MEDIA

«Αντιδημοκρατική» η παρέμβαση Στουρνάρα για το χαράτσι της ΔΕΗ

«Αντιδημοκρατική» η παρέμβαση Στουρνάρα για το χαράτσι της ΔΕΗ

Τη συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών έχει απέναντί του ο υπουργός Οικονομικών, κ. Γιάννης Στουρνάρας, όσον αφορά στην πρωτάκουστη απόφασή του να προτρέψει τη ΔΕΗ να αγνοήσει δικαστική απόφαση και να συνεχίσει να εισπράττει το χαράτσι των ακινήτων.

Περίπου δέκα χιλιάδες άνθρωποι πήραν μέρος στο τελευταίο δημοψήφισμα του newsbomb.gr και απάντησαν στο ερώτημα: «O υπουργός Οικονομικών παρά τη δικαστική απόφαση έδωσε εντολή στη ΔΕΗ να εισπράττει το 'χαράτσι'. Πώς κρίνετε αυτή την απόφαση;».

Το συμπέρασμα που προκύπτει δεν χωράει αμφισβήτηση: οι πολίτες κατακρίνουν την κίνηση του κ. Στουρνάρα, καθώς θεωρούν ότι ο υπουργός παρενέβη με αντιδημοκρατικό τρόπο στο έργο της Δικαιοσύνης.

Συγκεκριμένα, το 91,49% των συμμετεχόντων απάντησε ότι «πρόκειται για αντιδημοκρατική παρέμβαση στο έργο της Δικαιοσύνης».

Θετικά την κίνηση Στουρνάρα κρίνει μόλις μια περιορισμένη μειοψηφία, της τάξεως του 7,82%, που πιστεύει πως η απόφαση είναι «λογική, καθώς τυχόν υστέρηση στα έσοδα θα έχει ως συνέπεια τη λήψη νέων μέτρων».

Τέλος, δεν παίρνουν θέση για το θέμα ελάχιστοι πολίτες σε ποσοστό 0,69%.

Διαβάστε επίσης:

Μετωπική σύγκρουση της δικαιοσύνης με την κυβέρνηση