MEDIA

ΕΡΤ: Το μήνυμα της Τασούλας Επτακοίλη για το τέλος της εκπομπής της και η απάντηση στελέχους

ΕΡΤ: Το μήνυμα της Τασούλας Επτακοίλη για το τέλος της εκπομπής της και η απάντηση στελέχους

Η Τασούλα Επτακοίλη, με μία ανάρτηση, ξεκαθάρισε ότι η εκπομπή της «Πλάνα με Ουρά» δεν θα συνεχιστεί… 

Λίγες ώρες μετά τη συνέντευξη του Αντώνη Καφετζόπουλου και τα σχόλια για την ΕΡΤ, σειρά έχει ένα δημόσιο μήνυμα της δημοσιογράφου Τασούλας Επτακοίλη. Με μία ανάρτηση στα social media, η παρουσιάστρια της εκπομπής «Πλάνα με Ουρά» ενημέρωσε πως το πρότζεκτ δεν θα προβληθεί στο φετινό πρόγραμμα της Δημόσιας Τηλεόρασης.

«Τα “Πλάνα με ουρά” δεν θα είναι φέτος στην ΕΡΤ. Στο πρόγραμμά της δεν χώρεσε μια ώρα την εβδομάδα για τη συνύπαρξή μας με τα ζώα, για τις φιλοζωικές και περιβαλλοντικές οργανώσεις. Το λέω γιατί τα μηνύματά σας είναι πολλά και δεν μπορώ να μην απαντώ», έγραψε χαρακτηριστικά η Τασούλα Επτακοίλη, εκφράζοντας τη δυσαρέσκειά της για την απόφαση της Δημόσιας Τηλεόρασης.

«Δεν έχω μάθει να μασάω τα λόγια μου. Ευχαριστώ τους ανθρώπους της δημόσιας τηλεόρασης για την (αρχική) εμπιστοσύνη και, κυρίως, όλους εσάς που σταθήκατε στο πλευρό μας σ’ αυτή την προσπάθεια. Θέλαμε τα πρώτα μας καινούργια επεισόδια να είναι στη Δαδιά και στην Αλεξανδρούπολη. Από τη Χρυσούπολη εθελοντές μας έστειλαν ένα συγκινητικό βίντεο για να μας προσκαλέσουν να δούμε το νέο τους καταφύγιο. Θα πηγαίναμε και στις πλημμυρόπληκτες περιοχές της Θεσσαλίας. Τι συμβαίνει, άραγε, σήμερα στα ρημαγμένα καταφύγια; Τι απέγιναν τόσα ζώα; Ποιος ξέρει…», συνέχισε.

Η Λίνα Παπαδάκη, στέλεχος της ΕΡΤ, την οποία η Τασούλα ευχαρίστησε ονομαστικά, απάντησε στο Facebook με ένα μακροσκελές κείμενο αναφέροντας μεταξύ άλλων: «Για την ιστορία “Τα πλάνα με ουρά” δεν ήταν μια ιδέα της Τασούλας, αλλά της ΕΡΤ που ένιωσε το 2020 την ανάγκη να γίνει για πρώτη φορά στην χώρα μας μια τηλεοπτική εκπομπή αφιερωμένη αποκλειστικά στις σχέσεις μας με τα ζώα. Έτσι λοιπόν συζητήσαμε με την Τασούλα που είχε σκεφθεί κάτι εντελώς διαφορετικό εκείνη την εποχή, της άρεσε πολύ η ιδέα κι έκανε αυτήν την εκπομπή με εξαιρετικό τρόπο - αξίζει να μπείτε στο #ΕRTFLIX, να την παρακολουθήσετε και σήμερα. Γι αυτό και κάθε φορά που μας δίνεται η ευκαιρία δηλώνουμε περήφανοι για την πρώτη εκπομπή στην ελληνική τηλεόραση για τα ζώα που δεν έχουν ανθρώπινη φωνή.

H διεύθυνση προγράμματος της ΕΡΤ έκρινε φέτος, ύστερα από 3 χρόνια αδιάλειπτης παρουσίας των Πλάνων με Ουρά στην ΕΡΤ2 και συνολικά 93 επεισόδια που έχουν προβληθεί, (και υπάρχουν και σήμερα στο Ertflix) ότι η συγκεκριμένη εκπομπή ολοκλήρωσε έναν πρώτο μεγάλο κύκλο της. Και αυτό διαμηνύθηκε στην Τασούλα σε ανύποπτο χρόνο, όπως και κάποιοι άλλοι εξωγενείς λόγοι (που δεν σχετίζονται με καθαυτή την εκπομπή) αλλά εκ των πραγμάτων μεταθέτουν την απόφαση τυχόν δημιουργίας ενός νέου κύκλου στις αρχές του 2024.

Φαντάζομαι ότι όλοι καταλαβαίνουμε πως καμία εκπομπή που προβάλλεται στην ΕΡΤ δεν είναι παντοτινή, κάποιες ολοκληρώνονται, κάποιες μετεξελίσσονται και ότι στο τέλος της ημέρας η εταιρία μπορεί να πάρει μια απόφαση, σωστή ή λάθος, θα κριθεί.

Καταλήγω λέγοντας ότι για “Τα πλάνα με ουρά” καθώς ήταν μια ιδέα της ΕΡΤ και με τη βοήθεια της Τασούλας έβαλαν τα θεμέλια για μια κοινωνία σεβασμού και αναγνώρισης των δικαιωμάτων των ζώων δεν έχει ληφθεί καμία απόφαση οριστικής διακοπής τους. Ως εκ τούτου ειλικρινά ξαφνιάστηκα δυσάρεστα με την ανάρτηση της Τασούλας και κυρίως με τον δημόσιο υπαινιγμό της ότι η Διοίκηση της ΕΡΤ έπαψε ξαφνικά να την εμπιστεύεται. Πολύ περισσότερο όταν απ´ όσο γνωρίζω της έχει γίνει ήδη πρόταση να ενισχύσει δημοσιογραφικά μια άλλη σημαντική εκπομπή της ΕΡΤ».