MEDIA

Eurovision: Ο καθηγητής φωνητικής του Victor Vernicos εξηγεί τί έφταιξε και αποκλείστηκε

Eurovision: Ο καθηγητής φωνητικής του Victor Vernicos εξηγεί τί έφταιξε και αποκλείστηκε

Eurovision: «Μιλάμε για ένα παιδί που φορτώθηκε πολύ άγχος και αυτό φάνηκε», είπε ο καθηγητής φωνητικής του Victor Vernicos 

Ο Victor Vernicos έδωσε τον καλύτερό του εαυτό στον δεύτερο ημιτελικό της Eurovision το βράδυ της Πέμπτης (11/5) αλλά αποκλείστηκε από τον τελικό.

H ΕΡΤ μετά τις αντιδράσεις του κόσμου απάντησε το μεσημέρι ότι στήριξε όπως και όσο μπορούσε το τραγούδι και τον ανήλικο καλλιτέχνη.

«Η ΕΡΤ στήριξε με κάθε τρόπο την προσπάθεια αυτή και είναι περήφανη για την ποιότητα της φετινής συμμετοχής της χώρας μας, όπως και για την καλλιτεχνική ομάδα», ανέφερε χαρακτηριστικά η ανακοίνωση.

Τί πραγματικά έφταιξε και δεν τα κατάφερε ο 16χρονος διαγωνιζόμενος; O Δημήτρης Μπάρμπας, καθηγητής φωνητικής και καθηγητής του Victor Vernicos, μίλησε στο Live News και εξήγησε τι πήγε λάθος.

«Η εμφάνισή του δεν είχε καμία σχέση με την πρόβα. Σε αντίθεση με τα βίντεο που είχαμε δει τις προηγούμενες ημέρες και το σημείο προς το τέλος του τραγουδιού με την παραφωνία, τελικά εκεί τα πήγε εξαιρετικά», είπε αρχικά.

Και πρόσθεσε: «Μιλάμε για ένα παιδί που φορτώθηκε πολύ άγχος και αυτό φάνηκε. Όλο το κουπλέ, το οποίο βασίζεται στην πολύ χαμηλή φωνητική περιοχή, αν έχεις άγχος οι ανάσες δεν είναι σωστές. Και δεν ήταν. Εκείνη την ώρα κάνεις πρωταθλητισμό. Είναι σαν να είσαι μέσα στο γήπεδο και να πρέπει να βγάλεις αυτά που έχουν δουλευτεί στην προπόνηση».

Όσο για το ίδιο το τραγούδι; «Όλα είναι σχετικά και συγκριτικά με τους υπόλοιπους διαγωνιζόμενους. Η ΕΡΤ τα τελευταία χρόνια συμμετέχει στον διαγωνισμό με νέα πρόσωπα και τραγούδια που είναι έξω από τις κλασικές νόρμες της Eurovision. Πάντοτε εγκυμονούνται ρίσκα, που έχουν να κάνουν με τη στιγμή, το τι θέλει ο κόσμος».

«Το περσινό τραγούδι ήταν ίδιας νοοτροπίας. Για το φετινό τραγούδι είχε δημιουργηθεί ένα αρνητικό κλίμα από την πρόβα, το οποίο πέρασε και στο εξωτερικό, όπου ψηφίζουν», συμπλήρωσε ο κ. Μπάρμπας.

Τέλος, τόνισε ότι η ενορχήστρωση στο live τον εξέθεσε γιατί έβγαλε τα φωνητικά του μπροστά.

Διαβάστε επίσης:

Eurovision 2023 - Βίκτωρ Βερνίκος: «Δεν ήταν η βραδιά μας, δεν ήταν η μοίρα μας»

Eurovision: Αυτή η χώρα επιστρέφει μετά από 31 χρόνια απουσίας

Eurovision 2023: Πόσο στοίχισε η φετινή συμμετοχή στην ΕΡΤ