MEDIA

Alpha: Οι αποφάσεις για τη μυθοπλασία – Ποιες σειρές σταματούν και ποιες έρχονται

Alpha: Οι αποφάσεις για τη μυθοπλασία – Ποιες σειρές σταματούν και ποιες έρχονται

Ο Alpha συνεχίζει να επενδύει στη μυθοπλασία, αφού το πρόσημο είναι θετικό στους πίνακες τηλεθέασης

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον κυλά το δεύτερο μισό της χρονιάς στον ALPHA, αφού απόψε θα βγει στον αέρα η νέα σειρά με τίτλο «Ο Σκαραβαίος». Ο Γιάννης Τσορτέκης με μία ομάδα ταλαντούχων ηθοποιών πρωταγωνιστούν στο αστυνομικό σίριαλ, που κάνει πρώτη επίσημη στις 21.00.

Απόψε, στο πρώτο επεισόδιο, μία γνωστή δημοσιογράφος-τηλεαστέρας που κάνει εκπομπές για εξαφανίσεις και ανεξιχνίαστες δολοφονίες, εξαφανίζεται η ίδια από το πάρκινγκ του σταθμού όπου εργάζεται στο τέλος της εκπομπής της, ενώ ερευνούσε την υπόθεση της δολοφονίας μιας παντρεμένης γυναίκας που η αστυνομία δεν έχει καταφέρει να διαλευκάνει. Ο χρόνος αρχίζει να μετράει αντίστροφα για τον Σκαραβαίο και την ομάδα του, όταν διαπιστώνουν ότι η εξαφάνιση της δημοσιογράφου, αλλά και η ανεξιχνίαστη δολοφονία που είναι ανοιχτή εδώ και δυο μήνες συνδέονται πιθανόν μεταξύ τους, αλλά και με μια παλιά υπόθεση γυναικοκτονίας. Το ερώτημα σε αυτή την ιστορία δεν είναι μόνο ποιος το έκανε, αλλά και πως θα καταφέρουν να τον πιάσουν καταφέρνοντας να σώσουν την δημοσιογράφο. Παράλληλα εφτάμιση χρόνια μετά, η μητέρα του Σκαραβαίου με την οποία έχει διακόψει κάθε επαφή, αποφυλακίζεται έχοντας εκτίσει ποινή ισόβιας κάθειρξης. Η πιο σκοτεινή περίοδος της οικογενειακής ζωής του Σκαραβαίου και μια φωτιά που σάρωσε τη ζωή του, επανέρχονται σαν εφιάλτης και τον κλονίζουν.

Παράλληλα, έχουν αρχίσει ήδη να «κλειδώνουν» οι νέες παραγωγές μυθοπλασίας για την επόμενη χρονιά. Μία εξ’ αυτών φέρει τον τίτλο «Η κατάρα της Τζέλας Δελαφράγκα» με την υπογραφή των Ρέππα-Παπαθανασίου. Πρόκειται για μία κωμωδία, με πρωταγωνιστές τους Χρύσα Ρώπα, Αλέξανδρο Αντωνόπουλο, Μαριέλλα Σαββίδου, Άννα Κουρή, Νίκη Λάμη, Μάνος Ιωάννου, Τάσο Χαλκιά, Μαρία Λεκάκη, Πάνο Σταθακόπουλο, Σοφία Βογιατζάκη. «Είναι μια παρωδία για όλα τα σίριαλ που έχουμε αγαπήσει από χρόνια και πρόσφατα. Δεν θέλουμε να σατιρίσουμε κάποιον αλλά να προσεγγίσουμε αυτό που έχει γράψει βαθιά στο λαϊκό μας ασυνείδητο. Όλα αυτά τα μελοδραματικά μοτίβα», είπαν οι δημιουργοί Μιχάλης Ρέππας και Θανάσης Παπαθανασίου στην κάμερα του «Happy Day».

Στο συρτάρι των στελεχών υπάρχουν πολλά ακόμη σενάρια, τα οποία εξετάζονται, ένα από αυτά και το «Μαύρο νυφικό» που τελικά δεν βγήκε στον αέρα φέτος. Πρόκειται για τη μεταφορά του μυθιστορήματος της Ειρήνης Μαλάμου, που ξεχωρίζει για τη συγκινητική του ιστορία. Το σενάριο μας ταξιδεύει πίσω… στο φθινόπωρο του 1949 όπου η Αγγελική εγκαταλείπει το νησί της χωρίς να αφήσει ίχνη κι αλλάζει τη ρότα της ζωής της για πάντα. Πολλά χρόνια αργότερα, αφήνει στη συνονόματη εγγονή της έναν φάκελο με τρία κλειδιά κι ένα γράμμα.

Όσον αφορά στις ήδη υπάρχουσες σειρές; Κάποιες θα συνεχιστούν ενώ κάποιες άλλες θα αποχαιρετίσουν τους τηλεθεατές. «Ο Παράδεισος των Κυριών» θα ολοκληρωθεί, ενώ ακόμη ρευστά παραμένουν τα πράγματα για τον «Σασμό». Αν και ο τρίτος κύκλος τιτλοφορείται ως επίλογος, υπήρξαν σκέψεις να υπάρξει μία τέταρτη σεζόν. Όσο περνά, όμως, ο καιρός, η ιδέα αυτή «φεύγει», καθώς επιθυμία συντελεστών και παραγωγής είναι αυτή η μεγάλη επιτυχία να τελειώσει με υψηλά ποσοστό χωρίς να κουράσει. Η κωμωδία «Μην αρχίζεις τη μουρμούρα» πιθανότατα θα πάρει το πράσινο φως, συνεχίζοντας να γράφει ιστορία ως μία από τις μακροβιότερες σειρές.