MEDIA

Τέρενς Κουίκ: Είχα δολοφονικές απόπειρες εναντίον μου - Σε ποια παιδιά νιώθει ενοχές

Τέρενς Κουίκ: Είχα δολοφονικές απόπειρες εναντίον μου - Σε ποια παιδιά νιώθει ενοχές

Ο Τέρενς Κουίκ αναφέρθηκε στην πιο δύσκολη στιγμή που είχε στον τηλεοπτικό αέρα και αποκάλυψε τις δολοφονικές απόπειρες που είχε δεχθεί κατά τη διάρκεια της επαγγελματικής του διαδρομής.

Ο Τέρενς Κουίκ επιστρέφει στο ραδιόφωνο με εκπομπή στον Real FM και γι' αυτό μίλησε στον Τάσο Τρύφωνος στην εκπομπή Τετ α Τετ.

Ο δημοσιογράφος και πρώην υφυπουργός Απόδημου Ελληνισμού αναφέρθηκε στην πιο δύσκολη στιγμή που είχε στον τηλεοπτικό αέρα και αποκάλυψε τις δολοφονικές απόπειρες που είχε δεχθεί κατά τη διάρκεια της επαγγελματικής του διαδρομής.

Ο Τέρενς Κουίκ είπε χαρακτηριστικά: «Η πιο τραγική είδηση που έχω εκφωνήσει δεν ήταν στην τηλεόραση, ήταν στο ραδιόφωνο. Το βράδυ βεβαίως αναπαρήχθηκε στην τηλεόραση. 26 Σεπτεμβρίου του ’89. 8 παρά 10 το πρωί, χτυπάει το ενδιάμεσο που είχαμε με την αίθουσα σύνταξης και έτσι όπως ήμουν στον αέρα το ανοίγω γιατί ήταν πολύ επίμονο και μου λένε «Τέρενς, έχουμε πολιτική δολοφονία από την 17 Νοέμβρη στο κέντρο της Αθήνας». Το λέω και ανατριχιάζω, το μυαλό μου πήγε στον Παύλο Μπακογιάννη. Δεν είπα το όνομα, «επανέρχομαι σε λίγο με νεότερες ειδήσεις» είπα».

«8 και 5, μου είπαν «Παύλος Μπακογιάννης». Δολοφονήθηκε πισώπλατα από τα καθάρματα της 17 Νοέμβρη. Ο Ξηρός στον σβέρκο και ο Κουφοντίνας στην πλάτη. Δεν έχω ιδέα γιατί πήγε το μυαλό μου αμέσως εκεί, ίσως επειδή ο Παύλος ήταν και ο αρχιτέκτονας που έδεσαν η δεξιά και η αριστερά για πρώτη φορά όταν και έγινε τότε η κυβέρνηση εθνικής ενότητας».

«Το θέμα είναι πως, όταν έγινε η δίκη, κατέθεσαν τα δυο του παιδιά και ο Κωνσταντίνος είπε το εξής στο δικαστήριο: «Ήμουν στο σχολικό λεωφορείο με την αδελφή μου. Ο οδηγός άκουγε την Πρωινή Γραμμή με τον Τέρενς Κουίκ και ακούσαμε από το Τέρενς ότι δολοφονήθηκε ο πατέρας μας». Το έχω ενοχές απέναντι σε αυτά τα δυο παιδιά που λατρεύω, τον Κωνσταντίνο και την Αλεξία» πρόσθεσε με εμφανή συγκίνηση ο δημοσιογράφος.

«Έδωσα μεγάλη μάχη κατά αυτών των καθαρμάτων της 17 Νοέμβρη. Μεγάλη μάχη. Μεγάλη. Είχα και δολοφονικές απόπειρες εναντίον μου, αυτό είναι γεγονός, που υπάρχουν στα κιτάπια της αστυνομίας. Δεν τους χαρίστηκα καθόλου» πρόσθεσε, επίσης, ο Τέρενς Κουίκ στη νέα τηλεοπτική του συνέντευξη.