MEDIA

Συνεργασία Ρουσόπουλου – Αλαφούζου με πολιτικές προεκτάσεις

Συνεργασία Ρουσόπουλου – Αλαφούζου με πολιτικές προεκτάσεις

Η έντονη φημολογία περί επικείμενης συνεργασίας του κ. Θόδωρου Ρουσόπουλου με τον ΣΚΑΙ του κ. Γ. Αλαφούζου δημιουργεί νέα δεδομένα στο χώρο των ΜΜΕ αλλά και πολιτικές προεκτάσεις.

Ο κ. Ρουσόπουλος μετά την παραίτησή του από την κυβέρνηση Καραμανλή επέλεξε να μην εμπλακεί, εκ νέου, στην πολιτική αλλά και να απέχει από την επαγγελματική του δραστηριότητα. Καταξιωμένος και επιτυχημένος δημοσιογράφος, πριν αναλάβει τα καθήκοντα εκπροσώπου τύπου της ΝΔ δέχθηκε προτάσεις τα τρία τελευταία χρόνια για να εργαστεί σε ΜΜΕ, τις οποίες όμως απέρριπτε.

Φαίνεται όμως ότι έχει έρθει το πλήρωμα του χρόνου για την ενεργοποίηση του και αυτό προκύπτει μέσα από το ισχυρό ενδεχόμενο της συνεργασίας του με το Συγκρότημα Αλαφούζου.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Ρουσόπουλος θα αναλάβει κεντρικό ρόλο στο ΣΚΑΙ και δε θα δραστηριοποιηθεί, προς το παρόν, στη ναυαρχίδα του Συγκροτήματος την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ.

Η επιλογή αυτή σχετίζεται με τους ευρύτερους σχεδιασμούς και τη στρατηγική του κ. Αλαφούζου.

Όσοι είναι πιο προσεκτικοί έχουν διαπιστώσει ότι τους τελευταίους δύο μήνες έχει υποχωρήσει αισθητά η «μνημονιακή γραμμή» στο ΣΚΑΙ. Σκληροί υπερασπιστές του μνημονίου, όπως ο κ. Μ. Παπαδημητρίου έχουν αραιώσει τις εμφανίσει και τις παρεμβάσεις τους ενώ σε πολλές περιπτώσεις το Κανάλι του Ν. Φαλήρου έχει προσθέσει και έντονες αντιμνημονιακές πινελιές.

Αν σε όλα αυτά προσθέσει κανείς τη διακριτική στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ από τον κ. Αλαφούζο, προεκλογικά και τις πικρές σχέσεις που διατηρεί το συγκρότημα με την ηγεσία της ΝΔ αντιλαμβάνεται κανείς ότι η συνεργασία Ρουσόπουλου – ΣΚΑΙ απασχολεί ήδη πολλούς.

Ο Γ. Αλαφούζος έχει αποφασίσει να διατηρήσει τα «συστημικά» χαρακτηριστικά της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ που θα παραμείνει μία σοβαρή εφημερίδα του συντηρητικού χώρου στηρίζοντας τις μεταρρυθμίσεις και τις πολιτικές του μνημονίου.

Δεν πρόκειται όμως να συμβεί το ίδιο με το τηλεοπτικό και το ραδιοφωνικό ΣΚΑΙ, ιδίως τον τελευταίο. Υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις που προϊδεάζουν για σκληρή πολιτική αντιπαράθεση με τις επιλογές της κυβέρνησης.

Κάτω από αυτές τις συνθήκες το έργο και ο ρόλος του κ. Θ. Ρουσόπουλου αποκτούν μεγάλο βαθμό δυσκολίας. Για πολλούς θα ερμηνευθεί επιθετική κίνηση του κ. Ρουσόπουλου απέναντι στη σημερινή ηγεσία της ΝΔ.

Κάποιοι άλλοι θα επιχειρήσουν να εμπλέξουν και τον πρώην Πρωθυπουργό κ. Καραμανλή αν και έγκυρες πληροφορίες του newsbomb αναφέρουν ότι ο πρώην Πρωθυπουργός αγνοεί τα επαγγελματικά σχέδια του κ. Ρουσόπουλου ενώ και οι επαφές τους είναι πλέον τυπικές και έχουν μόνο κοινωνικό χαρακτήρα.

Είναι φανερό ότι η επανάκαμψη του κ. Ρουσόπουλου στα ΜΜΕ, κάτω από αυτές τις συνθήκες αποτελεί μία δύσκολη άσκηση ισορροπίας για πολλούς.