MEDIA

Φως στο Τούνελ: Ξεχασμένη στα αζήτητα η Σταυρούλα – Τι αποκαλύπτουν μάρτυρες και ναυαγοσώστες

mega
MEGA

Φως στο Τούνελ:  Στον νεκροθάλαμο της ιατροδικαστικής υπηρεσίας στον Πειραιά με τα αζήτητα βρισκόταν επί έξι μήνες το πτώμα της  Σταυρούλας Γκουγκουλιά που είχε εξαφανιστεί τον Αύγουστο από το σπίτι της στην Κυψέλη. 

Τα τελευταία ίχνη της Σταυρούλας ανακαλύφθηκαν στην παραλία του Δήμου Παλαιού Φαλήρου όπου θεάθηκε η Σταυρούλα Γκουγκουλιά να βουτάει το μοιραίο εκείνο βράδυ.

To «Φως στο Τούνελ» μίλησε με τους υπεύθυνους ναυαγοσώστες που είναι επικεφαλής

Σε συγκεκριμένο σημείο στην παραλία Παλαιού Φαλήρου, λουόμενος ενημέρωσε την ναυαγοσώστρια της πρωινής βάρδιας ότι υπήρχαν κάποια αντικείμενα και δεν είχε δει τον ιδιοκτήτη τους όση ώρα ήταν εκεί, όπως αποκάλυψε η εκπομπή "Φως στο Τούνελ".

Η ίδια έλεγξε την τσάντα, βάσει πρωτοκόλλου.

Μέσα βρήκε μια μαύρη μπλούζα, μια μαύρη φόρμα, δύο φουλάρια, ένα lipstick, ένα κουτί με χαπάκια και ένα ζευγάρι παπούτσια» , λέει η Μάνια Μπικοφ ιδιοκτήτρια της σχολής ναυαγοσωστικής Lifeguard.

Τότε κλήθηκε το λιμεναρχείο και ακολουθήθηκαν όλες οι απαραίτητες ενέργειες.

«Ήρθαν βατραχάνθρωποι άμεσα, ελικόπτερο και εμείς επί τρεις ημέρες ερευνούσαμε με το δικό μας σκάφος. Ήρθαν τα παιδιά που δουλεύουν ως παρκαδόροι και μας ενημέρωσαν ότι είδαν μια κυρία να μπαίνει στο νερό και τους έκανε εντύπωση γιατί υπήρχε κακοκαιρία τότε.»

«Την είδα να μπαίνει νύχτα στη θάλασσα…»

Στις 20 Αυγούστου λουόμενος στην παραλία Εδέμ στο Φλοίσβο, αυτόπτης μάρτυρας αποκαλύπτει στο Φως στο Τούνελ ότι είδε μια γυναίκα με μαύρα μαλλιά ηλικίας περίπου κοντά στα 55 να μπαίνει στη θάλασσα αφού πρώτα είχε αφήσει τα προσωπικά της αντικείμενα στην αμμουδιά. Το «Τούνελ» επικοινώνησε μαζί του.

«Ήταν κοντά στις εννιάμιση με δέκα. Εγώ καθόμουν στην παραλία, ήταν πέντε μέτρα μακριά. Φορούσε μαύρα ρούχα και την είδα που μπήκε στην θάλασσα. Μετά από περίπου 40 λεπτά δεν είδα να βγαίνει. Δεν φαινόταν όμως ότι ήταν προβληματισμένη και ήθελε να αυτοκτονήσει», λέει χαρακτηριστικά.

Την επόμενη μέρα το πρωί που πήγε πάλι σε εκείνο το σημείο παρατήρησε τα προσωπικά αντικείμενα που είχε αφήσει η γυναίκα από το προηγούμενο βράδυ.

«Τότε ενημέρωσα κάποιες άλλες γυναίκες που ήταν εκεί και εκείνες μίλησαν με την ναυαγοσώστρια. Μετά ήρθε το λιμεναρχείο έψαξε την τσάντα αλλά δεν βρήκε κανένα προσωπικό στοιχείο. Εγώ τους είπα τι είχα δει και μετά από μέρες η ναυαγοσώστρια μου είπε ότι την βρήκαν νεκρή αλλά δεν αναγνωρίζεται».

«Το περίμενα ότι είχε γίνει το κακό…»

Με την συγκάτοικο της άτυχης Σταυρούλας Γκουγκουλιά μίλησε η Αγγελική Νικολούλη λίγο μετά την είδηση ότι βρέθηκε νεκρή.

«Δεν πήγαινε σε αυτή την παραλία η Σταυρούλα. Μόνο μια φορά είχαμε πάει μαζί παλιά όταν μέναμε στην Ηλιούπολη.»

Εμφανίστηκε φανερά μπερδεμένη με τις εξελίξεις.

«Λένε ότι χάθηκε Κυριακή αλλά εγώ νομίζω ότι ήταν Τρίτη ή Τετάρτη. Δεν θυμάμαι αν ήταν τα μαγαζιά ανοιχτά. Είναι όλα μπερδεμένα και ακόμα Αγγελική δεν το χω», λέει χαρακτηριστικά.

O πατέρας της Σταυρούλας: «Όλες μας οι ελπίδες χάθηκαν σήμερα το πρωί»

Ο βιολογικός πατέρας της Σταυρούλας, κ. Λευτέρης μίλησε στο «Φως στο Τούνελ» για την κόρη του.

«Την έχασα μία φορά που την παρέδωσα στην μητέρα της και στον πατριό της και τώρα την βρίσκω πεθαμένη. Βγήκαν θετικά τα δείγματα που έχω δώσει. Πιστεύω ότι φταίνε όλοι τους, με τις ψευτιές που λαμβάναμε κάθε τόσο και με αυτά που έλεγαν. Η κοπέλα ήταν πεθαμένη και εμείς περιμέναμε ένα καλό αποτέλεσμα. Όλες μας οι ελπίδες χάθηκαν σήμερα το πρωί», είπε