MEDIA

Η πτώση των βάσεων στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

Η πτώση των βάσεων στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

Πρωτοσέλιδος βασικός τίτλος:

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Πόσο θα πληρώσουν 457 περιοχές εκτός σχεδίου".

Η εφημερίδα γράφει ότι "με ειδική αντικειμενική τιμή ακόμη και 3.040 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο θα επιβληθεί ο φόρος Ακίνητης Περιουσίας φυσικών προσώπων (για το 2011, το 2012 και το 2013) σε περιοχές όπου δεν εφαρμόζεται το αντικειμενικό σύστημα προσδιορισμού της αξίας των ακινήτων".

ΕΘΝΟΣ: "Μεγάλη πτώση βάσεων σε όλες τις σχολές".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "θεαματική πτώση των βάσεων εισαγωγής στα Τμήματα όλων των Επιστημονικών Πεδίων δείχνουν τα στατιστικά στοιχεία για τις βαθμολογικές επιδόσεις των υποψηφίων στις Πανελλαδικές Εξετάσεις. Οι βαθμολογίες είναι χαμηλότερες ακόμα και από τους αρχικούς υπολογισμούς που στηρίζονταν στην ασυνήθιστη δυσκολία των θεμάτων".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Το «σφράγισμα» ξεκίνησε από τις τράπεζες!!!".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "«Παγκόσμια Κυβέρνηση εδώ και τώρα!!!» θέλουν οι Εβραιοσιωνιστές και ζητάνε μέχρι και το DNA μας...".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Πτώση-ρεκόρ στις βάσεις".

Η εφημερίδα γράφει "βουτιά έως 1.000 μόρια σε Πολυτεχνεία, Φυσικομαθητικές. Στα 19.000 μόρια το όριο για την Ιατρική Αθήνας. Μικρή κάθοδος στις δύο Νομικές, μεγαλύτερη σε Φιλολογικά, Παιδαγωγικά. Εκατοντάδες μόρια κάτω οι Οικονομικές".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Οι «χειρουργοι» επειγόντως στο Μαξίμου".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "οι «αμετακίνητοι» υπουργοί Οικονομικών Γ. Στουρνάρας και Επικρατείας Δ. Σταμάτης ενημέρωσαν τους νέους υπουργούς Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Υγείας για τις «άμεσες υποχρεώσεις» τους. Ο Κ. Μητσοτάκης πρέπει να παρουσιάσει ολοκληρωμένο σχέδιο κινητικότητας 12.500 υπαλλήλων και ο Α. Γεωργιάδης να βρει λύσεις για το έλλειμμα στον ΕΟΠΥΥ, που ξεπερνά τα 1 δισ. ευρώ για το 2013, ενώ ήδη υπάρχει τρύπα 500 εκατ. από το 2012".

ΕΣΤΙΑ: "Πολιτικό πείραμα μεγίστης σημασίας".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "πάντως σημασία έχει το πολιτικό πείραμα καθ΄εαυτό. Το οποίο θα εξαρτηθή αφ΄ενός από την δυνατότητα των δύο πολιτικών αρχηγών να συνεργασθούν σωστά και αφ΄ετέρου από τις διαθέσεις των υπουργών και υφυπουργών. Οι δύο αρχηγοί έδωσαν το στίγμα τους. Αν είχαν επιμείνει στις διαφωνίες τους για την ΕΡΤ, σήμερα δεν θα είχαμε κυβέρνηση συνεργασίας. Αμφότεροι οι κ.κ. Σαμαράς και Βενιζέλος επέδειξαν μεγάλη πολιτική γενναιότητα. Οφείλουν λοιπόν να ανταποκριθούν και οι υπουργοί".

Η ΑΥΓΗ: "Ομολογία Σαμαρά για νέα μέτρα".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "τη βρόμικη δουλειά της τρόικας για να παραταθεί ο βίος των Μνημονίων αναλαμβάνει να κάνει η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου, γεγονός που πιθανότατα εξηγεί και την πρόσφατη κρίση της τρικομματικής. Παρά την καθημερινή καλλιέργεια του «κλίματος» εκ μέρους του Μαξίμου, η αποτυχία της μνημονιακής πολιτικής δύσκολα αποκρύπτεται και σύντομα θα «σκάσει» συμπαρασύροντας και τη νέα κυβέρνηση".

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Ιδεολογία μας η σωτηρία της χώρας".

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "με ελπίδες, προσδοκίες και αγωνίες για την επίτευξη των στόχων ξεκίνησε χθες ο βίος της νέας κυβέρνησης, ενώ ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, μέσα σε ένα μουδιασμένο κλίμα λόγω των πρόσφατων εξελίξεων, κωδικοποίησε στην εισήγησή του στο Υπουργικό Συμβούλιο τις απαιτήσεις του αλλά και το διακύβευμα που επικρέμεται απειλητικό πάνω από τη χώρα σε περίπτωση αποτυχίας. Ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε επί της ουσίας ότι δεν υπάρχει πίστωση χρόνου".

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: "Οι πρώτοι τριγμοί".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "με τους χειρότερους οιωνούς ξεκινά η νέα κυβέρνηση Ν.Δ.- ΠΑΣΟΚ, η οποία προσπαθεί να κερδίσει χρόνο για την υλοποίηση των μνημονιακών δεσμεύσεών της, με πρώτες τις απολύσεις στο Δημόσιο και τα λουκέτα στα νοσοκομεία. Την ώρα όμως που όλα δείχνουν ότι οι στόχοι θα είναι για άλλη μια φορά άπιαστοι, φουντώνουν τα εσωκομματικά μέτωπα και στα δύο κόμματα της συγκυβέρνησης. Οι δυσαρεστημένοι της Ν.Δ. -που πολλαπλασιάζονται- ετοιμάζονται να σηκώσουν μπαϊράκι, ενώ στο ΠΑΣΟΚ οι αντιφρονούντες δεν αποκλείουν ακόμη και να αποχωρήσουν από το κόμμα".

Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΥΡΙΟ: "Βενιζέλος: θα σας συντονίσω".

Η εφημερίδα γράφει ότι "«το νέο κυβερνητικό σχήμα, και με την προσωπική μας συμμετοχή από τη θέση του αντιπροέδρου και υπουργού των Εξωτερικών, επιτρέπει πλέον θεσμικά τον πλήρη συντονισμό του κυβερνητικού έργου σε καθημερινή βάση». Ο Ευάγγ. Βενιζέλος δεν παρέλειψε με το «καλημέρα» να αναφερθεί στο εύρος της δικής του συμβολής στο νέο κυβερνητικό σχήμα και φυσικά στη διακυβέρνηση της χώρας. Ο ίδιος είναι φανερό ότι θέλει τα πάντα και αυτό υπάρχει κίνδυνος να εξελιχθεί στο μεγαλύτερο πρόβλημα της κυβέρνησης".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Κοινό μήνυμα Σαμαρά - Βενιζέλου".

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "μήνυμα πολιτικής σταθερότητας, εξάντλησης της τετραετίας και καλύτερου συντονισμού του κυβερνητικού σχήματος εξέπεμψε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς κατά τη χθεσινή πρώτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου με τη νέα του σύνθεση, ενώ στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε στις τοποθετήσεις του ο αντιπρόεδρος και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος".

Η ΝΙΚΗ: "Αυθαίρετα-ημιυπαίθριοι 10 αλλαγές στην τακτοποίηση".

Η εφημερίδα γράφει ότι "χωρίς επιπλέον παράβολα και με συμψηφισμό στις περιπτώσεις πολιτών που πλήρωσαν περισσότερα από όσα προβλέπει ο νέος νόμος για τα αυθαίρετα και τους ημιυπαίθριους, θα ενταχθούν σε αυτόν όσοι ιδιοκτήτες ακινήτων έκαναν χρήση των προηγούμενων νόμων".

Ο ΛΟΓΟΣ: "Με τη βαλίτσα ανά «χείρας» οι Έλληνες".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "το υψηλότερο ποσοστό στην Ευρώπη ως προς τους πολίτες που επιθυμούν να μεταναστεύσουν τους επόμενους 12 μήνες παρουσιάζει η χώρα μας, σύμφωνα με την τριμηνιαία έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την απασχόληση και την κοινωνική κατάσταση στην Ευρώπη".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Κανένας συμβιβασμός με τα ναρκωτικά".

Η εφημερίδα αναφέρει "Παγκόσμια Μέρα κατά των Ναρκωτικών σήμερα, με την κυβέρνηση να συντηρεί το πρόβλημα με τη χορήγηση υποκατάστατων μέσω του πρόσφατου νόμου για τα ναρκωτικά, αντί για πολιτική απεξάρτησης και επανένταξης. Προωθεί τη διάλυση των δομών πρόληψης, θεραπείας και απεξάρτησης παραδίδοντάς τες στα επιχειρηματικά συμφέροντα και τις ΜΚΟ".

ΤΑ ΝΕΑ: "Κάτω οι βάσεις, παντού!".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "πτώση των βάσεων σε όλα τα επιστημονικά πεδία -ακόμη και στις υψηλόβαθμες ιατρικές σχολές- δείχνει η ανάλυση των στατιστικών στοιχείων για τις επιδόσεις των υποψηφίων στις Πανελλαδικές Εξετάσεις. Σε ορισμένες σχολές αναμένεται εντυπωσιακή μείωση, ενώ πολύ λιγότεροι από πέρυσι είναι οι μαθητές που βαθμολογήθηκαν με άριστα".

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: "Μόνος του ήταν όλη η οργάνωση..."

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Μάχη σε δύο μέτωπα για τη δόση των 8,1 δισ.".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "η κυβέρνηση αυτή τη στιγμή έχει μπροστά της τον επείγοντα στόχο, όπως άλλωστε τον έθεσε ο κ. Σαμαράς, της ολοκλήρωσης των διαπραγματεύσεων με την τρόικα και την έγκριση της δόσης των 8,1 δισ. πριν από το τέλος Ιουλίου".

ΚΕΡΔΟΣ: "Υπουργοί για τα δύσκολα. Μπαράζ συσκέψεων χθες στο Μέγαρο Μαξίμου".

Η εφημερίδα γράφει ότι "πρώτος στόχος της δικομματικής κυβέρνησης είναι η εξασφάλιση της επόμενης δόσης των 8 δισ. ευρώ, αφού προηγουμένως υλοποιηθούν όλα τα απαιτούμενα βάσει της συμφωνίας με την τρόικα. Προς την κατεύθυνση αυτή και για να καλυφθούν οι έως σήμερα καθυστερήσεις «επιστρατεύθηκαν» οι νέοι υπουργοί, «οι υπουργοί για τα δύσκολα», όπως έλεγαν χθες πολιτικοί παρατηρητές".

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Απολύσεις και νέα μέτρα στην κυβερνητική ατζέντα".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "η μείωση του δημόσιου τομέα μέσω απολύσεων και κινητικότητας υπαλλήλων, η επεξεργασία για νέα μέτρα που θα καλύψουν το δημοσιονομικό κενό για την περίοδο 2013-2014 και η προώθηση των αποκρατικοποιήσεων, προκειμένου να επιτευχθούν οι στόχοι εσόδων, είναι τα θέματα αιχμής στα οποία θα δώσει το βάρος η νέα κυβέρνηση, όπως προέκυψε από τις δηλώσεις του πρωθυπουργού, αλλά και των υπουργών κατά τις τελετές παράδοσης και παραλαβής των υπουργείων".

Google News Publisher Ακολούθησε το Newsbomb.gr
στο Google News

Είναι κόρη γνωστής ηθοποιού και την «τσακώσαμε» την ώρα που έλυνε τα ράστα!

05 Ιουν 2020 03:30

DIY - Φτιάξτε εντυπωσιακές καλοκαιρινές μολυβοθήκες από χαρτί (vid)

05 Ιουν 2020 03:15

Σε τι ηλικία παντρεύονται οι γυναίκες στα διάφορα μέρη του κόσμου;

05 Ιουν 2020 02:50

Ετρωγε δύο μπανάνες την ημέρα για ένα μήνα! Η αλλαγή στο σώμα του, θα σας αφήσει άφωνους (video)

05 Ιουν 2020 02:36

Ρόκι Μπαλμπόα: Δείτε το νέο βίντεο που ετοιμάζει

05 Ιουν 2020 02:35

Σε ποια σέξι Ελληνίδα γιαγιά ανήκουν αυτά τα καλλίγραμμα πόδια; (Photos)

05 Ιουν 2020 02:20

Επικός: Δες τι κάνει και καίει μισή βενζίνη

05 Ιουν 2020 02:17

Συρία: Εννέα νεκροί από τον βομβαρδισμό του Ισραήλ σε βάση στη Χάμα

05 Ιουν 2020 02:10

Κορονοϊός στο Περού: Ξεπέρασαν τους 5.000 οι θάνατοι από COVID-19

05 Ιουν 2020 02:00

Επιτρέπεται ο χυμός κράνμπερι κατά τον θηλασμό;

05 Ιουν 2020 01:45

Μικτές τάσεις στη Wall Street - Μικρά κέρδη για το αργό

05 Ιουν 2020 01:39

Πόσο σέξι είναι το Σελινάκι;

05 Ιουν 2020 01:26

Κορονοϊός: Ο ΟΗΕ ζητεί ένα εμβόλιο προσβάσιμο σε όλους

05 Ιουν 2020 01:10

MasterChef: Το πρόβλημα υγείας παίκτριας και η αποκάλυψη στους «Κου Κου»

05 Ιουν 2020 00:55

Πόσο χρόνο πέρασαν τα παιδιά στον υπολογιστή κατά την καραντίνα;

05 Ιουν 2020 00:40

Ποδήλατο: Πόσο μειώνει τον κίνδυνο πρόωρου θανάτου (έρευνα)

05 Ιουν 2020 00:30

Αυτοί είναι οι άντρες που θα περάσουν καλά τον Ιούνιο

05 Ιουν 2020 00:25

Σεισμός ΤΩΡΑ κοντά στην Κάσο - Αισθητός και στην Κάρπαθο (pics)

05 Ιουν 2020 00:25

Ζώδια Σήμερα 05/06: Σεληνιακή έκλειψη στον Τοξότη: Του Κουτρούλη ο γάμος!

05 Ιουν 2020 00:10

Έλληνες ΓΤΠ: Το νέο κόμμα του Κασιδιάρη

05 Ιουν 2020 00:02

Σαν σήμερα o Οδυσσέας Ανδρούτσος δολοφονείται στην Ακρόπολη

05 Ιουν 2020 00:00

Μυθικό τρέιλερ για το restart: «The NBA is back» (video)

04 Ιουν 2020 23:53

Τρομερό: Δείτε παραλίγο τι κακό πήγε να γίνει με τη διάσημη σειρά!

04 Ιουν 2020 23:50

Hλεκτρολόγος αγόρασε λαχείο επειδή «άκουγε φωνές»: Δείτε πόσα κέρδισε

04 Ιουν 2020 23:49

Ζωνιανά: Ο 45χρονος κατονόμασε τους δράστες της αιματηρής επίθεσης

04 Ιουν 2020 23:48

Μικρή Μαντλίν: Ποιος είναι ο Γερμανός παιδόφιλος; Είχε συνεργό ο δολοφόνος;

04 Ιουν 2020 23:47

Συγκίνηση: Πέθανε πασίγνωστη ηθοποιός (pics)

04 Ιουν 2020 23:45

Τον απήγαγαν, τον έδειραν και τον έθαψαν ζωντανό: Πώς κατάφερε να ξεφύγει

04 Ιουν 2020 23:45

Συρία: Ισραηλινά αεροσκάφη βομβάρδισαν στρατιωτική βάση στην Χάμα

04 Ιουν 2020 23:45

ΗΠΑ - Τζορτζ Φλόιντ: Αυτός πυροβόλησε τον Ελληνοαμερικανό αστυνομικό (pic)

04 Ιουν 2020 23:43

Έκλεψαν iPhone και... την πάτησαν χοντρά: Δείτε τι έπαθαν

04 Ιουν 2020 23:42

Πανικός για δημοσιογράφο: Της επιτέθηκαν ενώ έκανε ρεπορτάζ (pics)

04 Ιουν 2020 23:40

Ο ομφάλιος λώρος: Η «γραμμή ζωής» του εμβρύου

04 Ιουν 2020 23:40

Κορονοϊός: Νέα ανατροπή με τη υδροξυχλωροκίνη - Ζητούν απόσυρση μελέτης

04 Ιουν 2020 23:37

Θεοχάρης: Θέλουμε οι επισκέπτες μας να βιώσουν την Ελλάδα που ονειρεύονται

04 Ιουν 2020 23:23

Σε πλήρη ετοιμότητα παραμένουν οι ελληνικές Αρχές στον Έβρο

04 Ιουν 2020 23:20

Κορονοϊός: 387.280 νεκροί και πάνω από 6,5 εκατ. κρούσματα σε όλο τον κόσμο

04 Ιουν 2020 23:20

Επίθεση με βιτριόλι: Η συνομιλία «κλειδί» και το λάθος της μαυροντυμένης

04 Ιουν 2020 23:15

Βουτάει στα νερά και «κολάζει» η τραγουδίστρια! (Photos)

04 Ιουν 2020 23:12

Υπόθεση Novartis - Προανακριτική: Στις 15 Ιουνίου απολογείται ο Παπαγγελόπουλος

04 Ιουν 2020 23:07

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

Η ημερήσια ενημέρωσή σου

NEWSBOMB NEWSLETTER

Gossip-tv.gr Onsports.gr Queen.gr Astrology.gr Mothersblog.gr Onmed.gr Leoforos.gr Ratpack.gr i-Ellada.gr
ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2012-2020 Newsbomb.gr - All rights reserved