Η Γη της Ελιάς Spoiler: Ένας θάνατος, μία γέννα και ένα χειρουργείο ταράζουν τους ήρωες

Η σειρά του MEGA έρχεται με συναρπαστικά επεισόδια την ερχόμενη εβδομάδα
Η Γη της Ελιάς Spoiler: Ένας θάνατος, μία γέννα και ένα χειρουργείο ταράζουν τους ήρωες
4'

Πιστή στο ραντεβού της με το κοινό, «Η Γη της Ελιάς» στο MEGA έρχεται από Κυριακή έως και Παρασκευή να καθηλώσει.

Η Μαρίνα τονίζει στον Μάνο πως οι αμφεταμίνες τον έχουν κάνει πολύ νευρικό και απαιτεί να ζητήσει συγγνώμη από την Αμαλία. Ο Παρασκευάς αρραβωνιάζεται επίσημα την Ειρήνη, ενώ η Ασπασία ζητάει από τον Δημοσθένη να γίνει πιο «σφιχτός» σε σχέση με τα οικονομικά απέναντι στην κόρη τους. Ο Πότης και η Αννα ενδίδουν στον εκβιασμό της Χρυσούλας και της δίνουν τα χρήματα που συμφώνησαν. Ο Λυκούργος προτείνει στη Χάιδω να προσλάβουν έναν επιστάτη για να βοηθάει τη Βασιλική στη δουλειά. Η Κούλα βλέπει τον Κουράκο στον δρόμο και θεωρεί πως είναι ο καρμικός της έρωτας. Την ίδια ώρα, ο παππούς Αγγελος, το επόμενο θύμα της Κούλας, καταφθάνει στη Μάνη με σκοπό να την παντρευτεί. Η Αντωνία, πάνω σε μια στιγμή παραφροσύνης, μαχαιρώνει την Αλκμήνη.

Οι αστυνομικοί συλλαμβάνουν την Αντωνία και την οδηγούν στο Αστυνομικό Τμήμα για τον φόνο της Αλκμήνης. Ο Κουράκος την ανακρίνει κι εκείνη παραδέχεται αμέσως την ενοχή της. Το καινούργιο «θύμα» της Κούλας κλέβει τις εντυπώσεις, η Αρετή και η Ασπασία είναι ενθουσιασμένες με τον 82χρονο άνδρα. Η Χρυσούλα πηγαίνει στην τράπεζα για να καταθέσει τα μετρητά που πήρε από την Αννα και τον Πότη κι εκείνη την ώρα ένας ληστής τής αρπάζει την τσάντα με τα χρήματα. Η Βασιλική ρωτάει τον Μιλτιάδη αν του αρέσει η Θεοδώρα και η απάντησή του της δίνει ένα τελείως διαφορετικό μήνυμα. Οι τύψεις τρώνε την Ισμήνη, η οποία πιστεύει ότι έπρεπε να σώσει την Αλκμήνη, καθώς είχε δείγματα ότι η Αντωνία είχε υπερβεί τα όρια στο παρελθόν. Μετά τα γεγονότα, ο Ορέστης παίρνει μια σοβαρή απόφαση που αφήνει τον Γιώργη άφωνο… Η Αγγελική συνεχίζει να αισθάνεται πόνο στην κοιλιά, αλλά ο Μάνος δεν την πιστεύει και, τελικά, η μικρή χάνει τις αισθήσεις της.

Η Αγγελική χειρουργείται και ο Μάνος νιώθει τρομερές τύψεις που δεν την πίστεψε όταν του διαμαρτυρόταν πως πονούσε. Το γεγονός αυτό τον κάνει να συνειδητοποιήσει πως έχει χάσει τον έλεγχο της ζωής του και ζητάει από την Αφροδίτη να τον βοηθήσει να κόψει τις αμφεταμίνες. Η Κούλα γνωρίζει τον Άγγελο στον Δημοσθένη, ενώ παράλληλα ψάχνει τρόπο να τον ξαφρίσει ακόμα περισσότερο χωρίς να τον παντρευτεί. Ο Ορέστης βάζει πωλητήριο στην επιχείρηση και ετοιμάζεται να φύγει από τη Μάνη. Η Αννα και ο Πότης θέλουν να ξαναπάνε για σκοποβολή, αλλά φοβούνται μην τους πάρει είδηση ο Κουράκος. Η Χάιδω αποφασίζει να γυρίσει στην ενεργό δράση και πηγαίνει ξανά στα χωράφια. Ο Στάθης ετοιμάζεται για την Αθήνα προκειμένου να είναι κοντά στην Ιουλία, μιας και πλησιάζει η ώρα της γέννας. Ωστόσο, πριν ξεκινήσει από τη Μάνη, η Ιουλία τού τηλεφωνεί και τον ενημερώνει ότι μόλις έσπασαν τα νερά…

Ο Στάθης και η Αριάδνη φτάνουν εγκαίρως στην Αθήνα και προλαβαίνουν τον τοκετό της Ιουλίας. Ο Στάθης συμμετέχει ενεργά σε όλη τη διαδικασία και ο μπέμπης είναι υγιέστατος. Ολη η οικογένεια πλέει σε πελάγη ευτυχίας, ενώ τα ευχάριστα νέα μαθαίνουν και ο Λυκούργος με τον Πότη. Ο Μάνος, η Μαρίνα και η μικρή Αγγελική γυρίζουν στο σπίτι, ενώ ο Μάνος παλεύει να μειώσει τις αμφεταμίνες. Ο Ορέστης αποχαιρετάει τον Δημοσθένη, την Ειρήνη και την Ασπασία και φεύγει από τη Μάνη. Ο Αποστόλης ενημερώνει τον Κουράκο πως ο Πότης και η Αννα ξανάρχισαν τη σκοποβολή, γεγονός που τον κάνει έξαλλο. Η Χάιδω δίνει τα ρούχα του Φίλιππου στους απόρους και ξαναζεί το δράμα της…

Αγώνα δίνει ο Μάνος για να κόψει τις αμφεταμίνες και η Μαρίνα παρατηρεί ότι κάτι δεν πηγαίνει καλά μαζί του. Ο Άγγελος στριμώχνει την Κούλα όλο και περισσότερο και δεν κάνει πίσω στα «θέλω» του. Αργότερα, γνωρίζει την Αφροδίτη, γοητεύεται αμέσως και προσπαθεί με κάθε τρόπο να τη διεκδικήσει. Η Μαργαρίτα επιχειρεί να κάνει τον Μιλτιάδη να δει τη Θεοδώρα με άλλα μάτια, χωρίς όμως να ξέρει ποιος είναι ο διακαής πόθος του. Η Βασιλική πηγαίνει στην Αθήνα αυθημερόν για να γνωρίσει το καινούργιο της αδελφάκι και μαζί με την Αριάδνη περνούν λίγο χρόνο στο πλευρό της Ιουλίας και του Στάθη. Ο Παρασκευάς, κόντρα στις πεποιθήσεις του, αναλαμβάνει αρχηγικό ρόλο στον πορτοκαλεώνα και οι εργάτες ανταποκρίνονται θετικά σε αυτό. Η Αμαλία μαθαίνει από σπόντα ότι γέννησε η Ιουλία και το λέει στον Ισίδωρο, ο οποίος γίνεται έξαλλος που δεν τον ενημέρωσε κανείς νωρίτερα.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή