MEDIA

NY Times: Επίθεση της εφημερίδας στη Χρυσή Αυγή

NY Times: Επίθεση της εφημερίδας στη Χρυσή Αυγή

Σε εκτενές τους άρθρο για την Χρυσή Αυγή οι New York Times αναφέρονται στην άνοδο της ακροδεξιάς και του ρατσισμού στην Ελλάδα

Το άρθρο με τον τίτλο «Οι νέοι φασίστες της Ευρώπης» αναφέρετε στην αρχή στο περιστατικό της ανατριχιαστικής επίθεσης στον 27χρονο Αφγανό πολιτικό μετανάστη, Αλί Ραχίμι, ό οποίος δέχθηκε πέντε μαχαιριές από περίπου 12 άνδρες στο κέντρο της Αθήνας.

Ο Ραχίμι επέζησε της επίθεσης και συνεχίζει να κατοικεί στην πόλη, ωστόσο, όπως αναφέρει το άρθρο, ο φίλος του Ρέζα Μοχάμαντ που δέχθηκε επίθεση σκέφτεται να επιστρέψει στην κατεστραμμένη από τον πόλεμο χώρα του Αφγανιστάν.

«Ένα εκατομμύριο μετανάστες υπάρχουν στην Ελλάδα, ως πρώτη χώρα εισόδου για την Ευρώπη, για Ασιάτες και Αφρικανούς μετανάστες» υπογραμμίζει ο αθρογράφος, σημειώνοντας ότι αυτό οφείλεται «στην αποτυχία των ελληνικών κυβερνήσεων να δημιουργήσουν μια μεταναστευτική πολιτική και μια πολιτική ασύλου, που να λειτουργεί και στη νομοθεσία της Ευρώπης, που επιστρέφει τους μετανάστες στη χώρα εισόδου, η οποία συχνά είναι η Ελλάδα».

Το κείμενο αναφέρει ότι: «Το κόμμα ιδρύθηκε το 1985 με διαταγή του φυλακισμένου επικεφαλής της χούντας. Το κόμμα έγινε αντιληπτό διεθνώς μετά την υποτιθέμενη συμμετοχή κάποιων μελών του στη σφαγή Βόσνιων Μουσουλμάνων το 1995 στη Σρεμπρένιτσα. Στις εκδόσεις του κόμματος, εξυμνείται το Γ' Ράιχ και βλέπουμε φωτογραφίες του Χίτλερ και άλλων ναζί» σημειώνει ακόμα το ρεπορτάζ των NY Times το οποίο αποδίδει την άνοδο της δημοτικότητάς της στην ξενοφοβία και την ανασφάλεια που νιώθουν οι Ελληνες πολίτες.