MEDIA

Τα σημερινά πρωτοσέλιδα με ένα κλικ!

Τα σημερινά πρωτοσέλιδα με ένα κλικ!

Τα θέματα που κυριαρχούν στα σημερινά πρωτοσέλιδα είναι η στήριξη των ελληνικών προσπαθειών από τις χώρες της ευρωζώνης στη Σύνοδο Κορυφής και το αίτημα του Σαμαρά για εκταμίευση της δόσης των 31,5 δισ. ευρώ στο σύνολό της, οι χθεσινές απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων.

Πρωτοσέλιδος βασικός τίτλος:

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Αμεση καταβολή ολόκληρης της δόσης".

Η εφημερίδα γράφει ότι "την άμεση καταβολή ολόκληρης της δόσης των 31,5 δισ. ευρώ ζήτησε χθες ο Αντώνης Σαμαράς από τους Ευρωπαίους ηγέτες. Παρ΄όλο που το θέμα της Ελλάδας δεν βρισκόταν στην ατζέντα της χθεσινής Συνόδου Κορυφής της Ε.Ε., ο πρωθυπουργός, με ηχηρή παρέμβασή του, κατάφερε να θέσει στο τραπέζι των συζητήσεων το ελληνικό πρόβλημα, κερδίζοντας μάλιστα τα θετικά σχόλια των ομολόγων του".

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: «Ολη η δόση στους δανειστές».

Η εφημερίδα γράφει ότι "αυτό τουλάχιστον προκύπτει από την -περίφημη πια- καταβολή της επόμενης δόσης των 31,5 δισ. ευρώ, η οποία, σύμφωνα με πληροφορίες των γερμανικών μέσων ενημέρωσης, δεν θα μας δοθεί στο χέρι, αλλά θα κατατεθεί σε έναν ειδικό, δεσμευμένο λογαριασμό!".

ΕΘΝΟΣ: "Λευκός καπνός για συμφωνία των Βρυξελλών".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "ανοίγει ο δρόμος για συμφωνία για τη δόση και την επιμήκυνση. Οι ηγέτες της Ευρωζώνης έθεσαν χθες στο τραπέζι θετική δήλωση για την Ελλάδα. Ο πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς αναφέρθηκε στην πρόοδο που έχει γίνει και ζήτησε την εκταμίευση της δόσης των 31,5 δισεκατομμυρίων ευρώ στο σύνολό της".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Δεν έχει φράγκο το ΔΝΤ!".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "ο Τόμσεν ζητάει «τη μάνα του και τον πατέρα του», γιατί ψάχνει τρόπο να αποδράσει το ΔΝΤ από την Τρόικα. Κρύβουν την αλήθεια από το λαό".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Αποζημειώσεις με πλαφόν για τους «παλαιούς» εργαζομένους".

Η εφημερίδα γράφει ότι "μειώνονται τα ποσά απόλυσης για όσους έχουν προϋπηρεσία άνω των 16 ετών. Διασώζονται οι τριετίες στον κατώτατο μισθό, αλλά καταργείται το επίδομα γάμου".

ΕΣΤΙΑ: "Οι συνεχείς απεργίες εντείνουν την ύφεση".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "το μείζον πρόβλημα της Ελλάδος σήμερα είναι η παρατεταμένη οικονομική ύφεσις, η οποία εντείνει και ανατροφοδοτεί την ανεργία. Από της ενάρξεως της κρίσεως, το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν έχει ήδη μειωθή κατά 15%".

Η ΑΥΓΗ: "Αρπάζουν από τα ΑΕΙ και την περιουσία τους".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "μετά το «κούρεμα» των ομολόγων τους, τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα κινδυνεύουν να χάσουν και την ακίνητη περιουσία τους. Με νομοθετική ρύθμιση σε νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης η περιουσία τους μεταβιβάζεται προς εκποίηση στο Ταμείο Αξιοποίησης της Δημόσιας Περιουσίας".

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Σύνταξη με ευνοϊκές ρυθμίσεις για γονείς με ανήλικα και τρίτεκνους".

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "μέχρι το τέλος του έτους μπορούν να συνταξιοδοτηθούν γυναίκες ή άνδρες δημόσιοι υπάλληλοι με ανήλικα παιδιά, καθώς στις 31.12.2012 λήγουν οι ευνοϊκές ρυθμίσεις για τη συνταξιοδότησή τους".

Η ΕΛΛΑΔΑ αύριο: "Η φτώχεια απειλή για κοινωνική έκρηξη".

Η εφημερίδα γράφει ότι "η προσωπική κατάσταση των Ελλήνων έχει χειροτερεύσει, η ανασφάλεια έχει μεγαλώσει. Το αίσθημα έκθεσης στη φτώχεια έχει αυξηθεί σε σχέση με τον Σεπτέμβριο επτά μονάδες".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Τα τρία δύσκολα στάδια μέχρι τη δόση".

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "τρία κρίσιμα «ορόσημα» για την εκταμίευση της δόσης των 31,5 δισ. ευρώ και ενδεχομένως για μια θετική απόφαση για την επιμήκυνση έχει μπροστά της η Αθήνα, ενώ ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς προσβλέπει στην εν εξελίξει σύνοδο κορυφής της Ευρωπαϊκής Ενωσης στις Βρυξέλλες σε μια δήλωση - προπομπό για την ικανοποίηση των ελληνικών αιτημάτων".

Η ΝΙΚΗ της Δημοκρατίας: "Πώς θα γλιτώσετε λεφτά με τις γονικές παροχές".

Η εφημερίδα γράφει ότι "στενεύουν τα χρονικά περιθώρια για όσους επιθυμούν να μεταβιβάσουν κάποιο ακίνητο, καθώς από την 1η Ιανουαρίου 2013 αλλάζουν οι κλίμακες υπολογισμού της φορολογίας των κληρονομιών, με αποτέλεσμα οποιαδήποτε δωρεά ή γονική παροχή από τη νέα χρονιά να γίνεται απαγορευτική για την τσέπη του μέσου φορολογούμενου".

Ο ΛΟΓΟΣ: "Τι μας χωρίζει με την τρόικα... ".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "πλήρη συμφωνία με την τρόικα θα επιδιώξει να πετύχει η Κυβέρνηση τις επόμενες ημέρες ώστε σε έκτακτο Eurogroup στα τέλη Οκτωβρίου να ληφθεί η απόφαση για την εκταμίευση της δόσης των 31,5 δισ. ευρώ".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Μεγαλειώδεις οι απεργιακές διαδηλώσεις του ΠΑΜΕ".

Η εφημερίδα αναφέρει ότι "χιλιάδες και χιλιάδες διαδήλωσαν χτες σε ολόκληρη τη χώρα με το ΠΑΜΕ, συγκροτώντας κάποιες από τις μαζικότερες κινητοποιήσεις των τελευταίων ετών και αναδεικνύοντας πόσο επιτακτικό είναι να δυναμώσει αποφασιστικά η αντιπαράθεση με τα συμφέροντα και την προπαγάνδα της πλουτοκρατίας, καταρχήν στους τόπους δουλειάς".

ΤΑ ΝΕΑ: "Μια σχέση αξίας 31,5 δισ. ευρώ ...και μία διαπραγμάτευση που την απειλεί".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "στο προγραμματισμένο για σήμερα το πρωί τετ α τετ Σαμαρά - Μέρκελ, οι οποίοι έχουν αναπτύξει σχέση εμπιστοσύνης όπως φάνηκε στη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκου Κόμματος στο Βουκουρέστι, επρόκειτο να κριθεί σε μεγάλο βαθμό η δόση των 31,5 δισ. ευρώ. Μιλώντας στη Σύνοδο Κορυφής ο Πρωθυπουργός τόνισε την ανάγκη άμεσης εκταμίευσης ολόκληρου του ποσού. Οι χώρες της ευρωζώνης εξέδωσαν ανακοίνωση στήριξης των ελληνικών προσπαθειών. Σκληρή διαπραγμάτευση με την τρόικα διεξάγεται για τα αγκάθια του πακέτου των μέτρων: τα εργασιακά του ιδιωτικού τομέα και τις απολύσεις στο Δημόσιο".

ΑΛΛΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: "Οκτώ λουκέτα κάθε μέρα σε βιοτεχνίες".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "«βροχή» πέφτουν καθημερινά τα λουκέτα στις βιοτεχνίες της Θεσσαλονίκης, ενώ το κύμα φυγής προς τις γειτονικές χώρες όχι μόνο δεν έχει ανακοπεί, αλλά διογκώνεται όσο αυξάνονται οι επιβαρύνσεις στο μη μισθολογικό κόστος".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΕΞΠΡΕΣ: "Αντίστροφη... μέτρηση για καταβολή της δόσης".

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "θετικό κλίμα για την Ελλάδα συνάντησε ο πρωθυπουργός Α. Σαμαράς κατά τη διάρκεια της χθεσινής πρώτης ημέρες της συνόδου κορυφής της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Ο πρωθυπουργός ζήτησε την εκταμίευση της επόμενης δόσης του δανείου υποστηρίζοντας ότι η διαπραγμάτευση με την τρόικα ολοκληρώνεται".

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Στήριξη - ανάσα".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα για την Ελλάδα η Σύνοδος Κορυφής στις Βρυξέλλες. Μέχρι αργά χθες το βράδυ ήταν σε εξέλιξη συνάντηση των ηγετών των «17» χωρών της Ευρωζώνης, ώστε να δοθεί το «πράσινο φως» για την εκταμίευση της δόσης των 31,5 δισ. Σε κάθε περίπτωση οι Ευρωπαίοι εταίροι θεωρούν αναγκαία προϋπόθεση την ψήφιση του πακέτου των 13,5 δισ. από το ελληνικό Κοινοβούλιο".

ΚΕΡΔΟΣ: "Εκκληση Σαμαρά για τη δόση. Είναι αναγκαία! Αμεσα και ολόκληρη!".

Η εφημερίδα γράφει ότι "η δόση να καταβληθεί ολόκληρη και το ταχύτερο δυνατό ζήτησε ο Αντώνης Σαμαράς από τη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες, τονίζοντας ότι η συμφωνία με την τρόικα είναι ζήτημα λίγων ημερών. Ο Πρωθυπουργός, στον οποίο δόθηκε η ευκαιρία χθες το βράδυ να τονίσει προς τους ομολόγους του ότι με τα προωθούμενα μέτρα η Ελλάδα καλύπτει το 70% του δρόμου για την ανταγωνιστικότητα, σημείωσε ότι «ο ελληνικός προϋπολογισμός επανέρχεται σε τροχιά»".

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Αίτημα στους Ευρωπαίους για άμεση έμπρακτη στήριξη".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να ολοκληρώσει σύντομα τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα επισήμανε ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, στους εταίρους, στην ενημέρωση που έκανε στη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες για την κατάσταση στην Ελλάδα, οι εργασίες της οποίας συνεχίζονταν χθες αρκετά μετά τα μεσάνυχτα, λόγω της κρισιμότητας των θεμάτων που συζητούνται".