Ο Τύπος σήμερα…

Οι αλλαγές στο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων, οι αμοιβές στον ιδιωτικό τομέα...

Οι αλλαγές στο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων, οι αμοιβές στον ιδιωτικό τομέα, οι αποφάσεις του χθεσινού εκτάκτου ευρωπαϊκού Συμβουλίου Κορυφής και οι κινητοποιήσεις στον χώρο της υγείας, είναι μερικά από τα θέματα που κυριαρχούν στον Σαββατιάτικο Τύπο

Πρωτοσέλιδος βασικός τίτλος:

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: «Όλες οι αλλαγές στο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων».

Η εφημερίδα γράφει ότι "νέο σοκ περιμένει εντός του 2011 τους δημοσίους υπαλλήλους αφού η κυβέρνηση, κατ' απαίτηση του ΔΝΤ, εξετάζει με περισσή σοβαρότητα ακόμη και την κατάργηση των δώρων Χριστουγέννων και του επιδόματος αδείας".

ΑΥΡΙΑΝΗ: «Σύνταξη για όλους στα 67»
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "μισθολογικό, ασφαλιστικό και εργασιακό "Νταχάου" επιφυλάσσει για τους Ελληνες η συμφωνία που συνυπέγραψε ο πρωθυπουργός στο χθεσινό έκτακτο Ευρω-συμβούλιο".

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: «Νέα βόμβα για την ψήφο των μεταναστών»
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "η απόφαση-σταθμός του ΣτΕ, η οποία ακυρώνει τον νόμο για την ψήφο των αλλοδαπών, στηρίζεται, μεταξύ άλλων, και στο άρθρο 1 του Συντάγματος που δεν επιτρέπεται η αναθεώρησή του...".

ΕΘΝΟΣ: «Κερδισμένοι και χαμένοι από το νέο μισθολόγιο»
Η εφημερίδα γράφει ότι "το νέο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων φέρνει σημαντικές αλλαγές στις αμοιβές τους. Χαμένοι είναι περίπου 30.000 υψηλόμισθοι. Αντίθετα, κερδίζουν χαμηλόμισθοι της ίδιας βαθμίδας, που θα δουν τις αποδοχές τους να αυξάνονται μέχρι και 15%".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: «Δεν είμαστε χοιρίδια για... "μαρκάρισμα"
Η εφημερίδα γράφει ότι "η αυριανή συγκέντρωση των Ελλήνων, στο Σύνταγμα, αποκτά όχι μόνον ιδιαίτερη σημασία, αλλά και συνέχιση της πνευματικής και ψυχικής οντότητάς τους. Αυτονοήτως δε η συγκέντρωση αυτή συνδέεται άρρηκτα και με την θρησκευτική υπόστασή μας".
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: «Ετήσιο γερμανικό "χαράτσι" 7.000 ευρώ για κάθε Έλληνα»
Η εφημερίδα σημειώνει ότι " " η λύση που προωθείται είναι η μείωση του κατά κεφαλήν εισοδήματος των Ελλήνων κατά ένα τρίτο", υποστηρίζει ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ. Προβλέπει ότι τα εισοδήματα θα συρρικνωθούν από τις 24.000 ευρώ στις 17.000 ευρώ και θα εξαπολύει σφοδρή επίθεση σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: «Τι πληρώνω- τι πληρώνω- Ο χάρτης του εργολαβικού παραδείσου, που έχτισταν οι κυβερνήσεις»

Η εφημερίδα γράφει ότι "δρόμοι στρωμένοι με ευρώ, έργα χτισμένα με χρυσάφι. Πάρτι υπερβάσεων και αποικιοκρατικών παραχωρήσεων. Ο Ελληνας πολίτης πληρώνει τους μεγάλους οδικούς άξονες μέχρι και 12 φορές ακριβότερα από την Ισπανία, χώρα που έχει το ίδιο γεωγραφικό ανάγλυφο με την Ελλάδα!".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: «Κούρεμα" 15% στους μισθούς- Ιδιωτικός τομέας»

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "οι συμβάσεις και κατ' επέκταση οι αμοιβές του ιδιωτικού τομέα θα αποτελέσουν το "κύριο πιάτο" της προγραμματισμένης για τη Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2011- και ιδιαίτερα κρίσιμης- συνάντησης ανάμεσα στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και του επικεφαλής του κλιμακίου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (Ε.Ε.), του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ)".

ΕΣΤΙΑ: «Πού οδηγούν οι προτάσεις Μέρκελ»

Η εφημερίδα γράφει ότι "στην Ελλάδα υπάρχει μία παρεξήγησις. Θεωρείται ότι οι θέσεις της κ. Μέρκελ αποβαίνουν εις βάρος των συμφερόντων της ελληνικής οικονομίας και των Ελλήνων πολιτών. Ενώ πρόκειται περί του αντιθέτου".

Η ΑΥΓΗ: «Σύμφωνο -βόμβα στα θεμέλια της ΕΕ»

Η εφημερίδα γράφει ότι "μια βραδυφλεγή πολιτική βόμβα στα θεσμικά θεμέλια της Ενωσης έβαλε στο χθεσινό έκτακτο, ευρωπαϊκό συμβούλιο κορυφής η Γερμανία με την πρότασή της, που προσυπογράφει και η Γαλλία, για την υιοθέτηση ενός "συμφώνου ανταγωνιστικότητας".

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: «Ποινικοποιούν το κίνημα των διοδίων»
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "στην ποινικοποίηση της μη πληρωμής εισιτηρίου στις αστικές συγκοινωνίες και στα διόδια προχωρεί με διαδικασίες-εξπρές η κυβέρνηση. Το αρμόδιο υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων προχωρεί στην άμεση θεσμοθέτηση της ποινικοποίησης θορυβημένο από τη διόγκωση του κινήματος, με χιλιάδες πολίτες να αρνούνται την πληρωμή τόσο στα διόδια των εθνικών οδών όσο και στις αστικές συγκοινωνίες".

 

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: «Νέο πακέτο στήριξης στην Ελλάδα- Οι αυστηροί όροι που θέτει η ΕΕ»

Η εφημερίδα γράφει ότι "πρόσθετο πακέτο στήριξης της ελληνικής οικονομίας ώστε να αποφύγει τη χρεοκοπία, αλλά με αυστηρούς όρους και διαρκή παρακολούθηση σε πολιτικό πλέον επίπεδο, σημαδοτούν οι αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου που συνήλθε χθες στις Βρυξέλλες".

Η ΝΙΚΗ της Δημοκρατίας: «Ξεχάστε τη μείωση μισθών στον ιδιωτικό τομέα- Μήνυμα της ΓΣΕΕ με τριπλό αποδέκτη, τρόικα, κυβέρνηση και εργοδότες»

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Γιάννης Παναγόπουλος, ζήτησε να "εγκαταλείψουν κάθε σκέψη για περικοπές" και να τηρήσει το κράτος το θεσμικό πλαίσιο που ψηφίστηκε ομόφωνα για τις συλλογικές διαπραγματεύσεις".

Ο ΛΟΓΟΣ: "Κορυφώνεται η κόντρα Λοβέρδου-γιατρών ΙΚΑ"
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "σε 24ωρη απεργία προχωρά από χθες το υγειονομικό προσωπικό του ΙΚΑ. Εως τις 10 Φεβρουαρίου απεργούν οι νοσοκομειακοί γιατροί Αθήνας-Πειραιά. Τριήμερη πανελλαδική απεργία, από την ερχόμενη Τρίτη έως την Πέμπτη, προκήρυξε η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Φτήνεμα των εργατών και μπίζνες στην Ενέργεια"
Η εφημερίδα γράφει ότι "την πλήρη απελευθέρωση του τομέα της Ενέργειας προς όφελος των ευρωπαϊκών μονοπωλίων, μέχρι το 2014, με την ταυτόχρονη δημιουργία νέων δικτύων και αγωγών για τη μεταφορά φυσικού αερίου και πετρελαίου αποφάσισαν στη Σύνοδο Κορυφής".

ΤΑ ΝΕΑ: "Μέρκελ- Ετσι θα σας σώσω"

Η εφημερίδα γράφει ότι "εντολή για ευρωλιτότητα έδωσε χθες στη Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών η Ανγκελα Μέρκελ, παραπέμποντας στον Μάρτιο τα μέτρα στήριξης των υπερχρεωμένων χωρών της ευρωζώνης".

 

ΣΤΟ ΚΑΡΦΙ: " "Ηφαίστειο" το μεταναστευτικό"

Η εφημερίδα γράφει ότι "1,5 εκατ. αλλοδαποί στην Ελλάδα- Πρώτη στην Ευρώπη αναλογικά σε μουσουλμανικό στοιχείο η χώρα μας. Ξεκινούν έφοδοι σε σπίτια του κέντρου".

PRESS TIME: "Θωρακισμένες λιμουζίνες- Γκρίνιες για τη χλιδή, αλλά οι υπουργοί φοβούνται ότι είναι στόχος"
Η εφημερίδα γράφει ότι "για Παπακωνσταντίνου και Παπουτσή: αυτοκίνητα αξίας 480.000 ευρώ το ένα. Οι 7άρες... αντιαρματικές BMW με εσωτερικές επενδύσεις, αλεξίσφαιρα τζάμια και τα run-flat λάστιχα".

ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Αυθαίρετα- Πρόστιμα μέσω δορυφόρου"

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: "Νέα απειλή από το Βερολίνο- Εμμένει στους σκληρούς όρους η Μέρκελ"

 ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΕΞΠΡΕΣ: "Σύμφωνο για σύγκλιση με σοβαρές διαφωνίες"

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Μεγάλο βήμα στην ΕΕ- Βαθιά ανάσα για την Ελλάδα"

ΚΕΡΔΟΣ: "Αλληλεγγύη με αντάλλαγμα τη νομοθετημένη λιτότητα"

Η ΑΞΙΑ: "Στο τραπέζι η επαναγορά του ελληνικού χρέους"

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Πρώτο ευρωπαϊκό βήμα για κοινή οικονομική πολιτική"

Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΠΕΝΔΥΤΗ: "Η επ-ανάσταση των ομολόγων- Συνολική λύση τον Μάρτιο- Τι θα αλλάξει για οικονομία, τράπεζες, ΧΑ, Ταμεία"