MEDIA

«Το προξενιό της Ιουλίας»: Η πρεμιέρα και όσα θα δούμε στα πρώτα επεισόδια 

«Το προξενιό της Ιουλίας»: Η πρεμιέρα και όσα θα δούμε στα πρώτα επεισόδια 

Η σειρά εστιάζει σε μία ιστορία βγαλμένη από την παράδοση

Το μεγάλο στοίχημα του ALPHA ολοκληρώνεται αύριο, καθώς -μετά την επιτυχία των σειρών «Σασμός» και «Γιατρός»- στη βραδινή ζώνη κάνει πρεμιέρα «Το προξενιό της Ιουλίας». Το σίριαλ θα βγει στον αέρα, την Τετάρτη, στις 22.40 και αναμένεται να καθηλώσει.

Το σενάριο, που είναι εμπνευσμένο από το ομότιτλο, συναρπαστικό μυθιστόρημα του Γιώργου Πολίτη «Το προξενιό της Ιουλίας» (εκδόσεις Ψυχογιός), υπογράφει ο Νίκος Απειρανθίτης και την σκηνοθεσία ο Νίκος Κρητικός και ο Νίκος Ζαπατίνας.

Ταξιδεύοντας στη Θεσσαλία στα τέλη της δεκαετίας του 1950, κεντρικό στοιχείο της ιστορίας είναι ένα προξενιό. Ένα προξενιό που στόχο έχει να κρύψει ένοχα μυστικά αλλά το μόνο που καταφέρνει είναι να γεννήσει περισσότερα, όπως άλλωστε συνέβαινε τις περισσότερες φορές.

H Ιουλία Σκούταρη αγαπά τον Γρηγόρη Ραζίνη. Παρότι οι δύο νέοι είναι πολύ ερωτευμένοι, αυτή η αγάπη είναι καταδικασμένη σε θάνατο εξαιτίας της παλαιάς έχθρας που υπάρχει μεταξύ των οικογενειών τους. Η Ιουλία αναγκάζεται να παντρευτεί με προξενιό τον Γιωργίκη Προβιό, έναν πλούσιο και κατά πολύ μεγαλύτερό της άνδρα που δεν αγαπά. Χωρίς, φυσικά, να γνωρίζει ότι η ζωή της στο αρχοντικό του Προβιού κάθε άλλο παρά εύκολη θα είναι. Ο Γρηγόρης δεν μπορεί να δεχθεί αυτό το γάμο αλλά αναγκάζεται να συνεχίσει τη ζωή του χωρίς εκείνη.

Ένα έγκλημα πυροδοτεί την αρχή της ιστορίας. Και ένα έγκλημα την κλείνει, με την ηρωίδα να υπομένει μια μοίρα που μοιάζει βαριά κατάρα πάνω από την ίδια και την οικογένειά της. Είναι αθώα ή ένοχη; Και αν είναι αθώα, ποιος είναι ο θύτης και ποιος τελικά το θύμα; Εμμονές και προκαταλήψεις, απιστίες, προδοσίες, έρωτες, αλλά και αρρωστημένοι ψυχισμοί, δρουν κάτω από την σιωπή της ελληνικής επαρχίας του ‘50 και ορίζουν το πλαίσιο δράσης των ηρώων μας.

Tι θα δούμε στα πρώτα επεισόδια

Τύρναβος, 1959. Δυο νέα παιδιά, ο Γρηγόρης Ραζίνης και η Ιουλία Σκούταρη είναι ερωτευμένοι. Κρατάνε, όμως, τον έρωτα τους κρυφό, γιατί ανάμεσα στις οικογένειες τους, υπάρχει μια μεγάλη έχθρα, που ξεκίνησε όταν ο παππούς του Γρηγόρη, καταπάτησε και έκλεψε τα βοσκοτόπια του παππού της Ιουλίας. Η προδοσία μιας φίλης και ένα συμβόλαιο από το παρελθόν που αποκαλύπτει στον πατέρα της Ιουλίας ένας ηλικιωμένος συμβολαιογράφος λίγο πριν πεθάνει, έρχεται να ανατρέψει όλα τα δεδομένα και να δοκιμάσει ακόμα περισσότερο την σχέση του ζευγαριού. Με φόντο τον γάμο της ανιψιάς του διοικητή χωροφυλακής της περιοχής Στασινόπουλου, που γίνεται εκείνες τις ημέρες στον Τύρναβο, λάθη και πάθη απ’ το παρελθόν θα έρθουν στο φως, αποκαλύπτοντας σχέσεις που κανείς δεν θέλει να θυμάται. Ενώ η ανάγκη του πατέρα να λύσει την διαμάχη με τρόπο ωφέλιμο και για τις δύο πλευρές, δεν θα φέρει το αποτέλεσμα που επιθυμούν. Η παλιά έχθρα, θα βαφτεί με αίμα.

Καλοκαίρι 1959. Η είδηση μιας δολοφονίας αναστατώνει την ήσυχη κοινωνία του Τυρνάβου. Ο διοικητής χωροφυλακής Κωστής Στασινόπουλος, αρχίζει μια σειρά από ανακρίσεις, μέσα σε έναν κύκλο ανθρώπων που έχει στο κέντρο του το παράνομο ζευγάρι. Ανακαλύπτοντας πολύ σύντομα την ερωτική σχέση του Γρηγόρη με την Ιουλία, η οποία εμποδίζει την αποκάλυψη στοιχείων της δολοφονίας, ο Στασινόπουλος διευρύνει τον αριθμό των υπόπτων και εκμεταλλεύεται κάθε δυνατή πληροφορία από το παρελθόν, προκειμένου να εξηγήσει τι συνέβη. Ο φόνος, όμως, φέρνει στον Τύρναβο και τον κουμπάρο του Στασινόπουλου, Γιωργίκη Προβιό, μεγαλογαιοκτήμονα της Λάρισας, που έχει μαγευτεί από την πανέμορφη Ιουλία. Αλλά οπλίζει και το χέρι του Ρήγα, του οξύθυμου αδελφού της, που αποφασίζει να πάρει το νόμο στα χέρια του.

Μια σφαίρα που δεν βρίσκει τον στόχο της, στέλνει εσπευσμένα την αιμόφυρτη Ιουλία στον υγειονομικό σταθμό Τυρνάβου, όπου την οδηγεί πρόθυμα με το αυτοκίνητό του ο Γιωργίκης Προβιός, για να της παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες. Την ίδια στιγμή, η Κυριακούλα, η μάνα του Γρηγόρη, ανεβαίνει μαζί με τον Στασινόπουλο στο βουνό, για να διαπραγματευτεί την παράδοση του αγαπημένου συζύγου της, Στράτου. Ενώ η κόρη τους, Αλεξάνδρα Ραζίνη, δημοσιογράφος στην Αθήνα, μαθαίνοντας τα νέα από την εφημερίδα της, αποφασίζει να γυρίσει μετά από χρόνια στον Τύρναβο, για να μάθει από κοντά τι συμβαίνει. Παράλληλα, η Στάσα Σκούταρη, προκειμένου να αποφευχθούν τα χειρότερα, παίρνει την απόφαση να εγκαταλείψει με την οικογένειά της τον Τύρναβο και να μετακομίσουν στη Λάρισα. Δεν ξέρει βέβαια, πως την ίδια στιγμή, η Ιουλία έχει αποφασίσει με τον Γρηγόρη να κλεφτούν και ήδη ετοιμάζονται να φύγουν για την Αθήνα.