MEDIA

Eurovision: Τι απαντά η ΕΡΤ για την επιλογή του Βίκτωρα Βερνίκου και το κόστος συμμετοχής

Eurovision: Τι απαντά η ΕΡΤ για την επιλογή του Βίκτωρα Βερνίκου και το κόστος συμμετοχής

Η επιλογή του «What They Say» και το κόστος της ελληνικής συμμετοχής στη φετινή Eurovision – Τι λένε επιτελικά στελέχη της ΕΡΤ

Σάλος προκλήθηκε με τις αποκαλύψεις που βγήκαν στο φως μετά τον αποκλεισμό της Ελλάδας από τον δεύτερο ημιτελικό της Eurovision. Πολλοί άρχισαν να αναρωτιούνται για ποιον λόγο επιλέχθηκε τελικά ο Βίκτωρας Βερνίκος και αν η επιλογή του έχει να κάνει με τη συγγένειά του με τη γνωστή επιχειρηματία ενώ παράλληλα στο φως ήρθαν οικονομικά στοιχεία για το κόστος συμμετοχής στον φετινό διαγωνισμό.

Ο γενικός διευθυντής προγράμματος και ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής προγράμματος της ΕΡΤ κκ. Κώστας Παπαβασιλείου και Κώστας Μπουρούνης μίλησαν στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ και ξεκαθάρισαν πώς έγινε η επιλογή αλλά και τι ακριβώς ισχύει ως προς το κόστος συμμετοχής.

Από τη μεριά του ο Κώστας Μπουρούνης δήλωσε: «Σε καμία περίπτωση δεν υπήρξε ανάθεση. Η επιτροπή ήταν η ίδια με την περσινή. Τονίζω τη λέξη “διαγωνισμός”. Σε καμία περίπτωση δεν περιμέναμε αυτή την αντιμετώπιση στα όρια της τοξικότητας. Το μήνυμα της Eurovision είναι “η μουσική μας ενώνει”. Αυτό που βλέπω από μερίδα του Τύπου είναι ότι ο “νικητής μας ενώνει μόνο και όλα τα άλλα μας χωρίζουν”. Συνήθως γίνονται Σταυροφορίες στα social media για θέματα όπως αυτά που περιγράφει το τραγούδι του Βίκτωρα».

Στη συνέχεια ο Κώστας Παπαβασιλείου ανέφερε όσον αφορά το κόστος: «Το ποσό που παρουσιάστηκε ως τελικό ποσό δεν έχει καμία σχέση την πραγματικότητα. Αν υπήρξε αύξηση οφείλεται στο ότι η EBU αύξησε το ποσό συμμετοχής αλλά και διότι ο διαγωνισμός έγινε στη Μεγάλη Βρετανία, μία χώρα εκτός Ε.Έ. που αυτόματα αυξάνει και τα κόστη. Σε καμία περίπτωση καμία επιπλέον αμοιβή δεν υπήρξε για κάνεναν εργαζόμενο της ΕΡΤ. Η Μαρία και η Τζένη δεν πήραν ούτε ένα ευρώ. Τα 14.000 ευρώ αφορούν το ενοίκιο του booth όπου γίνεται ο σχολιασμός».