MEDIA

Kακοκαιρία Daniel: Ξεσπούν οι καλλιτέχνες για τη βιβλική καταστροφή

Kακοκαιρία Daniel: Ξεσπούν οι καλλιτέχνες για τη βιβλική καταστροφή

Στην κακοκαιρία Daniel αναφέρθηκαν ηθοποιοί, δημοσιογράφοι και παρουσιαστές.

Δεν έχουν προηγούμενο οι καταστροφές που έφερε η κακοκαιρία «Daniel», σε όλη την Ελλάδα. Η κακοκαιρία «χτύπησε» και τους διάσημους, που βρήκαν την ευκαιρία να αναρτήσουν βίντεο και φωτογραφίες από τα χωριά που έχουν κυριολεκτικά «βουλιάξει» κάνουν τον γύρο του διαδικτύου.

Η σύζυγος του Βασίλη Χαραλαμπόπουλου ανέβασε στο Instagram στιγμιότυπα από το σπίτι τους στις Μηλιές Πηλίου.

Στο πρώτο κλιπ η Λίνα Πρίντζου δείχνει το ποτάμι που έχει δημιουργηθεί εντός του σπιτιού τους στο χωριό και στο δεύτερο καταγράφει την προσπάθειά της. Φορώντας ένα κίτρινο αδιάβροχο προσπαθεί με ένα φτυάρι να καθαρίσει την πλημμυρισμένη της αυλή.

«Έφραξε η αστρέχα που είναι πίσω από το σπίτι, με κίνδυνο να μπουν νερά στο σπίτι. Όταν μειώθηκε η ένταση της βροχής, κατάφερα και έδιωξα τα νερά» έγραψε στο ένα από τα δύο κλιπ που ανάρτησε, η σύζυγος του Βασίλη Χαραλαμπόπουλου.

Ελένη Ψυχούλη: «Αυτή τη στιγμή πλησιάζει το καραβάκι που θα μας σώσει»

Η Ελένη Ψυχούλη, η οποία ζει στο χωριό Πλατανιάς τα τελευταία χρόνια, συνδέθηκε ζωντανά με την εκπομπή «Στούντιο 4».

«Μας φέρατε τύχη, αυτή τη στιγμή πλησιάζει το καραβάκι να μας σώσει», λέει αρχικά στους δύο παρουσιαστές.

Η συγγραφέας συνέχισε, λέγοντας: «Επειδή ακούγονται μόνο τα μεγάλα χωριά, θα πρέπει να ξέρετε ότι όλη η ακτογραμμή του Πηλίου έχει καταστραφεί ολοσχερώς. Το δικό μου χωριό δεν υπάρχει. Έχουν γκρεμίσει το σπίτι του αδελφού μου όπως και πάρα πολλά σπίτια. Έχουν καταστραφεί οι δρόμοι, το ποτάμι έκοψε τις γέφυρες κι έκοψε το χωριό στα δύο. Είναι βιβλική η καταστροφή. Εγώ δε θα πω για κυβερνητικές ευθύνες, διότι καταλαβαίνω ότι κανένα κράτος δεν μπορεί να ανταποκριθεί σε αυτό που έγινε που είναι πρωτόγνωρο».

«Είμαστε ξεκομμένοι από τα πάντα και οι καταστροφές είναι τεράστιες. Δηλαδή αυτά είναι πράγματα τα οποία δεν θα μπορέσουν να γίνουν και να ξαναχτιστούν τα επόμενα δέκα χρόνια. Είναι βιβλική η καταστροφή και δεν θα πω για κυβερνητικές ευθύνες γιατί καταλαβαίνω ότι κανένα κράτος δεν μπορεί να ανταπεξέλθει σε αυτό που έγινε. Κάτι που είναι πρωτόγνωρο» είπε τέλος, η Ελένη Ψυχούλη.

Γωγώ Καρτσάνα: Βούλιαξε το σπίτι της

Ο Παλαμάς, ο Βλοχός, το Κουτσόχερο και το Ριζοβούνι είναι μεταξύ των χωριών της Καρδίτσας που έχουν κυριολεκτικά βουλιάξει, με τους κατοίκους τους να έχουν ανέβει στις ταράτσες για να σωθούν.

Από το χωριό Βλοχός κατάγεται και η ηθοποιός που πρωταγωνιστεί φέτος στη σειρά της ΕΡΤ, «Η Παραλία», Γωγώ Καρτσάνα και υποδύεται τη Μαρία Ζαφειράκη.

Η Γωγώ Καρτσάνα κοινοποίησε μέσα από το προφίλ της στο Instagram στιγμιότυπα από το χωριό της και μεταξύ άλλων, μάς έδειξε το σπίτι της που «πνίγηκε» από το νερό.

Κατερίνα Καινούργιου: «Ο Θεός να βάλει το χέρι του»

Σύσσωμος ο κόσμος προσπαθεί να βοηθήσει με όποιον τρόπο μπορεί με τους επώνυμους να κάνουν έκκληση μέσω social media.

H Κατερίνα Καινούργιου λύγισε στις εικόνες βιβλικής καταστροφής με την ίδια να προσεύχεται να τον κόσμο που υποφέρει αυτές τις ώρες. «Ο Θεός να βάλει το χέρι του… Πόση θλίψη. Δύναμη και κουράγιο στους συνανθρώπους μας», έγραψε η Κατερίνα Καινούργιου.

Σία Κοσιώνη : «Δεν ξέρω τι να πω, αδιανόητα πράγματα»

Με τις καταστροφές που σκόρπισε στην ευρύτερη περιοχή του Βόλου η κακοκαιρία Daniel ασχολήθηκε η Σία Κοσιώνη, το βράδυ της Πέμπτης, μέσα από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ όπου και μετέδιδε λεπτό προς λεπτό όλα όσα μαυρίζουν την ψυχή ολόκληρης της χώρας.

Μάλιστα, κατά τη διάρκεια του δελτίου, η δημοσιογράφος δεν έκρυψε την προσωπική της θλίψη μα και απόγνωση για τις εικόνες που παρακολουθούσε από το πλατό. «Δεν ξέρω, πραγματικά δεν ξέρω… Δεν ξέρω τι να πω! Δεν ξέρω τι να πω! Οι άνθρωποι είναι σε απελπισία, έχουν καταστραφεί. Οι ζημιές είναι πολυεπίπεδες. Μιλάμε για ζημιές σε καλλιέργειες, ζημιές σε σπίτια, ζημιές σε επιχειρήσεις, ζημιές σε εργοστάσια, ζημιές σε υποδομές, ζημιές παντού».

«Είναι τεράστιο το κόστος για όλους. Δείτε εδώ εικόνες από το Μουζάκι σήμερα, κυρίες και κύριοι, με ένα ολόκληρο σπίτι να έχει παρασυρθεί από αυτό το ορμητικό ποτάμι! Δείτε, έχει πάρει το νερό το σπίτι! Δηλαδή αδιανόητα πράγματα! Ένα ολόκληρο μεγάλο σπίτι. Αυτές οι εικόνες είναι από το Μουζάκι, δείτε τους δρόμους πως έχουν καλυφθεί από λασπόνερα» συμπλήρωσε, εν συνεχεία, η Σία Κοσιώνη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ το βράδυ της Πέμπτης.

«Μιλάμε για πρωτοφανή πράγματα. Πλυμμηρικά φαινόμενα έχουν υπάρξει στο παρελθόν, πριν τρία χρόνια οι ίδιες περιοχές δοκιμάστηκαν από τον Ιανό αλλά όπως λένε όλοι οι άνθρωποι που το έζησαν αυτό πρόσφατα… ο Ιανός δεν πλησιάζει καν, ούτε στο παραμικρό, αυτό το φαινόμενο που βίωσαν αυτή τη φορά με τον Daniel».

Ζαμπέτογλου: «Μας έχει κοπεί το γέλιο, είναι μια πολύ δύσκολη μέρα για όλη την Ελλάδα»

Η Νάνσυ Ζαμπέτογλου και ο Θανάσης Αναγνωστόπουλος ξεκίνησαν την εκπομπή τους, Στούντιο 4 και αναφέρθηκαν στην κακοκαιρία Daniel που πλήττει την χώρα μας.

Η Νάνσυ Ζαμπέτογλου είπε χαρακτηριστικά: «Λέμε στους τίτλους αρχής ότι γελάμε, αλλά μας έχει κοπεί το γέλιο. Μας έχει κοπεί η χαρά. Είναι μία πάρα πολύ δύσκολη ημέρα για όλη την Ελλάδα και για κάποιες περιοχές που έχουν βιώσει τη βιβλική καταστροφή. Οι λέξεις ίσως να μην είναι αρκετές να περιγράψουν αυτό που έχει συμβεί. Και όλοι οι υπόλοιποι νιώθουμε τον πόνο και την αγωνία των ανθρώπων που ζουν τραγικές στιγμές».

Και πρόσθεσε ο Θανάσης Αναγνωστόπουλος, ο οποίος κατάγεται από την Καρδίτσα: «Είναι η περιοχή του Κάμπου που συσσωρεύει όλα τα νερά. Κι εκεί έχουμε καταστροφές. Κατεβαίνει το νερό και γκρεμίζονται δρόμοι, κόβονται δρόμοι. Σκέψου ότι σε αυτά τα χωριά ζουν ηλικιωμένοι άνθρωποι. Αυτοί έχουν απομείνει».

Παναγιώτης Στάθης: «5 ευρώ η εξάδα το νερό; Δεν ντρέπεστε λιγάκι;»

Την ώρα που γίνονται τεράστιες προσπάθειες για να απεγκλωβιστούν πολίτες από χωριά της Καρδίτσας, ο Παναγιώτης Στάθης, μιλώντας στο OPEN TV, εμφανίστηκε φανερά εκνευρισμένος για την αισχροκέρδεια στον Βόλο.

«5 ευρώ η εξάδα το νερό, ρε δεν ντρέπεστε λιγάκι; Ξεφτίλες! Ντροπή ρε παιδί μου. Μα για όνομα του Θεού!», ανέφερε ο Παναγιώτης Στάθης εμφανώς εκνευρισμένος και πρόσθεσε: «5 ευρώ η εξάδα το νερό; Όταν ο άλλος πνίγεται; Ρε, δεν ντρέπονται λιγάκι;».