MEDIA

Independent: «Ο Έλληνας ασθενής επιστρέφει για βοήθεια»

Independent: «Ο Έλληνας ασθενής επιστρέφει για βοήθεια»

Σαν ζητιάνο που βγήκε στη «γύρα» στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, με προτεταμένο το χέρι, παρουσιάζει την Ελλάδα η βρετανική εφημερίδα «Independent».

Το προκλητικό άρθρο της εφημερίδας αναφέρεται με τον τρόπο αυτό στις συναντήσεις που θα πραγματοποιήσει ο πρωθυπουργός, κ. Αντώνης Σαμαράς σε Βερολίνο και Παρίσι με την Άνγκελα Μέρκελ και τον Φρανσουά Ολάντ αντίστοιχα, όπως και στη σημερινή με τον επικεφαλής του Eurogroup, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ στην Αθήνα.

«Ο επικεφαλής της κυβέρνησης συνασπισμού της χώρας, Αντώνης Σαμαράς, θέλει να δοθεί περισσότερος χρόνος στην Αθήνα, για να υλοποιηθούν οι όροι του προγράμματος διάσωσης που έχουν συμφωνηθεί με το ΔΝΤ και την ΕΕ (...) Υπάρχουν συζητήσεις ότι η Ελλάδα θα ζητήσει επιπλέον βοήθεια 20 δισεκατομμυρίων ευρώ, για να ανακάμψει η χώρα».

Στη συνέχεια, η βρετανική εφημερίδα αναφέρει τα ποσά δανεισμού της Ελλάδας και αναρωτιέται «γιατί μετά από όλη αυτή τη βοήθεια, η Ελλάδα έχει ακόμη ανάγκη να περιφέρει το τενεκεδάκι της στην Ευρώπη;». Την ύφεση της ελληνικής οικονομίας αναδεικνύει ως τον κυριότερο λόγο.

Για το αν τελικά η Ελλάδα θα κερδίσει περισσότερο χρόνο, ώστε να ανταποκριθεί στις δεσμεύσεις της, ο «Independent» απαντά ότι αυτό θα εξαρτηθεί από την πολιτική της Γερμανίας.