MEDIA

Η έλευση της τρόικας και η συνάντηση των αρχηγών στα πρωτοσέλιδα

Η έλευση της τρόικας και η συνάντηση των αρχηγών στα πρωτοσέλιδα

Τα θέματα που κυριαρχούν σήμερα στον πρωτοσέλιδο Τύπο είναι οι στόχοι της Αθήνας ενόψει έλευσης της τρόικας, όπως συμφωνήθηκαν στη χθεσινή συνάντηση των Σαμαρά, Βενιζέλου και Κουβέλη.

Πρωτοσέλιδος βασικός τίτλος:

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Οχι νέα μέτρα το 2012".

Η εφημερίδα γράφει ότι "δύο ηχηρά «όχι» προέκυψαν από τη χθεσινή τρίωρη συνάντηση των Αντώνη Σαμαρά, Ευάγγελου Βενιζέλου και Φώτη Κουβέλη στο Μέγαρο Μαξίμου. Οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί που στηρίζουν την κυβέρνηση αποφάσισαν ομόφωνα αφενός να μην ληφθούν νέα μέτρα για το 2012 - αλλά να εφαρμοστούν μόνο οι ήδη συμφωνηθείσες αποφάσεις και αφετέρου να μην γίνουν οριζόντιες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, προστατεύοντας κατ΄αρχήν τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες".

ΑΥΡΙΑΝΗ: "Καίει τους «καμμένους» και προστατεύει τους διαπλεκόμενους".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "αυτά που υποστηρίζει για τις μίζες από Drumilan, του Βλάσση Καμπούρογλου και τους Κυπρίους τα είχε αποκαλύψει η «Αυριανή» από το 2003. Μάλιστα... καταδικαστήκαμε σε ένα χρόνο φυλακή γιατί... συκοφαντήσαμε τους μιζαδόρους!!!".

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Μπαμ και... κάτω! Η κατάθεση-φωτιά για τις μίζες-μαμούθ στον Ακη".

Η εφημερίδα γράφει ότι "γνωστοί και άγνωστοι πρωταγωνιστές (μεταξύ των οποίων ένας πρώην υπουργός στην Κύπρο) στη διαδρομή του μαύρου χρήματος και εικονικές αγοροπωλησίες ακινήτων".

ΕΘΝΟΣ: "Αγώνας δρόμου για 3+11,5 δισ. από την κυβέρνηση".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "ζωτική σημασία για την οικονομία έχει η επιμήκυνση του χρόνου δημοσιονομικής προσαρμογής. Οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί αποφάσισαν από κοινού χθες να κινηθεί ταχύτατα η κυβέρνηση, ώστε να υλοποιηθούν οι ανειλημμένες δεσμεύσεις και να αρχίσει η διαπραγμάτευση με τους δανειστές υπό όρους επιτυχίας".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Εβραιομασώνοι, Ναός Σολομώντα και Νέα τάξη Πραγμάτων η φοβερή επέλαση του Σιωνισμού".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "αυτή την υπερδύναμη, δηλ. τις ΗΠΑ, θα πρέπει να τη δούμε σαν ένα καθαρά μασονικό κατασκεύασμα! Και σαν ένα ολόκληρο σχέδιο των Εχθρών της Ελλάδας ΜΑΣ και όλης της Ανθρωπότητας, για να επιβάλλουνε στον κόσμο ένα ελεεινό τυραννικό καθεστώς, υπό τον «Μεσσία» τους τον Αντίχριστο - «αναμενόμενο»... Δηλ. την Νέα Τάξη Πραγμάτων ή Νέα Εποχή, που θέλει να μας γενοκτονήσει και «εκκαθαρίσει»".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Σκληρό πόκερ για την επιμήκυνση".

Η εφημερίδα γράφει ότι "η κυβέρνηση καθόρισε το πλαίσιο μέτρων ύψους 11,5 δισ. ευρώ, αλλά η Τρόικα απαιτεί εξειδίκευση με κοστολογημένο κατάλογο περικοπών. Αντώνης Σαμαράς: «Δεν αντέχει η οικονομία πρόσθετα μέτρα, πρέπει να μαζέψουμε την ύφεση»".

ΕΣΤΙΑ: "Πλήρες αλλαλούμ με τα ακίνητα".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "τώρα λοιπόν, η Κυβέρνησις ανεκοίνωσε ότι το χαράτσι θα ισχύση και εφέτος και θα εισπραχθή μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ σε πέντε διμηνιαίες δόσεις, αντί των δύο που ίσχυσαν πέρυσι. Αλλά κανένας δεν φαίνεται να πτοείται από το γεγονός ότι εφέτος οι ιδιοκτήτες ακινήτων θα έχουν καταβάλει το ΕΤΑΚ του 2009, τον ΦΑΠ τουλάχιστον δύο ετών και τώρα το χαράτσι της ΔΕΗ. Για όσους φορολογουμένους δεν διαθέτουν αντίστοιχο εισόδημα, η συνολική αυτή επιβάρυνσις ισοδυναμεί με δήμευση της περιουσίας τους".

Η ΑΥΓΗ: "Μνημόνιο Νο 3"".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "η σταδιακή «απαγκίστρωση» και «αποδέσμευση» από το Μνημόνιο 2 θα γίνει με το... Μνημόνιο 3. Αυτό αποφασίστηκε χθες στη σύσκεψη κορυφής στο Μέγαρο Μαξίμου, την ώρα που το άχθος των μέτρων που ζητεί η τρόικα πέφτει βαρύ στα κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση, αλλά και σε ορισμένους υπουργούς".

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Εφάπαξ: Το μειώνουν έως 40% σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα".

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "αυτή τη στιγμή είναι σε εκκρεμότητα 52.000 αιτήσεις για το βοήθημα, ενώ 650 συνταξιούχοι έχουν αποβιώσει πριν βγει η σχετική απόφαση, καθώς απαιτείται αναμονή 7 χρόνων. Επίσης, η χορήγηση εφάπαξ θα γίνεται μόνο με τη συμπλήρωση 25 ετών ασφάλισης".

Η ΕΛΛΑΔΑ αύριο: "Χάσμα αρχηγών με Στουρνάρα".

Η εφημερίδα γράφει ότι "η απόσταση απόψεων μεταξύ των τριών αρχηγών και του Γιάννη Στουρνάρα μόνον άσχημα μαντάτα μπορεί να δείχνει. Το χάσμα ανάμεσά τους έρχεται να συμπληρώσει ένα ακόμα μεγαλύτερο χάσμα. Αυτό ανάμεσα στους δανειστές μας και την ελληνική κυβέρνηση".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Η γραμμή άμυνας της Αθήνας".

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "τους στόχους της Αθήνας ενόψει έλευσης της τρόικας προσδιόρισαν ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και οι κ. Ευάγγελος Βενιζέλος και Φώτης Κουβέλης κατα τη χθεσινή τους συνάντηση, στη διάρκεια της οποίας ετέθη παράλληλα επί τάπητος ο «γόρδιος δεσμός» της εξεύρεσης των 11,6 δισ. ευρώ για τη διετία 2013 - 2014".

Η ΝΙΚΗ της Δημοκρατίας: "Κινήσεις-ματ σώζουν τους δικαιούχους του ΟΕΚ".

Η εφημερίδα γράφει "οι τρεις συμβουλές που δίνουν οι ειδικοί για να μπει φρένο στις ασφυκτικές πιέσεις των πιστωτικών ιδρυμάτων. Βήμα-βήμα η διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσουν οι συγκεκριμένοι οφειλέτες για να πληρώνουν χαμηλότοκα δάνεια".

Ο ΛΟΓΟΣ: "Ποιοί δημ. υπάλληλοι θα χάσουν και πόσο από το εφάπαξ".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "νέα μείωση 15% - 22% του εφάπαξ που κατά μέσο όρο κυμαίνεται από 40.000-50.000 ευρώ είναι το επικρατέστερο σενάριο για το πολύπαθο ταμείο πρόνοιας του δημοσίου. Σήμερα 52.000 αιτήσεις βρίσκονται σε εκκρεμότητα και ο άτυχος που θα υποβάλει σήμερα αίτηση για χορήγηση του εφάπαξ, θα το εισπράξει σε 7 χρόνια! Ηδη 650 δικαιούχοι άφησαν το μάταιο κόσμο χωρίς να προλάβουν να απολαύσουν ούτε ένα ευρώ από το εφάπαξ".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Ταξικά αντιλαϊκά τα ισοδύναμα μέτρα".

Η εφημερίδα αναφέρει "Αλέκα Παπαρήγα: η λογική που έχουν περί «ισοδύναμων μέτρων» είναι μια λογική και πρακτική που θα οδηγήσει στην αφαίρεση και μέρους του μισθού και των συντάξεων, και των παροχών σε ένα πολύ μεγάλο μέρος των εργαζομένων, τους οποίους αυθαίρετα θα τους κατατάξουν σε μεσαία και ανώτερα εισοδήματα".

ΤΑ ΝΕΑ: "Η κρυφή αγωνία των τριών αρχηγών".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "να μην επιβληθούν νέα μέτρα το 2012 συμφώνησαν χθες ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και οι Βαγγέλης Βενιζέλος, Φώτης Κουβέλης ελπίζοντας ότι το κλίμα με την τρόικα θα είναι καλό για να μην υποχρεωθούν σε νέα μείωση συντάξεων τα επόμενα χρόνια".

Το ΠΟΝΤΙΚΙ: "Βούτες... σε άδειες τσέπες".

Η εφημερίδα γράφει ότι "η τρόικα διατάζει - η κυβέρνηση πετσοκόβει. Ν.Δ. - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ ξέχασαν τις προεκλογικές υποσχέσεις και μαζεύουν τα ρέστα του κόσμου. Διαλύουν Παιδεία - υγεία, ξεπουλουν δημόσια περιουσία, κουρεύουν περισσότερο μισθούς και συντάξεις".

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: "Οχι νέα μέτρα μέσα στο 2012".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΕΞΠΡΕΣ: "Ραντεβού με την τρόικα χωρίς το πακέτο μέτρων".

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "με ανοιχτό το «πακέτο» των μέτρων ύψους 11,5 δισ. ευρώ, για τη διετία 2013-2014, θα υποδεχθεί η κυβέρνηση τους επικεφαλής της τρόικας την επόμενη εβδομάδα. Στη χθεσινή συνάντηση του πρωθυπουργού Α. Σαμαρά με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλο και τον πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς Φ. Κουβέλη συμφωνήθηκε να υπάρξει πολιτική διαπραγμάτευση για την επιμήκυνση του χρόνου επίτευξης των δημοσιονομικών στόχων, παράλληλα με τις συζητήσεις με την τρόικα για τα μέτρα".

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Συμφωνία-μήνυμα. «Μάχη» για το πακέτο των 11,5 δισ.".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "ο πρωθυπουργός και οι δύο πολιτικοί αρχηγοί που στηρίζουν την κυβέρνηση θα επισκεφθούν ευρωπαϊκές πρωτεύουσες και τις Βρυξέλλες για να ασκήσουν τη μέγιστη δυνατή επιρροή, ώστε να δοθεί χρόνος για την προσαρμογή της χώρας στις απαιτήσεις του Μνημονίου. Παρεμβάσεις θα επιχειρηθούν και μέσω των συγγενών πολιτικών κομμάτων στις χώρες της Ευρωζώνης".

ΚΕΡΔΟΣ: "Συμφώνησαν μόνο για τα 5,1 δισ. Γρίφος η εξοικονόμηση του υπόλοιπου ποσού".

Η εφημερίδα γράφει ότι "όσο εύκολη υπήρξε η συμφωνία των πολιτικών αρχηγών σε «βασικές κατευθύνσεις» τόσο δύσκολη εξακολουθεί να εμφανίζεται η ακριβής ποσοτικοποίηση των μέτρων του πακέτου των 11,7 δισ. ευρώ, η οποία, ακόμη και μετά τη χθεσινή σύσκεψη, παραμένει εξαιρετικά ασαφής. Εστω κι αν οι κυβερνητικές προσδοκίες για αποδοχή των προτεινόμενων μέτρων από την τρόικα πιάσουν τόπο, το πακέτο είναι σχηματοποιημένο μόνον κατά το ήμισυ".

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Συμφώνησαν χωρίς να βρουν τα 11,5 δισ. που μας λείπουν".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "σε ένα πολιτικό πλαίσιο χειρισμών και σε βασικές κατευθυντήριες γραμμές, που αφορούν στη δημοσιονομική προσαρμογή της χώρας, φαίνεται ότι κατέληξαν ο πρωθυπουργός, Αντ. Σαμαράς, και οι κ.κ. Ευ. Βενιζέλος και Φ. Κουβέλης, στην τρίωρη σύσκεψη που είχαν χθες, παρόντος και του υπουργού Οικονομικών, Γ. Στουρνάρα".