MEDIA

Μας κοροϊδεύουν οι Financial Times

Μας κοροϊδεύουν οι Financial Times

Μόνο ως ειρωνεία μπορεί να εκληφθεί το γεγονός πως προβλέπουν ανάκαμψη

Πληθαίνουν τα δημοσιεύματα που μιλούν πλέον για την ανάπτυξη που... έρχεται στην Ελλάδα, προβλέποντας περαιτέρω αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας μας.

Μετά τον Economist και το νέο του μότο "GRecovery" αντί του πολυφορεμένου "GRexit", έρχεται ένα ακόμα δημοσίευμα, από τους Financial Times αυτή τη φορά, που προαναγγέλλει την ανάκαμψη της χώρας μας.

Όπως αναφέρεται στο κείμενο, υπάρχουν αρκετές ενδείξεις σταδιακής ανάκτησης των δυνάμεων της Ελλάδας, μιας και τα επενδυτικά funds που το προηγούμενο διάστημα, στοιχημάτιζαν στην έξοδο της χώρας μας, αλλάζουν στάση.

Όπως επισημαίνεται, μπορεί η Ελλάδα να παραμένει στην κατηγορία junk των διεθνών οίκων αξιολόγησης σε ότι αφορά την πιστοληπτική της ικανότητα, ωστόσο η κίνηση του Fitch να την αναβαθμίσει, είναι ενδεικτική του κλίματος που φαίνεται να αλλάζει.

Φυσικά, μην περιμένετε να αυξηθούν και πάλι οι μισθοί και οι συντάξεις ή να βρει ο κόσμος δουλειά. Απλά ο τζόγος με το μέλλον της χώρας, συνεχίζεται και ο ξένος Τύπος μπορεί να συνεχίσει να παίζει το παιχνίδι του...

Διαβάστε επίσης:

DER STANDARD:Ευφορία στις αγορές μετά την αναβάθμιση της Ελλάδας

Αμερικάνικα ΜΜΕ προβάλουν την αναβάθμιση της Ελλάδας από τον Fitch

Economist: Η Ελλάδα τολμά να ελπίζει, φοβάται να αποτύχει