MEDIA

GAZZETTA.GR: Η δημοσιογραφία δεν τρομοκρατείται!

GAZZETTA.GR: Η δημοσιογραφία δεν τρομοκρατείται!

Ερωτήματα προς έρευνα για τα αυξανόμενα κρούσματα βίας κατά συνεργατών της ιστοσελίδας www.gazzetta.gr.

Η άναδρη και απολύτως καταδικαστέα επίθεση που δέχτηκε από κουκουλοφόρους, το βράδυ της Κυριακής (25/02) ο Δημήτρης Τομαράς, ρεπόρτερ του gazzetta.gr σε θέματα Ολυμπιακού, ήρθε να προστεθεί σε μια σειρά «χτυπημάτων» κατά δημοσιογράφων και να αυξήσει τον αριθμό εκείνων που συμπεριλαμβάνονται στο μακρύ κατάλογο τέτοιου είδους... «τρομοκρατικών» ενεργειών.

Ωστόσο, η απερίφραστη καταδίκη αυτών των περιστατικών από το σύνολο του δημοσιογραφικού κόσμου και τις ενώσεις των δημοσιογράφων (ΕΣΗΕΑ, ΠΣΑΤ) φαίνεται ότι δεν αρκεί, προκειμένου να πέσει άπλετο φως και να... φωτιστούν λεπτομέρειες άγνωστες, να ερευνηθούν και να εξιχνιαστούν ένα προς ένα τα περιστατικά βίας που μέχρι σήμερα έχουν καταγραφεί.

Το γεγονός ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα τέσσερις συνεργάτες της ιστοσελίδας www.gazzetta.gr πέφτουν θύματα ξυλοδαρμών από αγνώστους που μέχρι και σήμερα εξακολουθούν να παραμένουν... άγνωστοι, αποτελεί ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό που θα πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη από τις αρμόδιες αρχές, που με τη σειρά τους οφείλουν να ερευνήσουν εις βάθος όλες τις υποθέσεις.

Το επιχείρημα της ενοχλητικής και αποκαλυπτικής δημοσιογραφίας αποτελεί το υπ' αριθμόν ένα δεδομένο που επικαλείται η διεύθυνση της συγκεκριμένης ιστοσελίδας. Αποτελεί, ωστόσο, αντικείμενο έρευνας και πρέπει αυτή η διαδικασία να προχωρήσει μέχρι τέλους από την ελληνική αστυνομία, αλλά και τις δημοσιογραφικές ενώσεις, η πιθανότητα αυτού του είδους τα «στοχευμένα» χτυπήματα κατά των συνεργατών - δημοσιογράφων της ιστοσελίδας gazzetta.gr να κρύβουν και κάτι παραπάνω...

Μήπως το παρασκήνιο που σίγουρα κρύβεται πίσω από αυτές τις επιθέσεις δεν είναι τόσο «αθώο» όσο φαίνεται;

Μήπως οι τέσσερις συνάδελφοι που χτυπήθηκαν τον τελευταίο καιρό αποτελούν τα εξιλαστήρια θύματα και τους εύκολους στόχους, πληρώνοντας τα σπασμένα της «πολιτικής» με την οποία, εν αγνοία της ιδιοκτησίας του site, λειτουργεί η διεύθυνσή του;

Σε αυτά τα ερωτήματα θα κληθεί να δώσει απαντήσεις η έρευνα της αστυνομίας, ώστε να εξιχνιαστούν οι άναδρες επιθέσεις εις βάρος δημοσιογράφων και να μην μείνουν για μια ακόμη φορά στο επίπεδο της απερίφραστης και ήδη εκφρασθείσας από όλες τις πλευρές, προφορικής και γραπτής καταδίκης.

Ευχής έργον θα είναι να υπάρξουν άμεσα και ουσιαστικά αποτελέσματα και να οδηγηθούν οι εμπνευστές και εκτελεστές αυτών των επιθέσεων στη Δικαιοσύνη.

Το βέβαιο είναι ότι υπό το καθεστώς της «τρομοκρατίας» και των «εκβιασμών» δεν μπορεί κανένας δημοσιογράφος να ασκήσει το λειτούργημά του.

Άλλωστε...

Η δημοσιογραφία δεν τρομοκρατείται!

Η δημοσιογραφία δεν εκβιάζεται!

Όμως...

Η «δημοσιογραφία» δεν πρέπει να «τρομοκρατεί»...

Η «δημοσιογραφία» δεν πρέπει να «εκβιάζει»...