Σπύρος Μαρτίκας
Ο Σπύρος Μαρτίκας σε αγώνισμα του Survivor All Star
Πηγή: ΣΚΑΪ
MEDIA

Σπύρος Μαρτίκας για τον τελικό του «Survivor All Star»: «Για εμένα είναι η χειρότερη εξέλιξη»

Ο Σπύρος Μαρτίκας ανοίγει τα χαρτιά του και μιλά για όλα στο Newsbomb.gr

Είναι ο παίκτης που έσπασε κάθε ρεκόρ υποψηφιοτήτων και κατάφερε να παραμείνει στο «Survivor All Star» για πολύ καιρό λόγω της στήριξης του κόσμου. Ο «El Professor» του ριάλιτι επιβίωσης, ο άνθρωπος που εμφανίστηκε ως η πιο ολοκληρωμένη προσωπικότητα στο παιχνίδι και κέρδισε φανατικούς οπαδούς, Σπύρος Μαρτίκας, μιλά για όλα και κάνει τις δικές του προτάσεις πριν τον ημιτελικό και τον τελικό στο Γαλάτσι.

Σπύρος Μαρτίκας
Ο Σπύρος Μαρτίκας μας αποκαλύπτει αν πρόκειται να κατέβει υποψήφιος στις Δημοτικές εκλογές του ΟκτωβρίουΣΚΑΪ

Το κομμάτι του «Survivor All Star» για εσένα έχει τελειώσει… Πώς είναι η ζωή σου πλέον;

Αρχικά, ετοιμάζουμε ένα νέο φαρμακείο, το πέμπτο μας, σε πολύ κεντρικό σημείο του Κερατσινίου. Είναι ένας φοβερός χώρος με στόχο να εξυπηρετεί ακόμη περισσότερο τον κόσμο της πόλης μου. Έχω μεγαλώσει στο Κερατσίνι, αγαπώ τον τόπο μου και κάνω ό,τι μπορώ.

Τελικά, θα ασχοληθείς με τις δημοτικές εκλογές;

Το να ασχοληθώ με τα Κοινά ξεκίνησε ως ιδέα από τον ίδιο τον κόσμο. Μέσα από το παιχνίδι είχα τη χαρά να με γνωρίσουν ως άνθρωπο, αλλά και να αναδείξω την πόλη μου. Αυτά τα στοιχεία προκάλεσαν αίσθηση στο κοινό, γιατί μέχρι τότε με γνώριζαν μόνο ως φαρμακοποιό. Παρακινήθηκα να ασχοληθώ με τα Κοινά εν όψει των εκλογών του Οκτωβρίου. Φυσικά, αυτό δεν με άφησε αδιάφορο. Ωστόσο, μπαίνοντας στο «Survivor All Star» και παραμένοντας στον Άγιο Δομίνικο τόσο καιρό, δεν κατάφερα να προλάβω να οργανώσω με τον σωστό τρόπο μία παράταξη από αξιόλογους ανθρώπους. Έχω, άλλωστε, μία τελειομανία που με ακολουθεί. Έπειτα, αν έπαιρνα μία τέτοια απόφαση, θα άφηνα στην άκρη τη δουλειά μου που αγαπώ. Η αδερφή μου, που και τις δύο φορές με στήριξε και κράτησε την επιχείρηση όσο ήμουν στο παιχνίδι, θα είχε ξανά όλο το βάρος. Γι’ αυτό πήρα την απόφαση να μην προχωρήσω. Υπάρχει, όμως, ένας άνθρωπος που εκτιμώ και σέβομαι βαθιά και θα είμαι δίπλα του. Μιλάω για τον Τάσο Μύτογλου, θα τον στηρίξω σε κάθε του στιγμή.

Ασχολείσαι, όμως, και με το κοινωνικό παντοπωλείο στο Κερατσίνι αλλά και με τα γεύματα αγάπης…

Έχω δώσει την υπόσχεση, κυρίως στον εαυτό μου, να μην πεινάσει κανείς στον τόπο μου. Την τηρώ μέχρι σήμερα. Γεμίζω το κοινωνικό παντοπωλείο, φροντίζω τα εννέα ΚΑΠΗ του Κερατσινίου προκειμένου να μην τους λείπει τίποτα. Οι ηλικιωμένοι περνούν πολύ ωραία σε αυτά τα μέρη και οφείλω να καλύψω κάθε ανάγκη. Ξέρεις, η χαρά του να δίνεις είναι μεγάλη. Για εμένα τα χαμόγελα είναι η μεγαλύτερη ικανοποίησή μου. Κάθε Τετάρτη, να σημειώσω, γίνεται το γεύμα αγάπης. 350-400 άτομα γευματίζουν και είναι επίσης μεγάλη μου χαρά.

Μαρτίκας Survivor

Τα λεφτά, που κέρδισες από το «Survivor», πήγαν όλα στο φιλανθρωπικό και κοινωνικό σου έργο;

Από τον πρώτο κύκλο, τα χρήματα που κέρδισα πήγαν όλα εκεί. Για να είμαι ειλικρινής έχω δώσει πολλά παραπάνω.

Μία προσωπικότητα όπως εσύ, που δεν έχει ανάγκη τα χρήματα, που έχει μία στρωμένη και επιτυχημένη επιχείρηση, που έχει λάβει αποδοχή από τον πρώτο κύκλο, γιατί ξαναμπαίνει στο «Survivor»;

Το τι είμαι στη ζωή μου δεν έχει να κάνει με το παιχνίδι. Δεν είχα ανάγκη το παιχνίδι, τη δημοφιλία. Την καριέρα μου την έχω. Θεώρησα ότι όλο αυτό ήταν μία μοναδική εμπειρία και χάρηκα που την έζησα. Για την απόφασή μου να ξαναμπώ στο «Survivor», δεν θα κρύψω ότι το παιχνίδι είναι εθιστικό. Είναι ένα κοινωνικό πείραμα το «Survivor All Star». Θεώρησα ότι η πρόταση να συμμετάσχω στο All Star ήταν τιμητική. Από την άλλη, δεν μπορούσα να γυρίσω την πλάτη σε ένα καλό συμβόλαιο που θα μου δώσει τη δύναμη να βοηθήσω περισσότερο. Να πω, φυσικά, ότι από αυτό το παιχνίδι έχω να θυμάμαι πολλά. Με έχει αλλάξει, γνώρισα τη γυναίκα της ζωής μου (σ.σ Βρισηίδα Ανδριώτου). Είναι ένα παιχνίδι που με γέμισε συγκινήσεις.

Μαρτίκας-Ανδριώτου

Το «Survivor All Star» νιώθεις ότι παίχτηκε τίμια;

Αυτό είναι μία μεγάλη κουβέντα. Αν παίχτηκε τίμια ή όχι, αν άφησε πικρίες ή όχι, αν αδικήθηκαν κάποιοι, είναι άλλη κουβέντα και μία δύσκολη ιστορία. Ένα παιχνίδι All Star εκτυλίχθηκε μπροστά στις κάμερες, ένα άλλο «πίσω». Αν έβλεπε ο κόσμος όσα γίνονταν πίσω από τις κάμερες, θα μπορούσαμε να συζητήσουμε ποιος εκτέθηκε περισσότερο.

Περίμενες ότι οι παίκτες που θα φτάσουν μέχρι το τέλος θα είναι αυτοί; (Σάκης, Νίκος, Μαριαλένα, Μάριος)…

Σε καμία περίπτωση… Για εμένα είναι η χειρότερη εξέλιξη, ειδικά με όσα έχουν γίνει τις τελευταίες δύο εβδομάδες.

Περίμενες τη Σταυρούλα στον ημιτελικό;

Ναι, η Σταυρούλα αδικήθηκε πολύ. Έγιναν ύπουλα γεγονότα για να αδικηθεί η Σταυρούλα και να καταλήξουν στο Γαλάτσι παίκτες που δεν τους άξιζε.

Ποιος θα ήθελες να σηκώσει την κούπα φέτος;

Ο Ηλίας Μπόγδανος ή η Σταυρούλα…

Και οι δύο, όμως, έχουν αποχωρήσει…

Τώρα έχει μείνει μία πικρία!

Στον ημιτελικό και τον τελικό θα δώσεις το «παρών»;

Ναι, βέβαια…

Μαρτίκας survivor


Δεν θα πανηγυρίσεις όποια κι αν είναι η εξέλιξη και ο νικητής;

Δεν μου προκαλεί κανένα ενδιαφέρον όποιος κι αν κερδίσει. Προσωπικά, επιβραβεύω τη στρατηγική της ευφυίας και της ειλικρίνειας. Τη στρατηγική την ύπουλη, την υποκριτική, της ατιμίας… δεν θέλω να την συζητώ. Αυτή την ύπουλη στάση που κράτησαν οι περισσότεροι, ειδικά στο τέλος, ευτυχώς την κατάλαβε και ο κόσμος.

Αναφέρεσαι στον Σάκη;

Θα παραδεχόμουν τον Σάκη να βγει και να πει: «Μαριαλένα μου, είσαι η σχέση μου αλλά η Σταυρούλα είναι καλύτερη αγωνιστικά». Δεν θα έκανα ποτέ συμφωνία με τον διάολο για να υπερασπιστώ τη σύντροφό μου. Αν ο Σάκης έλεγε ότι θα κάνω συμμαχία με τη Σταυρούλα και τον Ηλία γιατί τους αξίζει, αν δεν στήριζε τη Μαριαλένα γιατί έφτασε «όσο δεν πάει», ο Σάκης θα έβγαινε ήρωας και θα ήταν νικητής. Με αυτά που έκανε χάρισε τη νίκη στον Μπάρτζη.

Διαβάστε επίσης

Στάθης Σχίζας: «Μετάνιωσα τη συμμετοχή μου στο Survivor All Star»

Survivor All Star: Στα ημιτελικά του Γαλατσίου ο Σάκης Κατσούλης

Survivor All Star - Σάκης Κατσούλης σε Μαριαλένα: «Μην έρθεις στον πάγκο και κλαις μετά»

Survivor All Star: Τρομερός διάλογος Μπάρτζη - Κατσούλη - «Δεν ξέρω τα κατατόπια στο Γαλάτσι»

Δείτε όλο το Weekend Edition εδώ