MEDIA

Tι λένε τα ξένα μέσα ενημέρωσης για το θρίλερ στην Κύπρο

Tι λένε τα ξένα μέσα ενημέρωσης για το θρίλερ στην Κύπρο

Πρώτο θέμα αποτελούν στα διεθνή μέσα ενημέρωσης οι εξελίξεις στην Κύπρο.

Η βρετανική Guardian στην ιστοσελίδα της, παρακολουθεί λεπτό προς λεπτό τις εξελίξεις και ήταν ένα από τα πρώτα διεθνή ΜΜΕ που κατέγραψε τα επεισόδια τα οποία σημειώθηκαν έξω από την κυπριακή Βουλή. «Πλήθος συγκεντρώθηκε έξω από το κυπριακό Κοινοβούλιο, όπου η αστυνομία είχε κινητοποιηθεί για να αποτρέψει τον κόσμο να πλησιάσει στο κτίριο.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και το ιταλικό ειδησεογραφικό πρακτορείο ειδήσεων Ansa, το οποίο αναφέρει πως υπήρξε ένταση έξω από το κυπριακό Κοινοβούλιο, με επεισόδια μεταξύ αστυνομίας και πολιτών. Στο δημοσίευμα, μάλιστα, αναφέρεται πως αποκλείεται το κούρεμα των καταθέσεων στις κυπριακές τράπεζες και πως θα δημιουργηθεί ταμείο αλληλεγγύης.

Η αμερικανική Huffington Post, φιλοξενεί στην κεντρική της σελίδα εκτενές ρεπορτάζ για την κατάσταση στην Κύπρο, με τίτλο «Η Κύπρος έχει 4 ημέρες για να δημιουργήσει ένα νέο σχέδιο ώστε να αποφύγει την χρεοκοπία». Στο δημοσίευμα γίνεται λόγος για το τελεσίγραφο το οποίο αντιμετωπίζει η κυπριακή κυβέρνηση, η οποία τρέχει να εδραιώσει ένα νέο πακέτο που θα ικανοποιήσει την ίδια και την χώρα, αλλά και τους πιθανούς διεθνείς πιστωτές της. «Στην Λαϊκή Τράπεζα, σχηματίστηκαν μεγάλες ουρές. “Θέλουμε μετρητά. Έχουμε οικογένειες, παιδιά, εγγόνια και έξοδα και οι τράπεζες είναι κλειστές από το Σάββατο”, λέει μια γυναίκα», αναφέρει η ιστοσελίδα.

«Οι κυπριακές τράπεζες βρίσκονται προ του φάσματος χρεοκοπίας αν δεν συμφωνήσουν για την εισφορά», είναι ο τίτλος δημοσιεύματος του οικονομικού δικτύου Cnbc. «Αν η Κύπρος δε μπορεί να συμφωνήσει με την εισφορά στις καταθέσεις της τότε κινδυνεύει να πληγεί σοβαρά, ή θα μπορούσε να αναγκαστεί να φύγει από την ευρωζώνη», αναφέρει το κείμενο επικαλούμενο ευρωπαϊκές πηγές.