MEDIA

Ρούπερτ Μέρντοκ: Παραίτηση – μυστήριο του μεγιστάνα των Media

Ρούπερτ Μέρντοκ: Παραίτηση – μυστήριο του μεγιστάνα των Media

Ο μεγιστάνας του Τύπου Ρούπερτ Μέρντοκ παραιτήθηκε από τη θέση του διευθυντή των εταιριών που ελέγχουν τις εφημερίδες Sun, The Times και The Sunday Times.

Σύμφωνα με την εφημερίδα The Telegraph, ο Μέρντοκ παραιτήθηκε την περασμένη εβδομάδα από τα διοικητικά συμβούλια της News International Group, της Times Newspaper Holdings και της News Corp. Investments.

Σύμφωνα e-mail που κυκλοφόρησε στην News Corp., η εξέλιξη εντάσσεται σε «εταιρικές ανακατατάξεις» που συνδέονται με την ανακοίνωση τον Ιούνιο πως η εταιρία θα κατατμηθεί σε δύο χωριστές επιχειρήσεις: μια (μικρότερη) εταιρία εκδόσεων και μια (μεγαλύτερη) εταιρία ψυχαγωγίας και τηλεοπτικών παραγωγών. Η οικογένεια Μέρντοκ προβλέπεται, βάσει του σχεδίου αναδιοργάνωσης της επιχείρησης, να διατηρήσει τον έλεγχο και των δύο.

Η είδηση ωστόσο είναι πιθανό να αναζωπυρώσει τα σενάρια ότι η News Corp ετοιμάζεται να πουλήσει τις εφημερίδες της, μετά το σκάνδαλο των υποκλοπών και το κλείσιμο της News of the World.

Οι αποκαλύψεις για την διαρκή παραβατικότητα στα ΜΜΕ που ελέγχει ώθησε μια επιτροπή της βουλής των κοινοτήτων να χαρακτηρίσει τον Μέρντοκ ακατάλληλο για να διευθύνει οποιαδήποτε σημαντική επιχείρηση.