MEDIA

Τι θα βλέπουμε τα βράδια στον ALPHA

Τι θα βλέπουμε τα βράδια στον ALPHA

Η prime time του καναλιού θα βάλει δύσκολα στον ανταγωνισμό

Η τηλεοπτική σεζόν θα ξεκινήσει για τον ALPHA στα μέσα Σεπτεμβρίου και η βραδινή ζώνη θα έχει κυρίως σειρές. Η μόνη εξαίρεση θα είναι το σόου «Secret Song», που όπως όλα δείχνουν θα προβάλλεται το βράδυ του Σαββάτου ή της Κυριακής.

Τα υπόλοιπα βράδια, η prime time θα γεμίσει με σειρές. Στις 20.00, καθημερινά θα προβάλλεται ο «Παράδεισος των Κυριών» ενώ θα ακολουθεί ο «Σασμός» στις 21.00. Η κωμωδία «Μην αρχίζεις τη μουρμούρα» θα παίζεται, πιθανότατα, Κυριακή ενώ οι νέες παραγωγές θα πάρουν θέση τις καθημερινές.

Η κωμική σειρά «Φόνοι στο καμπαναριό» θα είναι μία από αυτές. Στη μονή της Αγίας Θεοδούλης ξεκίνησαν να χτυπούν οι καμπάνες, κηρύσσοντας την έναρξη των γυρισμάτων. Οι Ελισάβετ Κωνσταντινίδου, Ρένια Λουιζίδου, Άννη Θεοχάρη, Μένη Κωνσταντινίδου και Λυδία Τζανουδάκη, ντύθηκαν στα μαύρα, ο Γιωργής Τσουρής και ο Βαγγέλης Δαούσης έπιασαν μεγεθυντικούς φακούς και υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Αντώνη Αγγελόπουλου, ξεκίνησαν τα γυρίσματα της κωμωδίας της χρονιάς.

Μία από τις νέες δουλειές θα είναι «Το προξενιό της Ιουλίας», ένα σίριαλ εποχής που «συνομιλεί» με την ελληνική παράδοση, με φόντο την ελληνική επαρχία στην εκπνοή της δεκαετίας του ’50. Στο επίκεντρο συναντάμε τη γυναίκα που η μοίρα της ορίζεται από άλλους, χωρίς η ίδια να φαίνεται ότι έχει λόγο στη ζωή της. Εμπνευσμένη από το υπέροχο μυθιστόρημα του Γιώργου Πολίτη, τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Νίκος Κρητικός, το σενάριο ο Νίκος Απειρανθίτης, ενώ τους χαρακτήρες ενσαρκώνει ένα εξαιρετικό καστ πρωταγωνιστών. Ο Μελέτης Ηλίας θα υποδυθεί τον Γιωργίκη Προβιό, ενώ η εντυπωσιακή Ευγενία Ξυγκόρου την Ιουλία Σκούταρη. Η Ιουλία είναι ερωτευμένη με τον Γρηγόρη (Δημήτρης Σέρφας), αλλά αναγκάζεται να παντρευτεί με προξενιό τον γαιοκτήμονα Γιωργίκη. Η Αννα Μάσχα, που αγαπήθηκε ιδιαίτερα ως Διαμάντω από τη σειρά «Αυτή η νύχτα μένει», θα κρατήσει τον ρόλο της Χάιδως Προβιού, μεγάλης αδελφής του Γιωργίκη, ενώ η υπέροχη Πέγκυ Τρικαλιώτη θα βρεθεί ως Κυριακούλα Ραζίνη, μητέρα του Γρηγόρη. Ο Δημήτρης Αλεξανδρής θα υποδυθεί τον Κωστή Στασινόπουλο, τον διοικητή Χωροφυλακής της Λάρισας. Η υπόθεση επικεντρώνεται στο προξενιό της Ιουλίας Βένιου με τον μεγαλοκτηματία Γιωργίκη Προβιό, που έμελλε να γίνει το σπουδαίο νέο ολάκερου του κάμπου της Λάρισας. Επειτα από μερικά χρόνια, ο επίλογος του γάμου της σφραγίζεται με τη δολοφονία του συζύγου και της τρίχρονης κόρης της. Η ίδια, έχοντας καταδικαστεί σε θάνατο, παραμένει αμίλητη, αποδεχόμενη τη μοίρα και, συνεκδοχικά, την ενοχή της. Εξι ημέρες πριν από την εκτέλεσή της, η νεαρή δημοσιογράφος Αλεξάνδρα Γκίκα προσπαθεί να της πάρει μια συνέντευξη μέσα στις Φυλακές Αβέρωφ, όπου και κρατείται. Οι αχνές μνήμες της καταδικασμένης, που δείχνει να ξυπνάει από τον λήθαργο, θα τους γυρίσουν πέντε χρόνια πίσω, στη μετεμφυλιακή εποχή, τον Δεκέμβριο του 1949. Η αφήγησή της γεννά ζωηρές υποψίες πως υπάρχει μια «πλάγια ιστορία», μια δεύτερη εξήγηση των γεγονότων, που η αποδοχή και η απόδειξή της μπορούν να την αθωώσουν. Αλλά ο χρόνος που τους απομένει είναι λιγοστός. Υποθέσεις, συνδέσεις γεγονότων, συνειρμοί, αποφάσεις και ένας αγώνας δρόμου για να αποδείξουν την αθωότητά της, ενώ οι δείκτες του ρολογιού έχουν ήδη ξεκινήσει να μετρούν αντίστροφα.

Η λίστα με τα νέα σίριαλ ολοκληρώνεται με τον «Γιατρό». Βασισμένο στο ιταλικό φορμάτ «Nelle tue Mani», στους πρωταγωνιστικούς ρόλους θα βρεθούν οι Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, Δήμητρα Σιγάλα, Μανώλης Κλωνάρης, Ιωάννα Τριανταφυλλίδου, Βασιλική Τρουφάκου. Ο κεντρικός ήρωας είναι επικεφαλής του παθολογικού τμήματος ενός νοσοκομείου και η ιστορία ξεκινάει όταν, μια μέρα ο πατέρας ενός αγοριού που πέθανε πρόσφατα στην παθολογική πτέρυγα λόγω ενός λάθους της ιατρικής ομάδας, πηγαίνει στο νοσοκομείο οπλισμένος και τον πυροβολεί στο κεφάλι. Το τραύμα προκαλεί στον γιατρό απώλεια μνήμης και ξεχνά τα 12 τελευταία χρόνια της ζωής του.