MEDIA

Αυτές είναι όλες οι καθημερινές σειρές της νέας σεζόν

Αυτές είναι όλες οι καθημερινές σειρές της νέας σεζόν

Τα κανάλια διαμορφώνουν τον προγραμματισμό τους και ρίχνουν στην αρένα, καθημερινά, αρκετά σίριαλ

Η μυθοπλασία θα γίνει η αγαπημένη συντροφιά των τηλεθεατών τη νέα χρονιά, σε πολλές περιπτώσεις μάλιστα καθημερινά. Κάποιες από τις παραγωγές θα κρατούν παρέα από Δευτέρα έως Παρασκευή, ή από Δευτέρα έως Πέμπτη, με καθηλωτικές εξελίξεις.

Το ερωτικό δράμα εποχής «Ηλέκτρα», βασισμένο σε μια ιδέα της συγγραφέως Ελένης Καπλάνη, σε σκηνοθεσία της Βίκυ Μανώλη και σενάριο των Μαντώ Αρβανίτη και Θωμά Τσαμπάνη, έρχεται τη νέα τηλεοπτική σεζόν, στην ΕΡΤ1 για να μας συναρπάσει. Με ένα εξαιρετικό καστ ηθοποιών, η σειρά μάς μεταφέρει στη δεκαετία του ’70 για να μας περιγράψει την ιστορία μιας γυναίκας καταπιεσμένης από τις συμβάσεις της εποχής και τον καθωσπρεπισμό μιας μικρής κοινωνίας ενός νησιού. Καλά κρυμμένα μυστικά, σκληρές αλήθειες και ένας θυελλώδης έρωτας με απρόβλεπτες συνέπειες θα μας καθηλώσουν. 1972. Νήσος Αρσινόη.

Η Ηλέκτρα (Έμιλυ Κολιανδρή), μια γυναίκα εγκλωβισμένη στους ρόλους που άλλοι διάλεξαν για εκείνη, της καλής κόρης, συζύγου και μάνας, ασφυκτιά στην κλειστή νησιωτική κοινωνία. Παντρεμένη με τον -κατά πολλά χρόνια μεγαλύτερό της- δήμαρχο της Αρσινόης Σωτήρη Βρεττό (Τάσος Γιαννόπουλος), η Ηλέκτρα έχει βαφτίσει την υποταγή καθήκον και την καταπίεση εγκαρτέρηση. Αναζητεί καθημερινά τις λίγες στιγμές ελευθερίας που της προσφέρει μια βουτιά στο ποτάμι και μια βόλτα με το άλογό της, μέχρι τη στιγμή που συναντιέται με το πεπρωμένο της. Ο Παύλος Φιλίππου (Αποστόλης Τότσικας), ένας γοητευτικός και μυστηριώδης άντρας, καταφθάνει στην Αρσινόη για ν’ αναλάβει τη θέση του καθηγητή μαθηματικών στο γυμνάσιο του νησιού. Η Ηλέκτρα νιώθει ότι αυτός ο άντρας κρατάει το κλειδί της ελευθερίας της.

Η ελευθερία, όμως, έρχεται πάντα μ’ ένα τίμημα. Ακόμα κι αν η Ηλέκτρα κατορθώσει να σπάσει τα δεσμά της φυλακής της, δεν μπορεί να ελευθερωθεί από το παρελθόν της… Οι εφιαλτικές μνήμες της ξυπνούν με την επιστροφή του Νικόλα Βρεττού (Θανάσης Πατριαρχέας) στο νησί και ένα καλά κρυμμένο μυστικό κινδυνεύει ν’ αποκαλυφθεί. Η Ηλέκτρα θ’ αναμετρηθεί με το παρελθόν της αλλά και με τα όρια της ελευθερίας της και θα γράψει, έτσι, το πιο ιδιαίτερο και σκοτεινό κεφάλαιο στο ημερολόγιο της ζωής της.

Στον ALPHA, καθημερινή παρέα, στη ζώνη των 20.00, θα κρατά ο «Παράδεισος των Κυριών». Το κατάστημα έχει αρχίσει και πάλι να λειτουργεί, μετά την ολοκληρωτική του καταστροφή. Οι πρωταγωνιστές προσπαθούν να βρουν και πάλι τους ρυθμούς της καθημερινότητάς τους και νέα πρόσωπα έρχονται να την αλλάξουν. Ο Σίμος Πολύζος (Δημήτρης Γκοτσόπουλος) είναι ο ανιψιός της Όλγας Βασιλείου. Έρχεται στην Ελλάδα, μαζί με τους θετούς του γονείς, Χρήστο (Γιάννης Νταλιάνης) και Δωροθέα (Ειρήνη Δράκου), με σχέδια που δεν αφορούν όμως μόνο τη δική του ζωή και που θα προσπαθήσει να πραγματοποιήσει μέσω της Αμαλίας.

Ο Ντίνος θα αναγκασθεί να έρθει αντιμέτωπος με μια νέα πραγματικότητα… Η Μιράντα και ο Ντίνος βρίσκονται στο νέο τους σπίτι, η Όλγα και ο Πάρης βιώνουν το πένθος τους μετά το θάνατο του Αποστόλη, η Βικτώρια βρίσκεται ακόμα στη φυλακή, ο Χριστόφορος είναι εξαφανισμένος, η Αμαλία είναι αποφασισμένη να μην αποκαλύψει στη Μιράντα ότι είναι κόρη της, η Γεωργία σε λίγες μέρες θα φέρει στον κόσμο το πρώτο της παιδί και ο Άγης είναι ένα βήμα πριν το αναγνωρίσει. Η νέα σεζόν έρχεται με νέες ανατροπές, νέους έρωτες, αλλά και αναπάντεχες αφίξεις που θα φέρουν αναστάτωση στις ζωές των ηρώων μας. Όσα συνέβησαν στο παρελθόν έχουν σφραγίσει τα μελλούμενα.

Στις 21.00, τη σκυτάλη θα δίνει στον «Σασμό». Η τρίτη σεζόν αναμένεται καταιγιστική και το τρέιλερ, που βρίσκεται ήδη στον αέρα δίνει μία μικρή γεύση. Σε αυτό μάλιστα βλέπουμε είναι μία φωτογραφία του Αστέρη να καίγεται. Έτσι, δεν είναι λίγοι εκείνοι που σχολιάζουν ότι ο ήρωας θα πεθάνει και θα βυθίσει στη θλίψη την αγαπημένη του Αργυρώ. Στα νέα επεισόδια θα δούμε τον Βασίλη Μπισμπίκη να εισβάλλει, δημιουργώντας πολλές προσδοκίες.

Στο MEGA, από Κυριακή έως Πέμπτη σύμφωνα με τον πρώτο προγραμματισμό, θα παίζονται τα επεισόδια της σειράς «Η Γη της Ελιάς». Ο τρίτος κύκλος επιφυλάσσει πολλές εκπλήξεις, δυσάρεστες… Η Βασιλική θα είναι από τις ηρωίδες που θα μας απασχολήσουν. Στο τέλος του δεύτερου κύκλου την είδαμε να βουτά από τη βάρκα στη θάλασσα και να «μπλέκεται» στη μηχανή, με τον Φίλιππο και τον Στάθη να βάζουν τα δυνατά τους για να την ανασύρουν. Στα νέα επεισόδια θα δούμε την κοπέλα να μεταφέρεται εσπευσμένα στο νοσοκομείο, έχοντας πιει πολύ νερό και έχοντας μείνει για αρκετά λεπτά χωρίς οξυγόνο. Οι γιατροί κάνουν τα πάντα για να την επαναφέρουν. Η Βασιλική θα ανοίξει τα μάτια της, αλλά η υγεία της θα έχει επιβαρυνθεί αρκετά.

Να σημειωθεί ότι οι ιθύνοντες των καναλιών σκέφτονται να ρίξουν κι άλλες σειρές περισσότερες από μία φορά την εβδομάδα στην αρένα. Για παράδειγμα, οι «Πανθέοι» θα προβάλλονται τρεις ή τέσσερις φορές, όπως και το «Προξενιό της Ιουλίας». Ο τελικός προγραμματισμός θα κλειδώσει προς τα τέλη του Αυγούστου.