MEDIA

Κόντρες, σειρές και σκληρός τηλεοπτικός ανταγωνισμός σε πρώτο πλάνο

Κόντρες, σειρές και σκληρός τηλεοπτικός ανταγωνισμός σε πρώτο πλάνο

Πρόσωπα και προγράμματα της τηλεόρασης που συζητήθηκαν το 2023. 

Στην εκπνοή του 2023 και ο τηλεοπτικός απολογισμός περιλαμβάνει τρεις μονάχα λέξεις: ανταγωνισμό, κόντρες, μυθοπλασία! Η σεζόν, που ολοκληρώνεται, σίγουρα θα μείνει ανεξίτηλη στο μυαλό των ανθρώπων της TV… για λόγους διαφορετικούς από τις υπόλοιπες χρονιές.

Μπορεί να μην ήταν η σεζόν των σαρωτικών επιτυχιών, των εκπλήξεων, ήταν όμως η χρονιά που η TV και κυρίως οι άνθρωποί της έδειξαν το σκληρό και ανταγωνιστικό τους πρόσωπο είτε για μία θέση… στην τηλεθέαση είτε για το παιχνίδι του εντυπωσιασμού.

Περισσότερο από ποτέ, τηλεαστέρες διασταύρωσαν τα ξίφη τους δημόσια, έχασαν την ψυχραιμία τους, αντάλλαξαν πυρά και άφησαν το κοινό να «τρυπώσει» στα ενδότερα και να καταλάβει ότι ό,τι λάμπει δεν είναι χρυσός.

Η ανασκόπηση, λοιπόν, του 2023 ξεκινά σίγουρα με κόντρες μεγατόνων! Από όσα είδαμε, το πιο hot ήταν σίγουρα το πρόσφατο ξέσπασμα της Κατερίνας Καινούργιου προς το πρόσωπο της Φαίης Σκορδά.

«Γύρισε και είπε η Φαίη Σκορδά μαζί με τους συνεργάτες της, ότι η εκπομπή και η παρουσιάστρια σε εξευτελίζουν (σ.σ Ανδρέας Μικρούτσικος). Η εκπομπή σε εξευτελίζει; Το είπε η Φαίη… Πρόμο τους κάνουμε, 5% κάνουν, θα τους το ανεβάσουμε λίγο σήμερα. Ενοχλεί κάποιες τηλεοπτικές εκπομπές όταν βλέπουν ανθρώπους να συνεργάζονται χρόνια… Ενοχλεί κάποιες εκπομπές όταν εγώ και η ομάδα μου έχουμε ξεκινήσει από το μηδέν, χωρίς τις πλάτες κανενός κι έχουμε φτάσει να κάνουμε επιτυχία με σκληρή δουλειά. Χωρίς κανέναν γάμο, χωρίς καμία συνεργασία περίεργη, χωρίς κανέναν εξευτελισμό. Παίξτε αυτό που λέει η Σκορδά, δεν πειράζει, θα κάνει μια μονάδα παραπάνω σήμερα», είπε η οικοδέσποινα της «Super Κατερίνας» για να ανοίξει μέτωπο. Μπορεί η Φαίη Σκορδά να μην θέλησε να απαντήσει δημόσια, όμως γρήγορα όλοι πήραν θέση και η Κατερίνα βρέθηκε στο μάτι του κυκλώνα.

Στο ξεκίνημα της τηλεοπτικής χρονιάς 2023-2024, είδαμε και τον Δημήτρη Αλεξάνδρου να τα «βάζει» με τη Σίσσυ Χρηστίδου. «Δεν της έστειλα καλή επιτυχία, δεν έχουμε την καλύτερη επικοινωνία, χάλασε το θέμα. Εξαφανίστηκε. Δεν μου απάντησε ποτέ σε τηλέφωνα και μηνύματα για το τι θα κάνουμε. Έφτασα τον Οκτώβριο να διαπραγματεύομαι την ίδια εκπομπή. Έμαθα τον Σεπτέμβριο ότι δεν θα είμαι στην εκπομπή της Σίσσυς Χρηστίδου. Ήταν δύσκολο όλο αυτό. Μου είπε θα μου απαντήσει μάλλον την Παρασκευή. Μάλλον αυτή η Παρασκευή με τις 27 ώρες, δεν έχει έρθει ακόμη αυτή η απάντηση», είχε πει το μοντέλο για να ακολουθήσουν δηλώσεις της παρουσιάστριας όπου ξεκαθάριζε ότι ποτέ δεν την πήρε τηλέφωνο αλλά και το ότι η αποχώρησή του ήταν θέμα budget.

Κόντρες χωρίς Γιώργο Λιάγκα… δεν γίνονται! Αν και υπήρξε πρωταγωνιστής σε αρκετούς τσακωμούς και ξεσπάσματα, το πιο σημαντικό ήταν αυτό με τον πάλαι πότε καλό του φίλο Δημήτρη Ουγγαρέζο. «Υπάρχει μία ταμπέλα σε πολλά γραφεία που μπαίνω εγώ μέσα και λέει: “Ουδείς ασφαλέστερος εχθρός του ευεργετηθέντος”. Δηλαδή, σε έχω εγώ ευεργετήσει; Σε έχω βάλει δίπλα μου; Σου έχω δώσει ευκαιρία; Είναι βέβαιο ότι μετά από μερικά χρόνια θα βγεις εσύ και θα γράφεις εναντίον μου», ανέφερε ο Γιώργος Λιάγκας αφήνοντας αιχμές για τον Δημήτρη που είχε πει: «Ειδικούς χαιρετισμούς και τα φιλιά μου και την πραγματική μου αγάπη σε όλους τους εργαζόμενους στο “Πρωινό”. Κουράγιο αδέρφια, τι να σας πω. Να είστε καλά. Εγώ είμαι εδώ ό,τι θέλετε». Λίγο καιρό μετά, πάντως, ο Δημήτρης ξεκαθάρισε -όντας στη ίδια εκδήλωση με τον Γιώργο- ότι δεν ανταλλάσσουν ούτε γεια.

Αφήνοντας πίσω το κομμάτι των τσακωμών, δεν μπορούμε να μην σχολιάσουμε το κεφάλαιο της μυθοπλασίας. Ήταν η χρονιά που όλα τα κανάλια -χωρίς καμία εξαίρεση- επένδυσαν στις σειρές δίνοντας πολλά εκατομμύρια με στόχο την τηλεθέαση. Για άλλους το πρόσημο ήταν θετικό… για άλλους εντελώς αρνητικό με τα μονοψήφια νούμερα να θυμίζουν ότι τα λεφτά δεν φέρνουν πάντα την άνοιξη στην TV. «Σασμός», «Γη της Ελιάς», «Ναυάγιο», «Ο Γιατρός», θεωρούνται από τα νικητήρια προγράμματα ενώ ειδική μνεία απαιτείται στη «Μάγισσα». Μελίνα Τσαμπάνη, Πέτρος Καλκόβαλης, Λευτέρης Χαρίτος, ένωσαν ξανά τις δυνάμεις τους με τον ΑΝΤ1 για μία παραγωγή μυθοπλασίας που έφτασε σε κόστος τα 12.000.000 ευρώ. Αν και συζητήθηκε έντονα, αλλά και σχολιάστηκε, από την πρώτη στιγμή, όχι μόνο για τα λεφτά αλλά και για το περιεχόμενο-τις σκληρές σκηνές-τις βωμολοχίες- η σειρά σίγουρα έχει μία θέση στη λίστα με τα προγράμματα που ξεχώρισαν και έκαναν τη διαφορά για φέτος. Στο επίκεντρο του τηλεοπτικού ρεπορτάζ, βρέθηκε όμως και ο «Έρωτας Φυγάς». Το OPEN πήρε την απόφαση, παρά τα εξαιρετικά υψηλά ποσοστά, να ολοκληρώσει πρόωρα το σίριαλ ωστόσο -όπως όλα δείχνουν- ετοιμάζεται να βρει νέα στέγη και να συντροφεύει τους τηλεθεατές με τη συγκινητική του ιστορία.

Το 2023 είχε, όμως, έναν ακόμη πρωταγωνιστή. Το «Survivor All Star» μπορεί να μην θύμισε τα μεγαλεία άλλων εποχών και τα 30άρια στην τηλεθέαση, κατάφερε όμως να γίνεται trend, no1 θέμα συζήτησης σε εκπομπές και για περίπου έξι μήνες να σχολιάζεται για τους τσακωμούς, τις αποβολές, τα ερωτικά «σκάνδαλα» και τις περιπέτειες των παικτών. Ακόμη και σήμερα, λίγο πριν ξεκινήσει ο νέος κύκλος, το πρότζεκτ έχει αρχίσει να απασχολεί αποδεικνύοντας ότι -όσα χρόνια κι αν περάσουν- οι άνθρωποι του ΣΚΑΪ και ο Ατζούν Ιλιτζαλί έχουν βρει τη μυστική συνταγή για ένα ριάλιτι… φωτιά!

Αποχωρήσεις και μεταγραφές

Από τις πρωταγωνίστριες του 2023 ήταν Βίκυ Καγιά. Η παρουσιάστρια, έπειτα από επτά χρόνια παρουσίας στο STAR, έκλεισε ένα μεγάλο κεφάλαιο στην επαγγελματική της πορεία. «Ήταν μία πολύπλοκη χρονιά επαγγελματικά και συναισθηματικά… Μερικές φορές τα πράγματα παίρνουν άλλη τροπή. Γίνονται τα ραντεβού, μιλάς, ζητάς και καταλήγεις κάπου. Θέλω να τονίσω ότι δεν τσακώθηκε κανείς με κανέναν, δεν υπήρχε κλίμα άσχημο και επιθετικό. Είναι άδικο και για εμένα και για το κανάλι και για τη συνεργασία μας που είμαι επτά χρόνια. Ήταν μία επιτυχημένη και όμορφη συνεργασία», δήλωνε ανακοινώνοντας την απόφασή της να αποχωρήσει από το STAR και το «Shopping Star». Σταθερή στις επιλογές της, ακόμη και τώρα βρίσκεται εκτός TV φορτίζοντας τις μπαταρίες της.

Και μπορεί η Βίκυ να έφυγε, όμως η «αντίπαλός της, η γυναίκα με την οποία δημόσια είχαν ανταλλάξει πυρά, η Ηλιάνα Παπαγεωργίου, άφησε τελευταία στιγμή τον ΣΚΑΪ για να ρίξει βόμβα και να βρεθεί στο κανάλι της Κηφισιάς. Το μοντέλο ανέλαβε τα ηνία του πρότζεκτ μόδας και συζητήθηκε ιδιαίτερα.

Το περασμένο καλοκαίρι, όμως, είδαμε αρκετές ακόμη μεταγραφές. Η Εύα Αντωνοπούλου, έπειτα από 15 χρόνια συνεργασίας με τον ΣΚΑΪ, έκλεισε την πόρτα του Φαλήρου. Συναισθηματικά φορτισμένη εκφώνησε το τελευταίο δελτίο ειδήσεων, αποχαιρετώντας τους τηλεθεατές από τη συχνότητα του σταθμού για να βρεθεί στο OPEN και να αναλάβει το κεντρικό δελτίο.

Την πόρτα του ΣΚΑΪ πέρασαν δύο άνδρες, που προσπάθησαν να φέρουν αέρα ανανέωσης στην απογευματινή ζώνη. Ο Μάρκος Σεφερλής ανέλαβε το τηλεπαιχνίδι «Η μαμά μου μαγειρεύει καλύτερα από τη δική σου», ενώ ο Χρήστος Φερεντίνος το τηλεπαιχνίδι «Ο μονομάχος» αφήνοντας το επί σειρά ετών επαγγελματικό του σπίτι-τον ALPHA.

Τους προηγούμενους μήνες, στην έναρξη σχεδόν της σεζόν, η αποχώρηση του Δημήτρη Καμπουράκη από το OPEN συζητήθηκε έντονα, καθώς προέκυψε ξαφνικά. Το κανάλι, με μία ανακοίνωση, γνωστοποίησε την είδηση ενώ ακολούθησε δελτίο τύπου με δηλώσεις του Δημήτρη που εξηγούσε ότι η εν λόγω απόφαση σχετίζεται με λόγους υγείας.