα δεν κατάφερε να περάσει στον τελικό της Eurovision, ενώ «κλείδωσαν» οι χώρες που θα δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό

Η αντίστροφη μέτρηση για τον μεγάλο τελικό της 67ης διοργάνωσης της Eurovision ξεκίνησε και οι 26 χώρες -που θα ανέβουν στο stage- «κλείδωσαν».

Αλβανία, Κύπρος, Εσθονία, Βέλγιο, Αυστρία, Λιθουανία, Πολωνία, Αυστραλία, Αρμενία, Σλοβενία, είναι οι δέκα χώρες που πήραν το εισιτήριο από τον Β’ Ημιτελικό. Κροατία, Μολδαβία, Ελβετία, Τσεχία, Φινλανδία, Ισραήλ, Πορτογαλία, Σουηδία, Νορβηγία, Σερβία, πέρασαν από τον Α’ Ημιτελικό.

Οι εν λόγω συμμετοχές θα συναντήσουν τις αποκαλούμενες Big 5 (Ηνωμένο Βασίλειο, Ισπανία, Γαλλία, Ιταλία, Γερμανία) και την περσινή νικήτρια Ουκρανία στη μεγάλη σκηνή του Λίβερπουλ Αρένα την 13η Μαΐου.

Ανάμεσά τους είναι και η Κύπρος, με τον Andrew Lambrou και το κομμάτι του «Break a Broken Heart» να έχει ανέβει αρκετά και να αποκτά το δικό του φανατικό κοινό.

Υπενθυμίζεται, μάλιστα, ότι από φέτος ίσχυσαν αλλαγές στον τρόπο ψηφοφορίας στον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision, καθώς αποκλειστικά και μόνο οι θεατές, καθόρισαν τα τραγούδια που προκρίθηκαν από τους δύο Ημιτελικούς στον μεγάλο τελικό.

Η Ελλάδα με τον Βίκτωρα Βερνίκο δεν τα κατάφερε. Η χώρα μας εμφανίστηκε στην 8η θέση του χθεσινού ημιτελικού με τον τραγουδιστή -τον νεότερο εκπρόσωπο της 67ης διοργάνωσης- να ερμηνεύει το «What They Say», μία φεστιβαλική και δυναμική ρυθμική μπαλάντα που ο ίδιος έγραψε στα 14 του, για να μοιραστεί ένα προσωπικό του βίωμα. Τη σκηνική παρουσία υπέγραψε ο διευθυντής Μπαλέτου της Λυρικής Σκηνής Κωνσταντίνος Ρήγος και την ενδυματολογική επιμέλεια του Βίκτωρα είχε αναλάβει ο Γιώργος Σεγρεδάκης. Ωστόσο, τα προγνωστικά επιβεβαιώθηκαν και μείναμε εκτός τελικού.

Μάλιστα, το Twitter πήρε φωτιά σχολιάζοντας την εμφάνιση της Ελλάδας. Οι περισσότεροι τουιτεράδες θέλησαν να διακωμωδήσουν τον αποκλεισμό μας, κάνοντας κάποια επικά σχόλια.

Σχετικές ειδήσεις