MEDIA

J2US: Οι νικητές της… Κοκλοβίζιον, οι εμφανίσεις – έκπληξη και η αποκάλυψη για την Ελένη Φουρέιρα

J2US: Οι νικητές της… Κοκλοβίζιον, οι εμφανίσεις – έκπληξη και η αποκάλυψη για την Ελένη Φουρέιρα
Glomex

J2US: Επιστροφές, αποκαλύψεις και πολύ τραγούδι είχε το Eurovision party που έστησε ο Νίκος Κοκλώνης το βράδυ της Παρασκευής

Άρωμα Eurovision είχε το live του J2US το οποίο εκτάκτως μεταδόθηκε χθες Παρασκευή, λόγω της διεξαγωγής του αποψινού τελικού.

Οι παίκτες εντυπωσίασαν ομολογουμένως με τις λαμπερές εμφανίσεις τους, ερμηνεύοντας επιτυχίες που έγιναν γνωστές μέσα από τον διαγωνισμό τραγουδιού σε μία αναδρομή στην ιστορία της Eurovision που έκρυβε αρκετές εκπλήξεις.

Τις εντυπώσεις έκλεψε η απαστράπτουσα Καίτη Γαρμπή στην έναρξη του σόου, η οποία ερμήνευσε φυσικά το «Ελλάδα, χώρα του φωτός» και έκανε το κοινό να παραμιλάει με την παρουσία της στη σκηνή, ενώ αποθεώθηκε και από τους υπόλοιπους κριτές.

Εκεί στην κριτική επιτροπή, το βράδυ της Παρασκευής προστέθηκε μία πέμπτη καρέκλα, στην οποία κάθισε ο guest κριτής Ηλίας Ψινάκης, που μοιράστηκε και κάποιες ιστορίες από την δική του εμπειρία στη Eurovision με τον Σάκη Ρουβά και την ελληνική αποστολή το 2004.

«Τότε ήταν πολύ σημαντική περίοδος, ήταν το 2004, με τους Ολυμπιακούς, με την Eurovision άρχισε το πράγμα, μετά ήταν αυτό, πως το λέγανε αυτό που πήρε ο πρώην άντρας σου», είπε γυρνώντας προς την Δέσποινα Βανδή ο Ηλίας Ψινάκης, για να συμπληρώσει, «ήταν μία συγκλονιστική χρονιά. Και τότε ήταν κάπως το Ελλάδα - Τουρκία και στην έδρα τους. Τι να στεναχωρηθούμε, αφού σκίσαμε. Η τρίτη θέση ήταν σαν πρώτη».

Νωρίτερα ο Ηλίας Ψινάκης αναφέρθηκε και στην Ρουσλάνα που είχε κερδίσει τον διαγωνισμό τότε, το 2004 στην Κωνσταντινούπολη, η οποία όπως είπε ήθελε να πάρει την δημοσιότητα του Σάκη Ρουβά, αλλά δίκαια βγήκε νικήτρια, όπως σημείωσε, αφού η εμφάνισή της ήταν άκρως εντυπωσιακή.

Η λιποθυμία της Φουρέιρα

Μία αποκάλυψη για την εκπροσώπηση της Κύπρου από την Ελένη Φουρέιρα που σόκαρε έκανε ο Παντελής Τουτουνζής.

«Όταν φεύγαμε, ήμασταν στην 26η θέση. Τρέμαμε από τον φόβο μας στο αεροπλάνο. Της έλεγα: “αν πάμε άπατοι, πάμε στην Ίμπιζα να κρυφτούμε και γυρίζουμε στην Ελλάδα μετά από 6 μήνες”», ανέφερε και πρόσθεσε: «Στην πρώτη πρόβα, την ώρα που ανέβηκε στη σκηνή η Ελένη, έγινε χαμός. Δεν είχαμε δείξει ακόμα τι θα κάνει η Ελένη στη σκηνή και μόλις σήκωσαν το κεφάλι τους οι δημοσιογράφοι άρχισαν να γράφουν σε όλα τα sites. Βρεθήκαμε μέσα σε μία ώρα στην πρώτη-δεύτερη θέση».

Επιπλέον αποκάλυψε ένα άγνωστο περιστατικό, που σημειώθηκε λίγο πριν από την πρόβα για την επιτροπή. «Στην πρόβα που κάναμε για την επιτροπή, από την πολλή πίεση και την πολλή δουλειά, εκεί που είναι έτοιμη να βγει τραβάει μια λιποθυμία από εξάντληση. Την σηκώσαμε, τη συνεφέραμε, είπαμε να την πάμε σε έναν γιατρό και μας λέει: το ‘χω».

«Την άλλη μέρα, όταν βγήκαμε από το ξενοδοχείο, έπεφτε ο κόσμος πάνω στο αυτοκίνητο, έκλεισε η κυκλοφορία. Της έλεγαν: “Ελένη, είσαι η νικήτρια”», σημείωσε.

Βόσσου-Μικρούτσικος και επιστροφές

Στη σκηνή του Just όμως εκτός από τους παίκτες παρέλασαν και παλαιότεροι συμμετέχοντες αλλά και παρουσίες της Eurovision, όπως το δίδυμο Σοφία Βόσσου - Ανδρέας Μικρούτσικος που μετά από 32 ολόκληρα χρόνια, από το 1991, στη Ρώμη, όπου διαγωνίστηκαν εκπροσωπώντας την Ελλάδα με την «Άνοιξη» εμφανίστηκαν μαζί επί σκηνής για πρώτη φορά και φυσικά αποθεώθηκαν.

Το τραγούδι με το οποίο το 2021 εκπροσώπησε την Ελλάδα τραγούδησε στη σκηνή του παιχνιδιού και η Stefania, ενώ αξίζει να αναφέρουμε ότι στο μουσικό σόου για ένα βράδυ επέστρεψαν η Σοφία Βογιατζάκη ως Netta, με το Toy, η Έλενα Γκρέκου που είπε το Everything που είχε ερμηνεύσει το 2006 η Άννα Βίσση, όταν ο διαγωνισμός φιλοξενήθηκε στη χώρα μας, η Μαρία Αντωνά τραγούδησε Mata Hari, η κυρία Στέλλα έκλεψε την παράσταση με το "Dancing Lasha Tumbai" αλλά και η εκρηκτική Μπέσυ Αργυράκη που έκανε ένα διαφορετικό «Μάθημα Σολφέζ» και ο περσινός νικητής Αντώνης Παπαηλίας τραγούδησε Perea Perea.

Εκτός όμως από τις επιστροφές παλαιών παικτών, η Κατερίνα Στικούδη τραγούδησε το Rise Like A Phoenix, ενώ η Ηρώ είπε το Euphoria.

Φυσικά το live δεν είχε αποχώρηση, μόνο πολύ κέφι και εκπλήξεις και ένα αφιέρωμα στον... βετεράνο του διαγωνισμού, τον Φωκά Ευαγγελινό, ο οποίος έντυσε χορευτικά τις συμμετοχές της Eurovision είτε της Ελλάδας, είτε άλλων χωρών.

Ο Νίκος Κοκλώνης όμως επεφύλασσε άλλη μία έκπληξη, αυτή της παρουσίας του Τζόνι Καλημέρη, ο οποίος έχει συνδέσει άρρηκτα το όνομά του με την Eurovision και άλλαξε τον τρόπο που οι Έλληνες βλέπουν τον διαγωνισμό, κάνοντάς την ελκυστική για το κοινό.

Ο Τζόνι Καλημέρης αποκάλυψε και ένα παρασκήνιο από την παρουσία του Ηλία Ψινάκη στον διαγωνισμό το 2004, στην Κωνσταντινούπολη, λέγοντας χαρακτηριστικά «Έδερνε, ήθελε να προστατέψει τον Σάκη και την παραγωγή. Τον έχω δει με τα μάτια μου να πιάνει άνθρωπο από τα μαλλιά». Ο Ηλίας Ψινάκης έδωσε την δική του απάντηση για το συμβάν, δικαιολογώντας την κίνησή του αυτή «Μίλαγε σε μεσημεριανό, που απαγορευόταν, ήταν πατριωτικό».

Στο διαγωνιστικό κομμάτι, οι παίκτες, αρκετά πιο χαλαροί καθώς δεν βαθμολογούνταν έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό και μας ταξίδεψαν ανά τα χρόνια στις διοργανώσεις της Eurovision, όμως ένα ήταν το ζευγάρι εκείνο το οποίο κατάφερε να πάρει το... 12αρι τόσο από τους κριτές όσο και από το κοινό.

Ποιο ήταν αυτό; Ο Άρης «Σάκης Ρουβάς» Σοϊλέδης και η Μαριάντα Πιερίδη, που άκουσαν πολύ καλά λόγια και από την κριτική επιτροπή αποσπώντας αρκετούς πόντους σε μία διαφορετική α λα Εurovision βαθμολογία αλλά και την πρωτιά του κοινού.

Όπως ανακοίνωσε ο Νίκος Κοκλώνης λίγο πριν καληνυχτίσει το τηλεοπτικό κοινό, το J2US επιστρέφει στις 27 Μαΐου και όχι το επόμενο Σάββατο, λόγω των εκλογών της Κυριακής 21 Μαΐου.