MEDIA

Αυτή είναι η ζωή στη νέα Ελλάδα

Αυτή είναι η ζωή στη νέα Ελλάδα

Το πλήθος έξω από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης που περίμενε σε ατελείωτες ουρές για μία τσάντα δωρεάν λαχανικά, ένας 30χρονος απόφοιτος του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου που εργάζεται ως μάγειρας, διαδηλωτές που συγκρούονται με την αστυνομία, είναι κάποιες από τις σκηνές που έχουν σημαδέψει την Ελλάδα τα τελευταία δύο χρόνια, της σκληρής λιτότητας.


Απεργίες ναυτεργατών, υπαλλήλων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, βίαιες συγκρούσεις εργαζομένων της κεντρικής αγοράς Αθηνών με την αστυνομία, επεισόδια από νεαρούς στην πλατεία Συντάγματος έχει απαθανατίσει ο φωτογραφικός φακός του πρακτορείου Ρόιτερς.

Κλειστά μαγαζιά, λουκέτα σε εργοστάσια και πινακίδες «ενοικιάζεται» σε άδειους χώρους, ακόμα και στους πιο κεντρικούς δρόμους της Αθήνας.

Οι μετανάστες, παράνομοι και νόμιμοι, παράπλευρες απώλειες και αυτοί της οικονομικής κρίσης, γυρνούν με καρότσια αναζητώντας παλιοσίδερα, κρατούνται σε κέντρα-στρατόπεδα μεταναστών και αρκετές φορές πέφτουν θύματα ρατσιστικής βίας.

Σκηνές από την επίσκεψη της Άνγκελα Μέρκελ στην Αθήνα, όταν άνθρωποι έσπρωχναν τον φράχτη της αστυνομίας μπροστά στο κοινοβούλιο ή ο γυμνός διαδηλωτής έτρεχε στο Σύνταγμα.

Με τους υπαλλήλους της βουλής που αντικαθιστούν τη σκισμένη ελληνική σημαία στη στέγη του κοινοβουλίου με μία καινούρια, ολοκληρώνεται το φωτογραφικό αφιέρωμα του Ρόιτερς.