Οι άνθρωποι που βρίσκονται πίσω από τις μεγάλες επιτυχίες της μυθοπλασίας
MEDIA

Οι άνθρωποι που βρίσκονται πίσω από τις μεγάλες επιτυχίες της μυθοπλασίας

Τα ονόματά τους έχουν συνδεθεί με τηλεοπτικές σειρές που αγαπήθηκαν από τον κόσμο και άφησαν το στίγμα τους

Με... «χρυσή» πένα, ιδιαίτερη και καινοτόμα ματιά, κατάφεραν να ξεχωρίσουν στον κυκεώνα της μικρής οθόνης και να διαπρέψουν βάζοντας την υπογραφή τους σε παραγωγές μυθοπλασίας που σάρωσαν. Άνθρωποι πίσω από τις κάμερες, σκηνοθέτες και σεναριογράφοι, κρατούν στα χέρια τους μεγάλες επιτυχίες.

Αντρέας Γεωργίου

Ο Αντρέας Γεωργίου είναι ο απόλυτος πρωταγωνιστής σε αυτή τη λίστα. Ξεκινώντας από την Κύπρο, με δύσκολα παιδικά χρόνια (έχασε τη μητέρα του στα 12 του χρόνια), αποφάσισε να χρησιμοποιήσει τη φαντασία του ως όπλο για να ξεχωρίσει.

«Έφυγα από το σχολείο από την πρώτη λυκείου. Πήρα το απολυτήριο του γυμνασίου, πήγα στο Λονδίνο, το μετέφρασα, και είπα ότι είναι απολυτήριο λυκείου και μπήκα στο κολέγιο κατευθείαν… οπότε γλίτωσα έτσι τρία χρονάκια», έχει αναφέρει.

Η απόφασή του να συμμετέχει στο «Dream show» του ALPHA ήταν η αρχή για όλα, ενώ ακολούθησε η σειρά «31 δρόμους» όπου πρωταγωνιστούσε και σκηνοθετούσε. Και μπορεί οι κριτικές στην αρχή να μην ήταν οι καλύτερες, όμως η συνέχεια τον επιβράβευσε.


Το «Μπρούσκο» ήταν το σκαλοπάτι που τον έφερε στην κορυφή, με τον κόσμο να αρχίζει να μιλά έντονα για τον Αντρέα. «Ρουά Ματ», «Το Τατουάζ», «8 λέξεις», έγιναν μεγάλες επιτυχίες για να έρθει το μεγάλο συμβόλαιο με το MEGA και «Η Γη της Ελιάς». Η σειρά, που προβάλλεται εδώ και τρεις σεζόν, όχι μόνο σαρώνει σε ποσοστά τηλεθέασης αλλά μπόρεσε να καταξιώσει τον Αντρέα με δεκάδες ηθοποιούς να πίνουν νερό στο όνομά του και να τον εμπιστεύονται με κλειστά μάτια.

Ο ίδιος θέλει συνεχώς να εκπλήσσει και να εκπλήσσεται κι έτσι η φετινή σεζόν έφερε ένα ακόμη δυνατό χαρτί στην καριέρα του… με τίτλο «Famagusta». Η σειρά, που ακουμπά το ιστορικό γεγονός της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο, καθηλώνει τα βράδια της Κυριακής και μπαίνει επάξια στη λίστα με τα «δημιουργήματά του» που αφήνουν το στίγμα τους στην TV.

Όσον αφορά στις αρνητικές κριτικές δεν τον πτοούν, δηλώνοντας πρόσφατα σε όσους τού καταλογίζουν ότι κάνει σαπουνόπερες: «Μα σαπουνόπερες κάνουμε! Δεν λένε κανένα ψέμα οι άνθρωποι. (Γελάει.) Απλά αυτό που θα ήθελα να αναγνωρίσουν είναι ότι κάνουμε μια σύγχρονη σαπουνόπερα και όχι όπως αυτές γίνονταν τη δεκαετία του ’90»…

Για την ιστορία, πάντως, ο Αντρέας Γεωργίου θα συνεχίσει στο MEGA κατακτώντας όλη τη βραδινή ζώνη την επόμενη χρονιά με τρία σίριαλ.

Μελίνα Τσαμπάνη και Πέτρος Καλκόβαλης

Το 2019 είναι η χρονιά που η μυθοπλασία κάνει ένα ηχηρό come back, έπειτα από πολλά έτη όπου οι σειρές είχαν χάσει την αίγλη και τη φαντασία τους, εξαιτίας δύο ανθρώπων, της Μελίνας Τσαμπάνη και του Πέτρου Καλκόβαλη που έφεραν στην τηλεοπτική πραγματικότητα τις «Άγριες Μέλισσες».


Ζευγάρι στην TV και ένα συγγραφικό δίδυμο που αφήνει εποχή, ζευγάρι όμως και στη ζωή, γνωρίστηκαν σε σχολή κινηματογράφου στη Θεσσαλονίκη. «Οι γονείς μου, φυσικά, αντέδρασαν στην αρχή ξέροντας πόσο είχα κοπιάσει για να μπω στη Νομική, αλλά, επειδή ήμουν ένα παιδί που δεν χαρακτηριζόταν από επιπολαιότητα, κατάλαβαν ότι, για να αλλάξω γνώμη, το έχω σκεφτεί καλά», έχει αναφέρει η Μελίνα.

«Με τον άντρα μου είμαστε σεναριογραφικό δίδυμο για πολλά χρόνια. Εχουμε καταθέσει πολλές προτάσεις για σειρές, αλλά πάντα καταλήγαμε να γράφουμε διασκευές ξένων σειρών, όπως πολλοί συνάδελφοι… Ύστερα από πολλές προτάσεις και δουλειές, η πρώτη δική μας ιδέα που καταφέραμε να κάνουμε είναι οι “Αγριες μέλισσες”, οπότε ναι, μπορούμε να πούμε πως αντιμετωπίσαμε αρκετές δυσκολίες μέχρι να φτάσουμε στον στόχο μας», έχει τονίσει.

Οι «Μέλισσες» ήταν η αρχή για μεγαλεπήβολα πράγματα. Χαμηλών τόνων και οι δύο, μπορεί να μην αρέσκονται στην προβολή και στις δεκάδες συνεντεύξεις, όμως τα ονόματά τους πλέον είναι συνώνυμα της επιτυχίας και της ποιοτικής τηλεόρασης δείχνοντας συνέπεια στο έργο τους, επιλέγοντας τον δύσκολο δρόμο. Όπως έχουν δηλώσει άλλωστε: «Πρόθεσή μας εξαρχής ήταν να εισάγουμε στην φόρμα του καθημερινού καινούρια στοιχεία αφήγησης, να επενδύσουμε περισσότερο στην συνθήκη της κεντρικής ιστορίας και να στήσουμε μια έντονη πλοκή με γρήγορες εξελίξεις, δημιουργώντας πολυδιάστατους και ενδιαφέροντες χαρακτήρες. Αυτό ήταν το προσωπικό μας στοίχημα κι ελπίζουμε να το πετύχαμε».

Η φετινή χρονιά έχει ξανά το στίγμα τους, μέσα από τη «Μάγισσα» ενώ αποτελούν μήλον της έριδος για πολλά κανάλια που τούς θέλουν στη φαρέτρα τους. Και πώς θα γινόταν άλλωστε διαφορετικά, αφού η επιτυχίας τους ανήκει!

Μιχάλης Ρέππας και Θανάσης Παπαθανασίου

Όταν μιλάμε για κωμωδίες και παρωδίες στην ελληνική τηλεόραση, δύο ονόματα ξεχωρίζουν στον χάρτη: Ο Μιχάλης Ρέππας και ο Θανάσης Παπαθανασίου.

Πρόκειται για ένα άπιαστο συγγραφικό δίδυμο, που έχει ασχοληθεί με την συγγραφή (αλλά και με την σκηνοθεσία) θεατρικών έργων, αλλά και τηλεοπτικών σειρών, κινηματογραφικών ταινιών, και μουσικοθεατρικών παραστάσεων. «Τρεις Χάριτες» και «Δις εξαμαρτείν», «Safe sex» και «Συμπέθεροι απ’ τα Τίρανα», είναι μερικές μονάχα από τις τηλεοπτικές σειρές πού τους έκαναν αγαπητούς και μοναδικούς στο είδος.

Προχωρώντας επαγγελματικά μαζί, εδώ και δεκαετίες, έχουν υποστηρίξει κατά καιρούς σε διάφορες συνεντεύξεις τους ότι το μυστικό της πολύχρονης συνεργασίας τους είναι ότι κανένας δεν προσπαθεί να επιβληθεί στον άλλο. Τα έργα τους είναι αποτέλεσμα της απόλυτης κοινής συνεργασίας, και φέρουν την έγκριση και των δυο συγγραφέων ακόμα και σε κάθε λέξη ακόμα και σε κάθε σημείο στίξης: «... Δεν υπάρχει έργο που είναι πιο Μιχάλη ή πιο Θανάσης. Στα κέρδη, στα χρήματα, είμαστε 50-50 αλλά στα έργα είμαστε 100% . Το κάθε έργο είναι 100% και του Μιχάλη και του Θανάση. Τα λεφτά χωρίζουμε στη μέση όχι αυτά που συνυπογράφουμε και παρουσιάζουμε».

Ρέππας και Παπαθανασίου, μετά το σίριαλ του MEGA «Μαίρη, Μαίρη, Μαίρη» ετοιμάζονται για μία ηχηρή επιστροφή στον ALPHA με τη σειρά «Η κατάρα της Τζέλας Δελαφράγκα». Πρόκειται για μία κωμωδία, με πρωταγωνιστές τους Χρύσα Ρώπα, Αλέξανδρο Αντωνόπουλο, Μαριέλλα Σαββίδου, Άννα Κουρή, Νίκη Λάμη, Μάνος Ιωάννου, Τάσο Χαλκιά, Μαρία Λεκάκη, Πάνο Σταθακόπουλο, Σοφία Βογιατζάκη.

«Είναι μια παρωδία για όλα τα σίριαλ που έχουμε αγαπήσει από χρόνια και πρόσφατα. Δεν θέλουμε να σατιρίσουμε κάποιον αλλά να προσεγγίσουμε αυτό που έχει γράψει βαθιά στο λαϊκό μας ασυνείδητο. Όλα αυτά τα μελοδραματικά μοτίβα», είπαν οι δημιουργοί Μιχάλης Ρέππας και Θανάσης Παπαθανασίου πρόσφατα κάνοντας τους φανατικούς να ανυπομονούν.

Διαβάστε επίσης

Η Μάγισσα spoiler: Ο Αντρέι θα πει στη Θεοφανώ τα πάντα για τον πατέρα της

Famagusta: Μια φωτογραφία δείχνει τον πραγματικό ένοχο - Συγκλονίζει το τρέιλερ του έκτου επεισοδίου

Σειρές που βασίζονται σε αληθινά γεγονότα και ζωντανεύουν στην τηλεόραση

Δείτε όλο το Weekend Edition εδώ