MEDIA

Μοναδικός δωρεάν πάροχος ψηφιακής τηλεόρασης πλέον η Digea

Μοναδικός δωρεάν πάροχος ψηφιακής τηλεόρασης πλέον η Digea

Το κλείσιμο της ΕΡΤ σημαίνει ότι πλέον η διανομή του ψηφιακού σήματος περνάει αποκλειστικά στα χέρια μιας ιδιωτικής εταιρείας που ανήκει στους καναλάρχες οι οποίοι εκπέμπουν δίχως άδεια

Μια παράλογη ελληνική... πρωτοτυπία που ασφαλώς δεν συναντάται κάπου αλλού. Μπορεί να μην διαθέτουν άδειες για τα κανάλια τους, αλλά έχουν πλέον την αποκλειστική δυνατότητα να μεταδίδουν τηλεοπτικό σήμα. Ο λόγος βεβαίως για τη νέα κατάσταση που έχει διαμορφωθεί με την επίγεια ψηφιακή τηλεόραση στην χώρα μας, μετά το κλείσιμο της ΕΡΤ.

Μοναδικός δωρεάν πάροχος είναι η Digea A.E., ένα νομικό πρόσωπο που συστήθηκε τον Ιούνιο του 2009 από κοινού από τα κανάλια Alpha, Alter (τότε), Antenna, Makedonia TV, Mega, Σκάι και Star και η οποία έχει αναλάβει την ψηφιακή εκπομπή των τηλεοπτικών προγραμμάτων τόσο των ιδιωτικών σταθμών εθνικής εμβέλειας καθώς και όποιων άλλων σταθμών προτιμήσουν τις υπηρεσίες της.

Μέχρι τον Ιούνιο του 2009 στην Ελλάδα υπήρχε μόνο το ψηφιακό σήμα της πλατφόρμας της ΕΡΤ. Το ''λουκέτο'' λοιπόν της ΕΡΤ σημαίνει ότι όποιος θέλει πλέον να εκπέμψει ψηφιακά, θα πρέπει να απευθύνεται στην Digea. Yπάρχει, βέβαια, και η επίγεια Nova, αλλά πρόκειται για συνδρομητικό κανάλι.

Η Digea αυτήν την στιγμή εκπέμπει ψηφιακά από τον Υμηττό και την Αίγινα το τηλεοπτικό πρόγραμμα των 14 περιφερειακών καναλιών της Αττικής: SMILE, ΑΡΤ, ATTICA TV, ΖΟΟΜ, BLUE SKY, CHANNEL 9, EXTRA CHANNEL-3, HIGH TV, KONTRA CHANNEL, MAD TV, MTV GREECE, NICKELODEON, ACTION 24 και SBC στις συχνότητες 54 (738 MHz), 63 (810 MHz) και 65 (826 MHz).

Αναλυτικά οι συχνότητες για όλα τα κανάλια: 54 (738 MHz) για τα κανάλια ATTICA TV, EXTRA CHANNEL-3, HIGH TV, NICKELODEON, ΖΟΟΜ. 63 (810 MHz) για τα κανάλια SMILE, MAD TV, MTV GREECE, ACTION 24, SBC, 65 (826 MHz) για τα κανάλια BLUE SKY, CHANNEL 9, KONTRA CHANNEL, ΑΡΤ

Κανάλια όπως το BBC ή η Deutsche Welle που δεν εμφανίζονται πλέον στους δέκτες μας, εκπέμπονταν από την ψηφιακή πλατφόρμα της ΕΡΤ που βρίσκεται πλέον εκτός λειτουργίας.