Στο πλευρό του Γιώργου Λάνθιμου η Καίτη Γαρμπή - Η ανάρτηση «κόλαφος» της τραγουδίστριας
Η ανάρτηση της Καίτης Γαρμπή μετά το «φρένο» του ΚΑΣ στον Γιώργο Λάνθιμο
Υπέρ του Γιώργου Λάνθιμου τάχθηκε η Καίτη Γαρμπή, μετά το «φρένο» που έβαλε το ΚΑΣ στο αίτημα του σκηνοθέτη για γύρισμα στην Ακρόπολη, στο πλαίσιο της νέας του ταινίας «Bugonia».
Το απόγευμα της Παρασκευής (4/4), η τραγουδίστρια προχώρησε σε μια αιχμηρή ανάρτηση στο Instagram, υπερασπιζόμενη τον πολυβραβευμένο και με διεθνή αναγνώριση Έλληνα σκηνοθέτη.
«Ο Γιώργος Λάνθιμος δεν είναι τυχαίος! Είναι ένας σκηνοθέτης που έχει φέρει ξανά την Ελλάδα στο διεθνές κινηματογραφικό προσκήνιο, με στυλ που μπορεί να μην είναι εύκολο, αλλά είναι βαθιά καλλιτεχνικό. Η Ακρόπολη είναι ένα παγκόσμιο σύμβολο και τι πιο δυνατό από το εμφανίζεται σε ένα φιλμ που θα δει όλος ο πλανήτης, μέσα από τα μάτια ενός Έλληνα δημιουργού που την τιμά με τον δικό του τρόπο;
Το επιχείρημα ότι οι σκηνές περιείχαν “πτώματα” και “καταστροφή” είναι υποκριτικό, ειδικά αν σκεφτεί κανείς ότι η ιστορία του ίδιου του χώρου είναι γεμάτη βία, αίμα, πολέμους και θυσίες. Το να λογοκρίνουμε το καλλιτεχνικό όραμα επειδή “δεν μας κάθεται καλά οπτικά”, φλερτάρει με την πολιτισμική μικροπρέπεια.
Από την άλλη, καταλαβαίνω την ανάγκη προστασίας και σεβασμού του μνημείου. Η δική μου η ταπεινή άποψη πάντως, είναι πως το προστατεύουμε από τα λάθος πράγματα. Καίτη Γαρμπή», έγραψε η τραγουδίστρια.

Διαβάστε επίσης