MEDIA

Φαβορί και outsider στη μάχη της Eurovision 2024

Φαβορί και outsider στη μάχη της Eurovision 2024

Ο καιρός περνά και  το ενδιαφέρον των Eurofans ολοένα και μεγαλώνει

Ένας μήνας απέμεινε, περίπου, μέχρι τους ημιτελικούς και τον μεγάλο τελικό της φετινής Eurovision. Η εκπρόσωπός μας Μαρίνα Σάττι μπορεί να περνά την πιο δύσκολη στιγμή της αφού έχασε τον πατέρα της, όμως η ίδια φαίνεται ότι θα ξαναξεκινήσει τις πρόβες στις 15 Απριλίου ώστε να είναι πανέτοιμη να ερμηνεύσει το κομμάτι «Zari» στον δεύτερο ημιτελικό στις 9 Μαϊου. Η καλλιτέχνης έχει κερδίσει ήδη ένα μερίδιο Eurofans και, σύμφωνα με τις μεγαλύτερες στοιχηματικές, φιγουράρει στην 8η θέση αυτή τη στιγμή.

Τα τελευταία 24ώρα, στην πρώτη θέση έχει ανέβει η Ελβετία αφήνοντας πίσω το μέχρι πρότινος απόλυτο φαβορί Κροατία. Η Ελβετία θα εκπροσωπηθεί από τον Nemo με το τραγούδι «The Code». Η επιλογή έγινε από μία ελβετική επιτροπή η οποία άκουσε περίπου 420 διαφορετικούς καλλιτέχνες που κατέθεσαν τα τραγούδια τους, αλλά και από μία επιτροπή κοινού. Η Κροατία έχασε για λίγο έδαφος, όμως για πολλούς παραμένει έκπληξη. Το τραγούδι «Rim Tim Tagi Dim», που ερμηνεύει ο Baby Lasagna, σαρώνει, αν και πολλοί το «κατηγόρησαν» ότι είναι πιστή αντιγραφή από το κομμάτι με τίτλο «Espectro» του DJ Adrian De La Vega, το οποίο έχει κυκλοφορήσει στο Spotify από το 2020. Ο Baby Lasagna περιέγραψε τον εαυτό του ως εσωστρεφή και ανάφερε ότι πάντα όταν βγαίνει στη σκηνή, κάτι στο κεφάλι του γυρίζει και γίνεται κάποιος άλλος. Παραδέχτηκε πως γνώριζε ότι ήταν το φαβορί, ωστόσο τον είχε μπερδέψει λίγο η διαδικασία της ψηφοφορίας. Μέχρι πέρσι ήταν ο κιθαρίστας του ροκ συγκροτήματος Manntra, ωστόσο αποφάσισε να ακολουθήσει solo καριέρα, κυκλοφορώντας τα δικά του singles.

Ιταλία, Ουκρανία, Ολλανδία, συμπληρώνουν την πεντάδα με την τελευταία συμμετοχή να έχει αποκτήσει φανατικούς θαυμαστές με τον 26χρονο εκκεντρικό καλλιτέχνη Joost Klein και το «Europapa». Το τραγούδι αποτελεί έναν συγκινητικό φόρο τιμής στους γονείς του. Όπως δήλωσε ο ίδιος, το κομμάτι είναι ένα μείγμα μελαγχολίας και ευτυχίας ενός ανθρώπου που, παρά τα εμπόδια που αντιμετώπισε, δεν το έβαλε κάτω και συνέχισε να προσπαθεί για να πετύχει. Το Europapa αναφέρεται σε ένα παιδί που έχασε τους γονείς τους και ταξιδεύει σε όλη την Ευρώπη για να βρει τον εαυτό του και να διηγηθεί την ιστορία του.

Στην Eurovision, όμως, δεν υπάρχουν μόνο φαβορί αλλά και outsider. Στις τελευταίες θέσεις φιγουράρουν Τσεχία, Πορτογαλία, Μολδαβία και Σαν Μαρίνο που αποδεικνύεται ότι δεν έχουν πείσει το κοινό.