MEDIA

Το Προξενιό της Ιουλίας: Πώς η νέα σειρά του ALPHA «κέρδισε» τη Vogue

Το Προξενιό της Ιουλίας: Πώς η νέα σειρά του ALPHA «κέρδισε» τη Vogue

Η μεγάλη παραγωγή του καναλιού,  «Το Προξενιό της Ιουλίας» ήδη σχολιάζεται και εκτός συνόρων

Κάθε εβδομάδα η Vogue.com επιλέγει και προτείνει τις καλύτερες φωτογραφίες, ανάμεσα από χιλιάδες, καλλιτεχνών από ολόκληρο τον κόσμο. Χθες, μία από τις best επιλογές, ήταν η εξαιρετικά ατμοσφαιρική εικόνα της Έφης Γούση, από τη φωτογράφιση για τη νέα δραματική σειρά του ALPHA «Το προξενιό της Ιουλίας». Με τη Χριστίνα Μαθιουλάκη και τη Σίσσυ Τουμάση να πρωταγωνιστούν, το ιδιαίτερα ξεχωριστό styling της εποχής φαίνεται ότι μονοπωλεί το ενδιαφέρον και εκτός συνόρων.

Εμπνευσμένη από το υπέροχο μυθιστόρημα του Γιώργου Πολίτη, η υπόθεση επικεντρώνεται στο προξενιό της Ιουλίας Βένιου με τον μεγαλοκτηματία Γιωργίκη Προβιό, που έμελλε να γίνει το σπουδαίο νέο ολάκερου του κάμπου της Λάρισας. Έπειτα από μερικά χρόνια, ο επίλογος του γάμου της σφραγίζεται με τη δολοφονία του συζύγου και της τρίχρονης κόρης της. Η ίδια, έχοντας καταδικαστεί σε θάνατο, παραμένει αμίλητη, αποδεχόμενη τη μοίρα και, συνεκδοχικά, την ενοχή της. Έξι ημέρες πριν από την εκτέλεσή της, η νεαρή δημοσιογράφος Αλεξάνδρα Γκίκα προσπαθεί να της πάρει μια συνέντευξη μέσα στις Φυλακές Αβέρωφ, όπου και κρατείται. Οι αχνές μνήμες της καταδικασμένης, που δείχνει να ξυπνάει από τον λήθαργο, θα τους γυρίσουν πέντε χρόνια πίσω, στη μετεμφυλιακή εποχή τον Δεκέμβριο του 1949. Η αφήγησή της γεννά ζωηρές υποψίες πως υπάρχει μια «πλάγια ιστορία», μια δεύτερη εξήγηση των γεγονότων που η αποδοχή και απόδειξή της μπορεί να την αθωώσει. Αλλά ο χρόνος που τους απομένει είναι λιγοστός. Υποθέσεις, συνδέσεις γεγονότων, συνειρμοί, αποφάσεις κι ένας αγώνας δρόμου για να αποδείξουν την αθωότητά της, ενώ οι δείκτες του ρολογιού έχουν ξεκινήσει ήδη να μετρούν αντίστροφα.

Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Νίκος Κρητικός, το σενάριο ο Νίκος Απειρανθίτης, ενώ τους χαρακτήρες ενσαρκώνει ένα εξαιρετικό καστ πρωταγωνιστών. Ο Μελέτης Ηλίας θα υποδυθεί τον Γιωργίκη Προβιό, ενώ η εντυπωσιακή Ευγενία Ξυγκόρου την Ιουλία Σκούταρη. Η Ιουλία είναι ερωτευμένη με τον Γρηγόρη (Δημήτρης Σέρφας) αλλά αναγκάζεται να παντρευτεί με προξενιό τον γαιοκτήμονα Γιωργίκη. Η Άννα Μάσχα, που αγαπήθηκε ιδιαίτερα ως Διαμάντω από τη σειρά «Αυτή η νύχτα μένει» θα κρατήσει τον ρόλο της Χάδως Προβιού, μεγάλης αδελφής του Γιωργίκη, ενώ η υπέροχη Πέγκυ Τρικαλιώτη θα βρεθεί ως Κυριακούλα Ραζίνη, μητέρα του Γρηγόρη. Ο Δημήτρης Αλεξανδρής θα υποδυθεί τον Κωστή Στασινόπουλο, τον Διοικητή Χωροφυλακής της Λάρισας .