MEDIA

MEGA: Famagusta και Maestro επιστρέφουν – Ξεκινά η αντίστροφη μέτρηση

MEGA: Famagusta και Maestro επιστρέφουν – Ξεκινά η αντίστροφη μέτρηση

Το κανάλι ετοιμάζει να ρίξει στην αρένα της βραδινής ζώνης δύο δυνατά χαρτιά

Το δεύτερο μισό της τηλεοπτικής χρονιάς κυλά με μεγάλο ενδιαφέρον, με το MEGA να ετοιμάζεται να ρίξει στη βραδινή ζώνη δύο σειρές που θα σαρώσουν σε τηλεθέαση.

Η παραγωγή μυθοπλασίας «Famagusta» θα επιστρέψει, την Κυριακή 7 Απριλίου, με πολλές ανατροπές και έναν δυνατό δεύτερο κύκλο 8 επεισοδίων. Το σίριαλ του Αντρέα Γεωργίου και της Βάνας Δημητρίου θα συνεχίσει να μας δίνει εικόνες και πληροφορίες από τα γεγονότα το καλοκαίρι του '74 και όσα ακολούθησαν της τουρκικής εισβολής. Η παραγωγή της σειράς ετοιμάζεται να πραγματοποιήσει γυρίσματα για την κατάσταση που βίωσαν οι εκτοπισμένοι, οι πρόσφυγες από την κατεχόμενη Κύπρο. Για τις ανάγκες του σεναρίου θα στηθεί ένας ολόκληρος καταυλισμός με σκηνές, όπως εκείνοι που είχαν δημιουργηθεί πρόχειρα για την υποδοχή χιλιάδων προσφύγων από τα Κατεχόμενα. Μάλιστα, οι σκηνές που χρησιμοποιούνται στα γυρίσματα είναι οι ίδιες με αυτές που είχε επιστρατεύσει το κυπριακό κράτος πριν από 50 χρόνια για να φιλοξενήσει προσωρινά τους πρόσφυγες.

Ο Μάικλ στη δεύτερη σεζόν συνεχίζει με νέα συνάδελφο το ντοκιμαντέρ, μέσω του οποίου οι τηλεθεατές θα παρακολουθήσουν περισσότερες μαρτυρίες από τα γεγονότα εκείνα πριν από 50 χρόνια. Στην έρευνα αληθινών ιστοριών των αγνοουμένων ο Δημήτρης Τοκαρής και σύμβουλος δραματουργικής εξέλιξης, ο Κώστας Καπώνης. Η Σιμώνη (Μαριάννα Σάντη), η αδερφή της δολοφονημένης θα έρθει στα επόμενα επεισόδια πιο κοντά με τον Μάικλ, πεπεισμένη πια για την αθωότητά του. Ωστόσο, θα πρέπει κι εκείνη να πάρει σημαντικές αποφάσεις και να γλιτώσει από έναν αδιέξοδο γάμο που την περιμένει στο Λονδίνο. Η Μαριάννα (Δάφνη Κιουρκτσόγλου) και ο Θοδωρής (Στέφανος Μιχαήλ) θα βρεθούν αντιμέτωποι με την μεγαλύτερη κρίση στον γάμο τους. Θα μπορέσει η Μαριάννα να συγχωρέσει την απιστία και ο Θοδωρής να ανακάμψει από εκείνο το μοιραίο βράδυ που κατέληξε με την ερωμένη του νεκρή; Η Ιφιγένεια (Βασιλική Τρουφάκου) βρίσκεται μόνιμα στο πλευρό του Παύλου (Αντρέας Γεωργίου), δίνοντας έτσι μεγάλη χαρά και στον γιο τους Αντρίκο. Πόσο όμως θα διαρκέσει αυτή η ευτυχία, με δεδομένο πως η κατάσταση της υγείας του Παύλου επιδεινώνεται μέρα με την ημέρα;

Την ίδια ώρα, προετοιμάζεται η επιστροφή του «Maestro» που -όπως όλα δείχνουν- θα δούμε μετά το Πάσχα. «Ο δεύτερος κύκλος θα έχει ανατροπάρα. Στη σειρά μπαίνει και ο Κώστας Μπερικόπουλος ως αστυνομικός. (σ.σ εκείνος που θα διαλευκάνει τη δολοφονία Τσορτέκη, η οποία αρχικά θα είναι εξαφάνιση). Δεν θα πω τίποτε ούτε για τον Γιάννη Τσορτέκη, που δολοφονείται στον πρώτο κύκλο. Θα μείνω εχέμυθος. Το μόνο που μπορώ να αποκαλύψω για τον ήρωα που υποδύομαι, τον Δήμαρχο, είναι ότι η προσωπική του ζωή αλλάζει» είπε χαρακτηριστικά ο Φάνης Μουρατίδης σε συνέντευξή του.

Να σημειωθεί ότι ο Κώστας Μπερικόπουλος δεν θα είναι ο μοναδικός νέος ήρωας! Η Λένα Παπαληγούρα εισβάλλει ως η αδελφή του Αντίνοου Αλμπάνη, ο Νίκος Ψαρράς ως ο δικηγόρος της Στεφανίας Γουλιώτη ενώ η Γεωργία Τσαγκαράκη και ο Αλέξανδρος Μούκανος θα υποδυθούν τους γονείς της Γιάννας, την οποία ενσαρκώνει η Τόνια Μαράκη.